Varo näitä lehtiä

Lehdet ovat tulleet osaksi myös varainkeruuta. Toisten auttaminen on hieno asia ja kun siihen ryhtyy niin toivoo, että apu myös menee sinne minne se on tarkoitettu. Törmäsin vastikään lehteen nimeltä Koulurauhaa. Heiltä soitettiin ja kysyttiin olisinko halunnut olla auttamassa tärkeässä asiassa, koululaisten hyvinvoinnissa. Puhelinmyyjä kertoi kuinka he tukevat lasten hyvinvointia eri kampanjoilla ja ylläpitävät tukipuhelinpalvelua. Se kuulosti hienolta. Kukapa ei lastensa ja tämän yhteiskunnan parasta haluaisi. Jostain muistin kuitenkin lukeneeni tai kuulleeni lehdestä jotain negatiivista, joten kerroin kohteliaasti että aion miettiä vielä hetken ja tutustua ensin hieman lehden toimintaan ja pyysin heitä palaamaan asiaan seuraavalla viikolla.
 

Pikainen googlettaminen vei minut koulurauha.fi sivustolle. Se oli Mannerheimin Lastensuojeluliiton omistama sivusto, jonka tukijoina on Mannerheimin lastensuojeluliiton lisäksi Opetushallitus, poliisi, Folkhalsan ja Suomen vanhempain liitto. Olinko sittenkin väärässä ja kyseessä oli todella noin iso organisaatio? Ihmettelin, kun tukijoista ei mainittu mitään puhelimessa. Palasin Googleen ja sieltä seuraavalta riviltä löytyikin koulurauhaalehti.fi sivusto, millä ei näyttänyt olevan yhteistä aiemman sivuston kanssa. Jatkoin etsimistä. Seuraavaksi tuli vastaan Ylioppilaslehden artikkeli toukokuulta 2006 ”Minne katosivat Kiusattujen tuen rahat?” Se käsitteli Kiusattujen tuki -nimistä yhdistystä mikä julkaisi juuri kyseistä Koulurauhaa -lehteä. Artikkeli kertoo Kiusattujen tuen perustetun jo vuonna 1993 ja että sen historiassa on ollut kirjanpidollisia epäselvyyksiä ja maksusaatavia. Artikkelista käy ilmi myös se, että yhdistys on toimintansa aikana vaihtanut nimeään useampaan kertaan peittääkseen epäselvyydet ja päästäkseen verorästeistä. Liikevaihtoa yrityksellä on parhaina vuosina ollut lähes miljoonan, mutta kulut vain neljänneksen siitä. Silti yritys ei ole tehnyt voittoa. Tarkistan vielä parilta muulta sivustolta kommentteja yhdistyksestä. Vaikuttaa hämärältä. Keskustelupalstoilta löytyi juttuja. Jos aihe kiinnostaa, kannattaa lukea myös MOT:n uutinen ”Haloo hyväntekeväisyydestä: pimeää bisnestä hyväuskoisten asialla”. Kommentoi oletko sinä törmännyt lehtiin joiden taustat eivät välttämättä kestä päivän valoa tai onko sinulla kokemuksia Koulurauhaa –lehdestä?

Yllä olevat tiedot perustuvat eri medioista saatuihin tietoihin. Koulurauhaa lehdestä otettiin meihin yhteyttä elokuussa 2014 ja pyydettiin, että julkaisemme myös heidän vastineen asiasta. Luonnollisesti meillä ei ole mitään sitä vastaan. Alla siis KLR Kustannuksesta tullut vastine. Emme missään tapauksessa halua mustamaalata ketään, emmekä väitä että tiedämme asiasta kaiken, mutta haluamme herättää keskustelua. Se onko yrityksen taustalla mitään hämärää nyt tai aiemmin on vaikea sanoa, emmekä halua siihen sen enempää edes ottaa kantaa. Sen haluamme kuitenkin todeta, että Taloussanomien mukaan KLR Kustannus Oy teki vuonna 2013 liikevaihtoa 1,6 miljoonaa euroa. Oman käsityksen mukaan sillä palkkaisi lehden tekemisen lisäksi enemmänkin kuin yhden henkilön 20 viikkotunnin edestä vastaamaan puhelimeen.

 

Kesäkuussa 2015 Yle julkaisi jutun Kouluturvaa.fi sivustosta otsikolla "Rahastusta koulukiusaamisen varjolla?". Jutussa kerrotaan kuinka kouluturvaa.fi konsepti on kopioitu suoraan aiemmin kohutulta Koulurauhaa -lehdeltä.  Ylen mukaan sivuilla on jonkun verran tietoa koulukiusattujen uhreille - "mutta tässäkään ei ole kyse hyväntekeväisyydestä, vaikka sivusto antaa niin olettaa". Levikiltään Suomen suurin ruotsinkielinen lehti Hufvudstadsbladet tutki myös kouluturvaa lehden taustoja ja sai selville, ettei Kouluturvaa-lehteä kustantava KT Kustannus -nimistä firmaa ole lainkaan sille ilmoitetussa osoitteessa Helsingin Kaisaniemessä. Lehti sittenmmin on lisännyt joitain yhteystietoja sivuilleen.

 

Toukokuussa 2016 Koulurauhaa -lehti nousi jälleen otsikoihin. Tällä kertaa asiasta kirjoitti Vantaan Sanomat otsikolla "VS selvitti: Koulurauhaa kauppaa nyt tuomittu talousrikollinen" Uutisen mukaan Lehteä ei pyöritä yhdistys vaan taustalla on liiketoimintaa, josta vastaavat KR Kustannus Oy ja Zendra Oy. Molemmat yritykset on rekisteröitynä samaan osoitteeseen. Kustantajaksi Koulurauhaa lehden sivuilla on mainittu KR Kustannus ja sen vastuuhenkilöksi hollantilainen Harry van Woerder, joka on ollut aiemmin esillä perättömistä laskuista epäillyn Flexcard Oy:n edustajana. Zendran hallituksen vastuuhenkilö ja sen hallituksen ainoa jäsen Markku Lax on Vantaan Sanomien mukaan tuomittu Helsingin kärjäoikeudessa useista talousrikoksista 90- ja 2000 -luvulla. Vuonna 2009 Lax sai 2,5 vuoden vankeuden törkeästä petoksesta ja talousrikoksista. Vankeus tuli Moneka Oy:n ajoilta vuosilta 2003-2007. Lax yhtiökumppaneineen erehdytti puhelimitse noin 6000 asianomaista lahjoittamaan Kiusattujen tuki lehden Kitu:n hyväksi. Kerätyistä 355 000 eurosta vain reilu 10% eli 38 000 euroa meni yhdistyskselle, eli tarkoitettuun kohteeseen. Kitu-lehden päätoimittajana toimi Esko Leppälä. Nykyään Leppälä toimii niinikään Koulurauhaa lehden päätoimittajan.
 

Lehtitarjoukset.com neuvoo olemaan aina valppaana ja suosittelee tutustumaan yrityksen taustoihin ennen lehden tilaamista. Lue muiden kokemuksia Kouluturvaa sekä Koulurauhaa lehdestä alta. Jaa myös omat kokemuksesi kyseisistä lehdistä kommentoimalla artikkelia.

 

Koulurauhaa lehden vastine 08/2014:

"Hei,
Me KLR Kustannus Oy:ssä haluamme oikaista joitakin vääriä tietoja Koulurauhaa-lehteen liittyen.

 

Koulurauhaa-lehden kustantamisesta vastaavalla KLR Kustannus Oy:llä ei ole mitään tekemistä nettikeskusteluissa mainitun Kiusattujen tuki ry:n tai aiemman kustantamon johtohenkilöiden kanssa. Nykyinen Koulurauhaa-lehti ja Kiusattujen tuki ry:n vuosina 1993-2002 toimittama lehti eivät liity toisiinsa.

 

Nykyisen Koulurauhaa-lehden päätoimittajana toimii Esko Leipälä, jonka käytännön työ kiusaamista vastaan on alkanut jo 1990-luvun alussa. Leipälä toimi yhdeksänkymmentäluvulla Kiusattujen tuki ry:n toiminnanjohtajana keskittyen kiusattujen konkreettiseen auttamiseen. Hän ei yrityksen hoitoon liittyvien epäselvyyksien takia ole ollut yhteydessä vanhan lehden kustantamisesta ja yrityksen taloudesta vastanneisiin tahoihin vuoden 1999 jälkeen.

 

Ikäväksemme olemme lukeneet myös huonoista kokemuksista lehtemme puhelinmyyntiin liittyen. KLR Kustannus Oy antaa kaikille kanssaan yhteistyössä toimiville telemarkkinointiyrityksille tarkat ja sitovat ohjeet tiedoista, joilla lehteä saa ja tulee myydä. Ei missään nimessä ole sallittua antaa virheellistä kuvaa yhteistyöstä Mannerheimin Lastensuojeluliiton tai muiden lehteen liittymättömien tahojen kanssa. Lehtemme telemarkkinoijilta edellytetään myös hyviä käytöstapoja - emme hyväksy tylyä tai epäkunnioittavaa myyntityyliä.

 

Esitämme vilpittömät pahoittelumme kaikille, joita puhelinmyyjä on ohjeistuksesta huolimatta lähestynyt väärin tai harhaanjohtavin tiedoin tai kohdellut töykeästi. Toivomme, että tällaisissa tapauksissa otettaisiin viipymättä yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu[ät]koulurauhaalehti.fi, jotta voimme puuttua asiaan välittömästi. Meille on erittäin tärkeää tehdä yhteistyötä vain rehellisten toimijoiden kanssa.

 

Pyydämme teitä lisäämään tämän vastineen keskusteluketjun kärkeen, jotta epäselvyyksiltä vältytään jatkossa.

 

Kunnioittavasti / Ystävällisin terveisin,
Matias Palmroth, hallituksen puheenjohtaja, KLR Kustannus Oy
Esko Leipälä, päätoimittaja, Koulurauhaa-lehti

 

Mikä on Koulurauhaa-lehti?

 

Koulurauhaa on KLR Kustannus Oy:n toimittama lehti koulukiusaamista vastaan. Lehden sivuilta löydät aiheeseen liittyviä julkisuuden henkilöiden ja urheilijoiden mielenkiintoisia haastatteluja, artikkeleita, kolumneja sekä käytännön neuvoja vaikean tilanteen tunnistamiseen ja käsittelyyn.

 

Koulurauhaa-lehti tarjoaa tärkeää tietoa kenelle tahansa kiusaamisen vastaisesta taistelusta kiinnostuneelle. Lehdestä saavat tukea ja työkaluja niin kiusattu kuin hänen vanhempansa, mutta se antaa ymmärrystä ja apua myös kiusaajille ja heidän läheisilleen.

 

Lehteä toimittamalla mahdollistetaan laadukkaan sisällön tarjoamisen lisäksi Auttavan puhelimen toiminta. Auttavaan puhelimeen voi soittaa joko kiusattu itse tai hänen läheisensä. Soittoajat ovat maanantaista torstaihin klo 12 -17. Puhelimeen vastaa Koulurauhaa-lehden päätoimittaja Esko Leipälä, jolla on yli 20 vuoden kokemus kiusattujen auttamisesta ja tulehtuneisiin tilanteisiin puuttumisesta konkreettisin keinoin."

Arvostelut, kommentit ja kokemukset

Satu
Koulurauhaa soitteli 21.2.2019 numerosta 09 3152366 ja kysyi haluasinko alkaa tukemaan jotain omaa lähikoulua. Veisivät sinne jotain tiedotteita tms. Kysyin myöhemmin että mikä tässä kuviossa on minun roolini, niin sain vasta sitten vastauksen että saisin tukea rahallisesti tätä tiedotteiden toimitusta n. 85e/vuosi tai n. 50e/puolivuotta. Kertoivat että keräävät rahaa myös auttavan puhelimen auki pitämiseen ja chat-palvelun laajentamiseen. Nopealla goolettamisella löytyi onneksi tämä ja muutama muu artikkeli, enkä päässyt lupautumaan mukaan. Olipa liian hyvän kuuloista taas ollakseen totta. Ihmettelin, miksen ole kuullut tästä jo aiemmin kun näin mahtavan kuuloista ja tärkeää toimintaa pyörittävät. Näillä tiedoin en suosittele lähtemään tähän maksumieheksi! Facebook: https://www.facebook.com/Koulurauhaa-367390316613518/ Kotisivut: http://koulurauhaalehti.fi/ Aika paljon yrityksiä näkyy tukevan tätä toimintaa :/
Vanhuksen puolesta1
Karhulasku tuli 90-kymppiselle. Nuortenpolku 6kk 52€ + huomautuskulut 5€. Ei mitään tietoa mistä tässä yritetään laskuttaa. Emme maksa! Lähetin selvityksen että ei ole mitään tilattukaan.
Ukko Kukkonen
Pieni tarkennus: Huvudstadsbladet ei ole ruotsalainen lehti vaan ruotsinkielinen helsinkiläislehti.
Admin:
Hei, tämä korjattu. T: Lehtitarjoukset.com ylläpito
HuijaustaTaas
Tänään, 4.5.2018 minulle soitettiin numerosta 09-85676914. Soittaja sanoi olevansa Suomen koulukiusattujen tuki ry:stä ja aloitti puhelunsa kiittämällä minua, että olen tukenut tätä asiaa. Kysyin Olenko? Hän sanoi, että hänellä on tässä lista tukijoista. Sanoin, etten ole koskaan tukenut, enkä tee sitä nytkään. Tämä on ovela puhelun aloitus. Tehdään tavallaan ns. helpommaksi asian esittäminen. Huonomuistiset saattavat tähän juoneen sortua ja lupaavat ehkä tukea, kun ovat aiemminkin muka tukeneet. Huijari on siis edelleen liikkeellä! Varokaa ja varoittakaa läheisiänne. Sääliksi käy vanhukset ja muistisairaat.
Memmu
19.3.2018 Ilmoitin kyseisestä lehdestä ja sen perintähuijauksista kuluttajaviranomaiselle ja aion tehdä ilmoituksen myös poliisille!
Yksinkertaista
Kun jokin rahankerjuutaho soittaa, luuri välittömästi korvaan ja numero estolistalle.
Huijarit kuriin
Tein tänään 30.11.2017 rikosilmoituksen KT- kustannuksen toiminnasta.
Joku uus firma soittelee5
Tänään 29.11.2017 soittivat numerosta 050 4488083 jonka omistaa Eira Oy Rekrytointi (tiedot antoi Fonecta Caller). Nainen aloitti heti puhumalla jotain koulukiusaamisesta ja sanoin etten ole kiinnostunut kun oon aiemmin törmännyt tähän koulurauhaa/turvaa/mikälie juttuun. Ei meinannut millään antaa periksi, mutta en antanut minäkään. Jotain yritti kertoa, että on ainoa joka OIKEASTI auttaa.. ja niinhän ne kaikki sanoo jotka rahaa toisilta haluavat. Yhden kerran viime vuonna tilasin jonkun koulukiusaamislehden joka tuli kyllä kotiin ja maksoi muutaman kympin. Oli juttua muistaakseni siitä naisnyrkkeilijästä jne. Siitä ei tullut sen suurempaa soppaa: jälkikäteen luin aiheesta ja kaduin että olin antanut rikastumiseen tähtäävän osakeyhtiön miljoonan liikevaihtoon oman pienen osani. Yhtiön, joka väittää olevansa kiusattujen asialla, kiusaakin itse. Taitaa olla tässäkin firman johdossa klassinen esimerkki koulukiusaajasta, joka näennäisesti auttaa jotain kiusattua vain jotta saisi käytettyä tätä ja tämän hyväuskoisuutta hyväkseen vielä pirullisemmalla tavalla. Pahuus ei lopu maailmasta; raha ratkaisee ja sinisilmäiset kärsii aina eniten.
Jari
11.9.2017 Ja taas soittelevat. Väittivät, että olisin ollut mukana kampanjassa 2015 (en ollut) ja siitä kiittelevät ja pyytävät jälleen mukaan talkoisiin. Kehuskelivat kuinka ovat oikein onnistuneet itsemurhankin estämään Turun seudulla. Näköjään kustannusyhtiö on nykyään Suomen KT Kustannus Oy ja ovat onnistuneet saamaan yrityksiä ja julkkiksiakin mukaan. Ihme touhua...
Tomi1
On se kumma, ettei tämä yhteiskunnan pohjasakka soittele minulle. Alzheimeria sairastavalle äidilleni kyllä kaupataan ties mitä. Aurinkopaneeleista lähtien. Ja nyt tämä. Kt-kustannus Oy. Taitaa olla sitä sakkia, joka ei ymmärrä hävetä yhtään mitään. Tekisivät oikeaa työtä.
Vihan väri1
1.9.2017 isälleni tuli Kouluturvaa -lehden lasku. Isäni ei ole varma tilasiko edes kyseisen lehden. Kännykän lokin mukaan hänelle soitti puhelinmyyjä 29.8.2017 (numerosta +358414755593). Laitoin perumisilmoituksen asiakaspalveluun sähköisesti, mutta koska oli jo perjantai, niin saattaa olla jo lehti maanantaina postilaatikossa...
Mummo4
Tälläkin keskustelupalstalla on sotkettu kaksi lehteä ja niiden takana oleva organisaatio ja tavoitteet. Koulurauhaa ja kouluturvaa ovat eri lehti ja heillä on eri kustantaja ja eri ihmiset takana! KOULUTURVAA lehden takana on OSAKEYHTIÖ ja tiedetään mikä osakeyhtiön tavoite on - tulojen maksimointi! KOULURAUHAA on ihan eriasia - toiminta todella auttaa koulukiusattuja. Valitettavasti nyt hyvä asia on pilattu epämääräisellä myymisellä ja laskutuksilla. Oikeastaan asia on muuttunut esim. vanhusten kiusaamiseksi, kun heille epämääräisesti myydään lehteä hyvää asiaan vedoten ja sitten laskutetaan ja laskutetaan...., vaikka kuinka kieltäytyisi
TMC1
Yritys ei välitä Robinson ym. suoramarkkinoinnin kieltopalveluista vaan kauppaa surutta tuotteitaan muistisairaille. Eivätkö viranomaiset pysty asialle mitään?
Maaret
Soittakaa hyvät ihmiset ilmaiseen suoramarkkinoinnin kieltävään numeroon 060013404, niin suoramarkkinointikielto kolmeksi vudeksi tulee voimaan heti. Tosin nämä huijarit vähät välittävät kielloista. Lieneekö syy hoonossa soomen kelessä vai missä. Soittoja tullut viimeksi kesäkuussa 2017. Onnea yrityksellenne.
Seppo1
Kt kustannus ilmoitti 2/2017 että olen puhelinmyynnissä tilannut Kouluturvaa lehden. Ovat sittemmin väittäneet lähettäneensä minulle laskun/vahvistuksen lehden mukana kirjeessä. Ko väite ei pidä paikkansa. En ole tilannut lähteä enkä maksa laskuja ( 2 x 39€ + perimiskulut). Lehtiä en ole nähnyt, väittävät toimittaneensa ne läheiseen kirjastoon ja kouluun. Viimeiset laskut on merkitty leimalla Mikäli ei makseta, perintätoimisto perii. Vielä ei ole näkynyt perintätoimiston kirjettä. En maksa laskuja.
Pertti
Kirjoitan Kouluturvaa-lehdestä, kouluturvaa.fi sivustosta ja Suomen KT Kustannus Oy:stä. Suostuin tilaamaan 2 lehteä marraskuussa 2016 hintaan 49 euroa. Sain lehden ja kuvittelin tehneeni hyvää, ja toivon että edes osa siitä meni hyvään tarkoitukseen. Toiminta on kyllä joka tapauksessa vähintäänkin kyseenalaista. Nyt toukokuussa 2017 tuli lasku, jossa väitetään että olen tehnyt kestotilauksen. Aikaisemmassa laskussa lukee kuitenkin selvästi että tilaus oli määräaikainen. Onko tämä nyt uusi tapa vedättää? Olisi aika vaikea muistaa tai todistaa että tilaus oli määräaikainen, jos laskua ei olisi tallessa.
Sisko1
Sisko Alhonen maaliskuun puolivälissä 2017 Sairaalle ja vanhalle sisarelleni, jonka holhooja olen, saatiin kuin saatiinkin kaupattua puhelimessa Kouluturvaa-lehti. Sisareni ei edes kuule kunnolla. Hänellä oli käsitys, että kyse on yhdestä lehdestä. Kyse oli kuitenkin puolen vuoden tilauksesta. Lehdessä ei ollut paljon muuta kuin mainoksia. Lehti alkoi tulla ja myös laskut. Otin yhteyttä lehteen ja kerroin, että tilaus lopetetaan. Ei auttanut. Pyysivät lääkärintodistuksia sun muita dokumentteja vajaavaltaisuudesta. He väittivät että valitusaika oli mennyt umpeen, vaikka ilmoitin heille välittömästi lehden tultua. Vaativat maksamaan lehden ja lisäsivät viivästysmaksuja. Tätä sanasotaa on nyt käyty muutama viikko. Lähetin laskut ja lehden takaisin sekä todistuksen sisareni sairaudesta. Ilmeisesti sitkeyteeni kyllästyneenä sanoivat, että hävitä laskut. Tilaus on peruttu. Mutta aikaa se otti. Älkää antako periksi, tämä on huijausta!
Valtteri5
5.4.2017 Kiitos kun olette jo ruvenneet kirjoittamaan mahdollisesta lehtihuijaus jutusta. Minun tapahtumat on keväältä 2017. Sain samanlaisen puhelun jossa nuoren pojan äänellä hiukan heikolla suomella kerrottiin KOULURAUHAA-lehdestä, ja kuinka sillä pidetään yllä "kiusattujen tukipuhelinta". Ajatushan on hyvä, koska vihaan kiusaamista. Kysyin soittajalta lehden taustoja, sekä mitä "sinä" olet tehnyt koulurauhan eteen, "vuodet" sain tietoon mutta soittajan hyviin tekoihin ei oikein tullut selvyyttä, ikään kuin hän ei olisi ymmärtänyt suomenkieltäni. Luvattu lehti tuli nopeasti, mukanaan lasku. Eräpäivänä rupesin, onneksi googlettamaan ja löysin tämän sivun ja kiitos teille, tärkeät kirjoitukset! Soitin peruakseni tilauksen, kukaan ei vastannut, lähetin s-postia, katsotaan miten sen käy... Tässä ketjussa mainittiin että Poliisiin ottaa yhteyttä, kiitos siitä. Minä soitin ja sain ehdotuksen tehdä verkossa rikosilmoitus, tein sen. Ehdotan, että jokainen tämän ketjun lukenut tekisi sen, koska mitä useampi sen tekee, sitä enemmä Poliisi asiasta varmaankin kiinnostuu. Mielestäni Poliisin ohje oli:tee rikosilmoitus, ÄLÄ MAKSA yhtään mitään, mihinkään. Meinasin säilyttää kaikki paperit/viestit mitä tulee. Autetaan heitä, joita ei ole vielä huijattu tällä asialla. Ja kerrotaan omia kokemuksia näistä "hyväntekijöstä". Mukavaa kevättä kaikille! T:V
Hämärää alusta lähtien
Minulle soitti nuorelta mieheltä kuulostava henkilö tänään 28.3.2017 numerosta 040 4818279. Kun vastasin kuulin heti toisesta päästä kaiun eli hän nauhoitti puhelua. Hän selitti ummet ja lammet miten kiusaaminen vaikuttaa lasten elämään ja miten heidän järjestö auttaa nuoria ja yritti vedota tunteisiin kysymällä onko minua kiusattu tai olenko nähnyt kiusaamista. Puhe ei ollut missään vaiheessa ystävällisen kuuloista vaan sellaista monotonista paperilta lukemista. Keskeytin hänet kysyäkseni onko hänellä joku pointti ja sitten tuli puheeksi kuinka minä voin auttaa 30€/kk. Kun sanoin etten laita rahaa mihinkään minkä toimintaa en tunne täysin hän sanoi että tukemalla heitä saan kuukausittain lehden missä kerrotaan heidän toiminnastaan ja sopimuksen voi purkaa milloin tahansa. Kysyin sitten erittäin kyseenalaisesti: "eli minun pitäisi maksaa teille 30€ ennen kuin saan tietää tarkemmin toiminnastanne?", jonka jälkeen hän sanoi näkemiin ja sulki puhelimen. Vaikuttaa erittäin luotettavalta *sarkasmia*
taas yksi kusetettu lisää
22.3. soittivat minulle tuosta 040 4818279 numerosta. Luettuani heti puhelun perään firman taustoista, peruin kaiken tekstarilla 5min myöhemmin (menikö sitten 'tietokoneelle', en tiedä) ja 27.3. tuli sitten lasku. Mitäs tästä eteenpäin en tiedä. Ketään sieltä ei tietenkään saa kiinni mistään numerosta.
M.B. K.
Tänään maanantaina 13.3.2017 soitti "Kouluturvaa -kampanjan edustaja", nuori mies, ja sai kuin saikin kierouttaan myytyä puolen vuoden "tukipaketin", jolla (mukamas) kustannetaan Kouluturvaa-lehteä ja muita koulukiusaamisen kitkemiseen tähtäävää materiaalia mm. terveyskeskuksiin. Kotiin mahdollisesti postitettavasta lehdestä edustaja ei maininnut halaistua sanaakaan. Puhelinnumeroon, josta soitto tuli, ei tietenkään yhteyttä sen koommin saanut ("Valitsemanne numero ei ole käytössä.") Eli tästä se sitten alkoi minunkin osalta taistelu tätä huijausta vastaan. Poliisillekin täytynee sähköinen rikosilmoitus lähettää.
Omainen
Taas kerran on lehti onnistuttu kauppaamaan Alzheimeria sairastavalle äidilleni!
Eläkeläinen
Tänään 25.1.2017 numerosta 040 4818279 soitettiin ja kysyttiin onko kokemusta koulukiusaamisesta ja sitten kysyttiin haluanko lyhyen vai pidemmän version asiasta. En kuunnellut kumpaakaan versiota vaan vastasin, että jos on rahasta kysymys, niin EN voi köyhänä eläkeläisenä auttaa. Hän vastasi, että nyt kun otit asian puheeksi, niin heidän tukijoistaan suurin joukko on eläkeläiset ja että heillä on eläkeläisille suunnattu tukipaketti (aivan näillä sanoin: eläkeläisille suunnattu tukipaketti), joka on vain 49 euroa ja saa maksaa kahdessa erässä. Mistään lehdestä ei ollut puhetta, vaan pelkästä tuesta. Kun toistin, ettei minulla ole siihen varaa, ja että kaikille lehtimyyjillekin sanon EI samasta syystä, huomasin, että soittaja oli katkaissut puhelun kesken lauseeni. Toivottavasti ei tule mitään postia, minulla on todistaja, joka kuuli puhelun. Kyseiselle puhelinnumerolle en löytänyt mitään tietoja. Mistä tosiaan saavat puhelinnumerot, joihin soittaa? Harmi, etten tällä kertaa hoksannut kysyä sitä. Minullakin on puhelinmarkkinoinnin esto voimassa vielä. Ikävä kyllä kuulostaa selvältä huijaukselta.
Utelias
Kommenteissa voisi näkyä ajankohta, niin tietäisi miten tuore kokemus on.
Admin:
Kiitos kehitysideasta. Koitetaan saada uudistus seuraavaan sivuston päivitykseen. Terveisin, Lehtitarjoukset.com ylläpito
Kouluhuijattu
Samanlaisia kokemuksia tästä toimijasta kuin muillakin, pari trollia tosin näyttää olevan joukossa suosittelemassa tätä huijareille ilmeisen tuottoisaa bisnestä. Minultakin kysyttiin haluaisinko tukea koulukiusattujen tukipuhelinta. Sain kuitenkin laskun lehdestä, jota en ollut tilannut. Sen perään on tullut kaksi karhulaskua ja uhkailua perintätoimistolla. Uusimmassa laskussa todetaan, että tuotteet ovat myyjän omaisuutta jne. Tällä tietysti uhkaillaan erityisesti niitä jotka ovat hävittäneet lehden huijauksen paljastuttua. Olen tehnyt asiasta valituksen kuluttajaneuvontaan. Ikävää että tällaista tehdään. Lehden mannekiininakin toiminut Jope Ruonansuu sai kutsun presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Onkohan Jopella, kutsujilla vai molemmilla samaa hyvänuskoisuutta kuin meillä kouluhuijatuilla.
Tyhmä
No niin, samaan halpaan menin minäkin. Halusin osallistua ja auttaa, mutta ennen laskun maksua aloin selvittää taustatietoja yrityksestä. Selvittelyn perusteella otin yhteyttä KT Kustannukseen sähköpostilla ja ilmoitin että haluan perua tilauksen, koska heidän toimintansa vaikuttaa hämärältä. Koska 14 vrk peruutusaika oli mennyt umpeen, peruutus ei ollut mahdollinen. Ymmärrän tämän, koska niin säännöt menevät. Kuitenkin se mihin heidän vastauksessaan kiinnitin huomiota, oli että sen sijaan että he olisivat sanoneet edes jotakin asiansa tai maineensa puolesta, he ainoastaan vetosivat lakipykäliin ja siihen kuinka ovat *nauhoittaneet* (heidän korostuksensa) puhelun. En yhtään ihmettele että nauhoittavat, täytyyhän heillä olla todisteita että tilaus on tehty. Kaikkein eniten harmittaa että tällaisten toimijoiden vuoksi oikeasti hyvän asian puolesta työtä tekevät tahot kärsivät. Tällaisten kokemusten jälkeen lahjoittajia karsiutuu pois heiltäkin. Ensi kerralla en enää toivottavasti ole yhtä tyhmä.
Anna-Maija
Minun vanhalle muistisairaalle äidilleni oli kesällä myyty vuosikerta Koulurauhaa lehteä. Mitähän 84 vuotias vanha ihminen tästä hyötyy? Olin yhteydessä asiakaspalveluun ja minkäänlaista vastaan tulemista ei kyllä löydy vanhalle äidilleni, joka ei edes muista koskaan lehteä tilanneensa. Ei vaikka tarjosin vaihtoehtoa, että maksettaisiin jo tulleet lehdet. Rahastusta ja näin kiusaavat vanhaa ihmistä. Olisikohan parasta viedä asiaa eteenpäin kuluttajasuojaan...
terttu
Minä myös suostuin taas vielä toisen kerran että voin osallistua tällaiseen kampanjaan, kun soittaja puhui niin uskottavasti. Mutta päätin tarkastaa laskussa olevan saajan taustatietoja, koska olin kuullut niin paljon kaikenlaisista yhdistyksistä yms. että eivät mene lainkaan siihen tarkoitukseen mihin luvataan. Ja tällä sivustolla näyttää olevan niin paljon muitakin huijattuja. Minulle tuli lehti ja lasku ja nyt päätin perua ne. Onko muilla kokemusta perumisesta? Miten onnistuu?
Huijarit taas liikkeellä
Tätä lehteä taas kaupataan. Juuri soitettiin numerosta 046 664 6512. Kun totesin että jaahas tämä on taas tämä huijauslehti, josta tulee lasku vaikka ei lehtä oo tilattukaan, tuumas myyjä että lehti ei tule tilaajalle ja lasku tulee jos on lehti tilattu. Sanoin uudelleen et kun ei ollut lehtä tilattu ja silti tuli lasku. Asiasta ilmoitettiin poliisille ja loppui laskujenkin tulo.
Juuri hetki sitten soiton saan1
Tällaisesta puhelinnumerosta 0447472778 tuli soitto ja kieltäydyin. Jos tulee laskua, perintätoimiston kirjettä tai lehteä tai muutakaan. Teemme rikosilmoituksen, jos kieltäytymistäni ei kuunneltu.
Juuri hetki sitten soiton saan1
Sain hetki sitten soiton, jossa rikottiin minun rauhaani, sillä olen laittanut kyseiseen numerooni markkinointikiellon. En tiedä mistä nämä myyjät kaivavat numeronsa esiin. Myyjän markkinointi oli kyseenalainen ja hintaa ei kerrottu, pyydettii tukea selitysten kera ja Esko Leipälä mainittiin useaan otteeseen, kuin jalustalle nostaen. Kieltäydyin tilaamasta, ostamasta ja tukemasta, sillä valtion kuuluu hoitaa tällaiset asiat kuten koulurauhan. Kiitos tästä viestiketjusta ja olen jo muutenkin valveutunut nykypäivän hämäräsoittajien systeemeihin juuri ed.mainitun kiellon vuoksi. Olemme valmistautuneet tekemään rikosilmoituksen, jos tulee kyseisestä lähteestä laskua, perintätoimiston kirjettä tai yleensä mitään. Sillä silloin tämä lähde harjoittaa itse kiusaamista.
juuri hetki sitten soiton saan
Kieltäydyin lehden tilaamisesta ja tukemisesta. Koska myyjä käytti kyseenalaisia keinoja. Esko Leipälä mainittiin vahvasti moneen otteeseen keskustelussa. Kieltäytymiseni jälkeen jos tulee laskua tai perintätoimiston kirjettä niin olemme jo nyt etukäteen valmistautuneet tekemään rikosilmoituksen. Kiitos tästä viestiketjusta.
Soittajat saavat komissiota
Hei, Ettekö tiedä miksi teille tulee laskuja, olen lukenut että puhelinmyyjät välillä soiton jälkeen lähettävät laskun vaikka asiakas olisikin kieltäytynyt tilauksesta. He lähettävät laskun että asiakas on "muka tilannut" lehden että HE SAAVAT KOMISSION myynnistä! He laittavat "onnistunut myynti" ja saavat siitä komission yritykseltään. He toivovat ettei asiakas peru sitä ettei myöskään heidän komissio jää saamatta. He ottavat riskin saadakseen palkkaa. Näin se toimii ja siksi te olette valitettavasti saaneet myös lehden ja laskun. Peruminen on varmasti vaikeaa, niinhän he sen tekevät saadakseen myyntiä. Hyvät ihmiset, tehkää puhelinmyynti esto, vie puoli minuuttia kun soitatte estonumeroon ja teette eston. Sen jälkeen itselleni ei tullut yhtään soittoa pariin vuoteen.
Jooseppi
Eilen soitettiin Kouluturvaa-lehden myynnin taholta. Se oli taitavimmin tunteisiin vetoava myyntipuhe, jonka koskaan olen kohdannut, jossa minut saatiin herkälle tunteelle, uppoutumaan muistoihin koulukiusaamisesta. Niistä omakohtaisista kokemuksistani soittaja jututti, ja lopuksi kyseli, mitä tekisin jos näkisin koulukiusaamista. Sitten siirryttiin rahan keruun puolelle, vedottiin mm. siihen, että koulukiusaamisen turvapuhelimen päivystyksen laajentamiseen joka päiväiseksi tarvittaisiin rahaa. - Kuitenkin nettisivustolla näköjään lukee "Emme harjoita hyväntekeväisyyttä, vaan olemme kustantaja, joka julkaisee Kouluturvaa -lehteä." Ja "Emme harjoita rahankeruuta." Siis näin kirjallisesti ilmoitetaan, vaikka puhelussa annettiin ymmärtää juuri päinvastaisesti. Ihan ei siis ole puhtaat jauhot pussissa. Olin kuitenkin ollut äkkinäinen ja myöntynyt tilaukseen nopeasti. Kun seuraavana aamupäivänä yritin soittaa numeroon, josta minulle oli soitettu, tuli ilmoitus "Valitsemanne numero ei ole käytössä." Tosiaan, kuten edellä jo joku totesi, nopsaanpa numerot katoavat käytöstä.
marjukka3
Niin, minulle soitettiin ja en tiennyt tilanneeni kouluturvaa lehteä, mutta olin tosi yllättynyt kun tuli lasku ja perintäkulujen lisäksi laskun loppusumma on jo lähes 100e. Tekis mieli sanoa vaikka mitä, kun ei ole tietääkseen tilannut mitään ja laskuja tulee. Olen käynyt sähköpostin kautta kirjeenvaihtoa, mutta mikään ei auta. Mistähän niitä tietoja sais mitä kerättävään kohteeseen menee, oisko vaikka 1% Vastatkaa miten olette saaneet rahastuksen poikki.
Elsemarja
Varokaa tosiaan KT Kustannuksen touhuja. Itse olen tänä päivänä siinä vaiheessa että asiani on siirtynyt kuluttajaoikeuteen. Jos sieltäkään ei apua löydy, otan yhteyttä poliisiin. Tänäänkin tupsahti lasku postilaatikosta vaikka en ole tilannut kyseistä lehteä. Uskaltakaa ihmiset!
Else Vehviläinen
Haluan minäkin kertoa kokemukseni kyseisestä firmasta. Tammikuussa sain puhelinsoiton ja kaksikin sieltä. Nainen puhui vetoavasti. Kiire kun oli, pyysin, että hän lähettäisi jotain materiaalia että voisin rauhassa tutustua asiaan. Joku varjelus oli, että en suostunut puhelimessa lehteä tilaamaan. Meillä oli muutto kesken ja kirjekin tuli muuttohässäkkään. Ajattelin lukea se, kun kiire helpottaa. Sitten tupsahtikin lasku KT:ltä. Hämmästyin sanattomasti! Sitten alkoi sähköpostisota joka tänään on siirtynyt kuluttaja-asiamiehelle. Jos ei sieltä apua tule siirrän asian poliisille. Tätä asiaa ei jätetä kesken. Enkä yhtään enää hämmästynyt vaikka tänään tipahti postiluukusta uusi lasku.
Varokaa
Ainakin 2013 KLR Kustannus Oy:n hallituksen varajäsenenä toimi Ilja Janitskin, MV-lehden takana oleva rikollinen. On siis luultavaa että lehtien tuotto päätyy vääriin käsiin.
Mikko Heinonen
Suomen KT Kustannusta ei virallisesti ole olemassa,mutta taustalla häärää talous ym rikoksista tuomittu Antti Einari Alastalo. On edesvastuutonta että epäkohteliaat puhelinmyyjät kusettavat ja kuppaavat rahoja mm. muistisairailta vanhuksilta. Monikohan on maksanut perintälaskuja korkoineen saamatta edes lehteä? Rikosilmoitus olisi paikallaan ja varmaan myös joukkokanteeseenkin olisi aineksia. Kannattaa riitauttaa laskut ja ilmoittaa aluehallintoviraston kautta perintätoimistoon ja myös kuluttaja- asiamiehelle. Monimutkaistahan se on kun ei asiat sovinnolla ja sivistyneesti selviä.
huijattu
Mitä tehdä?\ Itse menin myös tyhmänä lankaan kouluturvaa kampanjaan. Sain "Tutustumispaketin" kyseistä lehteä ja laskun. 14 pvä aikaa peruuttaa lasku, soitin laskun mukana tulleeseen numeroon ja siellä ei kukaan vastannu. Mitään muuta en saanut irti tuosta puhelusta kuin 20€ isomman puhelinlaskun. olen saanut ensimmäisen erän laskun ja siitä jo muistutuslaskun.Samoin viimeviikolla tuli toinen erä laskusta. En ole maksanut mitään minnekkään enkä maksa. Googlesta löytyy niin paljon juttua tästä huijausfirmasta joten minä en sinne lantinlanttia laita! Minne ottaa yhteyttä?
Liisa Mäkinen5
Tarkistakaa että lehteä tekee Esko Leipälä. Meille tuli kalenteri ja lehti, eikä mitään maksusotkuja ole ollut. Te haukkujat olette varmaan olleet niitä koulukiusaajia, kun haukutte ainoata kiusattujen auttajaa. Ei ihme että kiusaaminen senkun jatkuu...
tättärää
Vuosi 2016 alkaa näin: Tilasin loppuvuodesta 2015 koulullemme 2 lehteä, hinta 49 eur. Laskua ei koskaan tullut, sen sijaan tuli karhu maksamattomasta laskusta. Maksoin 49 e ja ilmoitin e-postilla ja maksun viestiosassa, etten maksa karhukuluja 5e + korot, koska en ole saanut laskuakaan. Tätä edelsi postilakko, joten epäilin laskun hukkuneen matkalla. Viikon päästä tuli vastaus e-postilla: "kiitos viestistänne. kirjamme viivärtyskorko kulut pois. Niitä ei tarvitse maksaa." Vajaan viikon päästä tuli karhu maksamattomista karhukuluista 5,33 e, päivätty ennen e-postivastauksen lähettämistä. Viimeinen maksupäivä sama kuin päivä, jolloin karhu tuli postista minulle. Koitin soittaa laskussa olevaan numeroon, koko päivän olivat kaikki puhelinvastaajat varattuja, soita hetken päästä uudelleen. Täytyy lähettää s-postilla viesti ja uhata poliisilla jos karhut eivät lopu. Ja vaatia nimi pois listoilta. Saapa nähdä montako karhua tästä kehkeytyy.
Pääkkönen
Hei, Sama täällä, tuli toinen muistutus ja olen maksanut laskun heti kun sain lehdet. Lasku on menossa perintään jo vaikka asia on hoidettu jo laskun heti lehden saatua. Älkää tilatako missään nimessä lehtiä täältä, ette pääse eroon millään vaikka maksut on hoidettu, tulee vain karhulasku joka kerta uudelleen.
MH1
Tänään sain järkyttävän puhelinsoiton todennäköisesti Koulurauhaa puhelinmyyjältä. Kun vastasin puhelimeen myyjä itkee kovaan ääneen ja kysyy olenko ×××? Vastasin kyllä ja aloin pelkäämään pahinta...itkun ja soperruksen keskeltä kuulin sanan koulu...ajattelin, että pojalleni on sattunut todella pahasti. Itkua jatkuu jonkin aikaa, kunnes alkaa monotoninen myyntipuhe. Väliin hän kertoo, että on liikuttuneessa mielentilassa aikaisemmasta puhelusta. Minä olin kiitollinen, että poikani on kunnossa ja vastasin kysymykseen oletko kiinnostunut tilaamaan, että en tosiaankaan. Puhelu päättyi. Ei kiitos ikinä enää tälläistä toimintaa!
Järkyttynyt
Itse sain juuri karhukirjeen vaikka lasku maksettu. Ennen tuota karhukirjettä tuli ylimääräinen muistutuslasku 5 € ylimääräisellä muistutusmaksulla. Tuota en maksanut kun lasku oli jo maksettu ennen muistutusmaksua. Kuinka teillä muilla on karhukirjeiden kanssa mennyt? Oletteko maksaneet? Vai oletteko saaneet asiat sovittua? Huomenna alan pommittamaan firmaa oikein urakalla. Kuinka sattuikaan olemaan viikon ainoa vapaapäivä joten meneehän se näinkin.\r\nJos en onnistu selvittämään asiaa niin otan yhteyden kuluttaja-asiamieheen. Muilla kokemusta kuluttaja-asiamiehestä? 30€ lehdestä tuli aika iso lasku kun muistutusmaksu ja karhukirje lisätään päälle, yht.49 €. Eikä lehti ole vielä edes tullut! Muut hyvät ihmiset älkää vaan tilatko tätä Koulurauhaa-lehteä! Mikään muu hyväntekeväisyysjärjestö ei rankaise kannattajaa tällä tavalla.
Kiusattujen äiti
Minulle ovat soittaneet kaksi kertaa parin viikon aikana ja kehuivat, että esim. Duudsonit on kirjoittaneet ko. lehteen tarinan. Kysyin voiko ihan normaali koulukiusattu lapsi kirjoittaa niin menivät hieman vaikeeksi. Sanoin, että minulta löytyisi ihan kaksi lasta, toista kiusattiin 6 vuotta ja toisella, nuorimmalla menossa 7 vuosi. He voisivat kirjoittaa lehteen omakohtaisia kiusaamisia. Tänään soittivat numerosta 046-6340456 ja kun kysyin, mikä on tämä Kiusattujen ilmainen puhelinnumero ( alkaa yleensä 0800-alkuisena) niin antoivat tällaisen puhelinnumeron 044-7044004. Voiko yhdessä matkapuhelinliittymässä olla puhelinkeskus ( eli montako vastaajaa / henkilöä ) on tässä numerossa, jos esim. 100 lasta soittaa yhtä aikaa klo 12.00 - 17.00 välillä tai 1000 lasta ? Kyllä kiusaaminen pitää saada kuriin, mutta ei rahastamalla, vaan vapaaehtoisesti ilmaiseen puhelimeen vastaamalla. Kuka jaksaa tänäpäivänä enään lukea painettua sanaa, kun kaikki löytyy netistä. Jos haluaa lukea ( niinkuin minä ) niin kävelen kirjastoon.
Kiusattu
Minulle tuli maksumuistutus kalenterista jota en koskaan muista edes tilanneeni enkä ole sitä myöskään saanut. Lasku tuli K R Kustannus Oy Koulurauha joka myy myös koulurauhaa lehteä. edellämainituissa jutuissa puhutte KLR Kustannuksesta. Tietääkö joku enemmän tästä K R Kustannus OY.stä.
Varovoro
Kyseessä on sadistinen kiusaaja, joka tosiaan auttaa kiusattuja. Laskujen ja joka kerta korotettujen karhukirjeiden tuleminen naurattaa. Samalla viikolla tuli jopa kaksi karhua ja kaksi eri summaa. Molemmissa uhattiin, että 10 päivän päästä tieto menee Intrum justitia -perintäyhtiölle. Jos tällainen on olemassa, voi perintäyhtiöparkaa. Häkistä kohta luuraavat niin kiusaajat kuin niiden palkkaamat perijätkin. - Oikeesti: Kt Kustannus ei ikinä maksaisi senttiäkään oikealle perintäyhtiölle.
Satu1
Juuri soittivat ja kohteliaasti kieltäydyttyäni, luuria korvaan :O. Jopas on käytöstavat myyjillä...
Laura1
Juuri sain soiton missä kauppasivat tätä lehteä. Lehden kauppaaja löi törkeästi luurin korvaa ennenkuin kerkesin mitään sanoa.
Tarja Stenberg1
Lehden markkinointi ja erityisesti perintätaktiikka on TÖRKEÄÄ. Ehdottomasti viimeinen kerta kun olen tällaisen toiminnan kanssa tekemisissä. En ihmettelisi vaikka poliisitutkinta asiassa olisi paikallaan.
Kaisa.1
Apua ! Sain puhelun 24.8-2015 tästä kyseisestä firmasta. Nuori mies langan päässä takerteli mulle tätä kiusaamisen tukemis asiaa. Oli kiire jatkaa töitä enkä joutanut juttelemaan. Sanoin vaan et laita lehti tulemaan. Hän vakuuteli peruuttamisen olevan helppoa. Noh...Tänään tuli ensimmäinen lehti kotiin ja lasku. Aijon laittaa asiakaspalautuksena laskussa olevaan osoitteeseen. Olisko se oikea tapa nyt perua tämä lehti ja kallis auttamis muoto. Kun en oikein ymmärtänyt miten tyyriistä auttamisesta oli kyse. Näitten kommentien jälkeen tuntuu et kaikilla ei ole peruuttaminen mennyt ihan putkeen. Onhan mulla kaiketi 14vrk palautus oikeus laskun kirjautumisesta lainkin mukaan. Mutta voinko odottaa silti karhukirjeitä ? Jos ei jää todistus aineistoa ,että olen lehden laittanut asiakaspalautuksena. Myös kahdenlaista erillaista osoitetta näkyy näillä sivuilla ?
Jussi
Huh huh. Onneksi juuri äsken kieltäydyin tuosta tarjouksesta. Vaikka moneen kertaan sano etten penniäkään sinne laita/tilaa mitään niin taas alkoi siellä inttäminen että hyvää tarkotusta plaa plaa ja koitettiin tunteisiin vedotota!
ilmoittakaa poliisille1
Minulle soitettiin ko.lehdestä. En tilannut lehteä, vaan lupasin avustaa 30 eurolla. Kuitenkin minut oli pantu lehden tilaajaksi, ja nyt on tullut jo kolme laskua, ja uhkaus perintätoimistosta 10 päivän kuluttua. Hirveää ja tosi törkeää huijausta. Tämän takia en koskaantule lahjoittamaan yhtään mitään kenellekään.
ilmoittakaa poliisille1
Jos koette, että teitä on huijattu, tehkää rikosilmoitus. Itse tein sen netin kautta.
haiskahtaa kovasti huijaukselt1
Erehdyin kiireessä tilaamaan "hyvään tarkoitukseen". Ois pitäny ehtiä googlaamaan jo puhelun aikana. Puolen tunnin päästä soitosta numero josta minulle soitettiin oli jo tilassa "numeroon ei juuri nyt saada yhteyttä". Noinkohan numerot laitetaan samantien vaihtoon, jos jotain menee kaupaksi?\r\n\r\nNo en ole kovin huolestunut. 14 päivän peruutusoikeus lain nojalla ja jos eivät huomenna vastaa "asiakaspalvelunumeroon", niin otan yhteyttä viranomaisiin. Jos peruminen on tehty mahdottomaksi, niin en kyllä silti aio sinne penniäkään maksaa.
Kyösti
Anoppini yrittänyt päästä eroon joulusta saakka, maksoi edellisvuoden tilauksen 2kk etuajassa - 79 e ja sai karhukirjeitä perään. Nyt ilmestyi lehti taas luukkuun, olis kiva tietää miltä myyjän naama näyttää tässäkin tapauksessa. En myyjää sääli pikemminkin halveksin noin onnettomia tapauksia. Kehoitin ottamaan juristin tai kuluttaja asiamieheen yhteyttä. Puhelinnumeroon ei tietenkään vastata jne... Saa nähdä mikä selitys sähköpostin lukemattomuudessa seuraavaksi?Joukkokanteen ainekset kasassa? Tärkeintä olisi saattaa huijarit vastuuseen teoistaan eikä jättää miljoonia makaamaan rosvojoukkion tileille! Ei tämmöistä kulttuuria tule missään nimessä painaa villaisella ,varsinkin noin tärkeän asian tukemisen pilaavia hylkiöitä kuin koira veräjästä ! Tarttis tehdä jotakin ja pian , koska homma vaan näyttää jatkuvan valitettavasti. Noita ylimääräisiä kirjaimia pukkaa tekstiin näemmä ei poista näköjään? sorry oudot kirjain merkinnät kelle semmoista pukkaa jos pukkaa.
Eija Ahonen
Sain juuri k.o firmasta vaativa sävysisen puhelun lehden tilaajaksi, kieltäydyin, josta soittaja meni hetkeksi mykäksi, koska piti itsestään selvänä, että tilaan, koska hän vaatii sitä minulta. Huh, huh, kyllä jäi paha mieli, mutta onnekseni en tilannut luettuani näitä kokemuksia täältä tein oikean ratkaisun.
Eero
Hyvältähän se kuulosti ja sanoin joo. Pikaisen googlailun jälkeen: Onko täällä kellään kokemusta siitä että on saanut tilauksen peruttua onnistuneesti? Puhelin ei vastaa, Kauppalehden sivuilta löytyvää numeroa ei ole. Tekstiviestin lähetin, mutta kommenttien perusteella se ei auta.
Marianna Parikka3
Minulla on tuttava piirissä alakoululainen tyttö, joka sai avun koulurauha yhdistyksen auttavasta puhelimista ja koulurauhaa lehden artikkeleista.
kari vitie1
Peruutimme koulurauhaa-lehden tilauksen kirjatulla kirjeellä. Lehti ei ole ottanut kirjettä vastaan ja nyt lehti voi lähettää karhulaskun kun lehti ei tiedä mitään peruutuksesta. Lehden toiminta näytää huijaukselta.
Sebu
Tämä KLR kustannus on törkeän henkilön bisnestä herkällä asialla, sellainen kuva siitä ainakin jäi. Laskutusjaksot, -perusteet ja asiakaspalvelu ym. ala-arvoista. Määräaikaistilauksen "kahdessa erässä" tarkoittaa "kahdessa laskussa viikon välein", sen jälkeen tuleekin kolmen päivän välein muistutuslasku kahdesti, korotettuna ja parin viikon päästä pamahtaakin sitten perintätoimiston kirje. Tämä aika, perintoimiston kirjeeseen asti menee todennäköisesti yrittäessä tavoitelle asiakaspalvelua... Suosittelen tukemaan kiusattuja jollakin järkevällä keinolla, se ei ole tämä.
Rauhaatosiaan1
Kyseisen firman lehteä myy prico oy niminen yritys jossa on maahanmuuttajataustainen henkilö dollarinkuvat silmissä. Ihmisoikeuksia poljetaan (ei työterveyshuoltoa järjestetty, provisiot todella huonot, lomapalkat ja lomarahat jää työntekijöiltä saamatta. Hienosti yrittävät ylläpitää työntekijöiden hyvinvointia mm. nuudeleilla ja popcorn- tarjoilulla + viikkokilpailuja ym. mutta asian tukijat eivät kyllä saa rahalleen vastinetta (4numeroa 79e) yhden lehden painatus maksaaa 50snt miettikää siitä mihin rahanne laitatte. Suosittelen tukemaan järjestöjä joissa raha varmasti menee oikeaan osoitteeseen eikä rosvohuijareiden audiostoksiin.
Terhi3
Pari viikkoa sitten sain soiton koulurauhaa-lehdestä. Kesken myyjän puheen puhelu katkesi. Olin tyytyväinen että pääsin eroon lehtimyyjästä. Tänään postissa tipahti lasku lehdestä. En siis todellakaan tilannut lehteä. En ymmärrä mistä tietoni olivat päätyneet lehdelle. Lasku oli tullut vanhalla sukunimelläni, jonka olen vaihtanut kolme vuotta sitten. Lisäksi osoitteena oli 6 vuotta vanha osoite, jonka jälkeen olen muuttanut kolme kertaa. Lähetin sähköpostia asiakaspalveluun ja toivon että asiani hoituu. En syytä lehteä, vaan yksittäistä myyjää joka varmaan proviikkojen toivossa laittoin tilauksen tulemaan.
Ärsyyntynyt tukija
Täsmälleen sama kokemus - tilasin joulukuussa 2014 ko. lehden, ajatuksella hyvällä asialla jne. Sain 1. laskun, siis ensimmäisen kahdesta erästä. Koska viitenumeroiden ym. jatkuva näppäily ärsyttää, laitoinkin viestiä ja kysyin sopiiko, että maksankin kyseisellä viitteellä koko summan (79,-). Kuulemma ok. Sitten alkoikin tulla karhukirjeitä, viimeisin todella epäystävälliseen sävyyn jostain FlexCash-nimiseltä taholta. Lähetin koko viestiketjun sekä tähän karhutoimistoon että KLR:aan. Selvää on, etten enää heitä tue. Ala-arvoista. En halunnut kyseistä lehteä kotiini pyörimään (ei olla ihan kohderyhmää), vaan se lähetetään ala-asteen koululleni. Taidanpa tarkistaa, onko sinne mennyt ylipäätään mitään.
Johanna1
Olen raivoissani ja erittäin pettynyt. Lähdin tähän hyväntekeväisyyteen mukaan, sain perintoimiston kirjeen... Oli aivan vihoviimeinen kerta, kun tällaiseen lähden mukaan!!! Soitin Koulurauhaa lehdelle, pyysin nimeni pois kaikista heidän rekistereistään, sekä että ottavat yhteyttä perintätoimistoon ja peruvat laskuni. Pyysin laskun mitätöinnistä kirjallisen kuittauksen. Katsotaan, tuleeko sellainen... - Eli aivan samanlainen kokemus kuin edellisilläkin kirjoittajilla näyttää olevan!
Maria
Sama kokemus minullakin. Oikeasti, oletko ikinä, mistään, keneltäkään saanut erillisen laskun huomautusmaksusta PERINTÄTOIMISTON KAUTTA, vaikka olet maksanut laskun ennen huomautusmaksun saapumista? Ja sitä tilaamaani kalenteria ei ole vielä tullut, vaikka sen piti saapua joulukuussa. Eipä silti, että haluaisin edes nähdä sitä enää.
Aakke1
Tilasin hyvää hyvyyttäni Koulurauhaa-lehden, hinta 69€. Maksuni meni hieman myöhäiseksi. Tuli kuitenkin muistutus korkoineen ja perimismaksuineen. Ikinä en enää tilaa tätä. Todella likainen mieli jäi, ei hyväntekeväisyydestä rankaise kuin huijarifirmat.
Maria
Hanski, kertoiko myyjä myös, että jos lähdet mukaan 79 eurolla mutta maksat myöhässä, he vaativat 5 euron maksumuistutuslisänsä vaikka perintätoimiston kautta. Eikä mikään kaupallinenkaan lehti lähetä niin ikäviä maksumuistutuksia kuin KLR kustannus.Ja yleensä avustustarkoituksessa lehtiä julkaisevat osaavat kiittää tilaajiaan kohteliaasti. KLR ei sitä oikein osaa. Jopa heidän kiitoskirjeensä ovat ollet tyyliin "Hyvää päivää, kirvesvartta". Heidän auttamisestaan ei ole tullut hyvä mieli.
Maria
Teit fiksusti, Hanski. Siitä porukasta ei tosiaan voi olla varma. Olen kuullut sekä hyvää että pahaa, omat kokemukseni ovat ristiriitaisia. Ainakaan he eivät näytä kovasti arvostavansa tukijoitaan. Minä ainakin olen entinen tukija, enkä neuvo ketään muutakaan tukemaan KLR-kustannus Oy:tä. Voitteko kuvitella Kirkon ulkomaanapua, Punaista ristiä, Mannerheimin lastensuojeluliittoa tai muuta oikeaa avustusjärjestöä lähettävän perintätoimiston kautta muistutuslaskuja?
Hanski2
Minulle tuli juuri eilen soitto ja miesmyyjä yritti kaupata lehteä kertomalla pitkiä tarinoita koulukiusatuista. Sanoin että olen pettynyt avustusjärjestöjen toimintaan, kun rahat eivät mene sinne minne pitäisi. Kysyin että jos maksan tuon 79 euroa, niin paljonko siitä menee suoraan koulukiusattujen hyväksi ja paljonko ns hallintokuluihin. Mies hieman hermostui ja sanoi että sitä pitää kysyä kyllä toimitusjohtajalta! Kyllä avustusjärjestön pitää pystyä kertomaan faktat... EN tilannut, annan mieluummin rahaa suoraan paikallisjärjestöille esim Kaupungin työttömien yhdistykselle tms. Ajatus on hyvä, ja koulukiusaaminen ongelma, mutta en halua antaa pieniä ropojani mihinkään "epämääräiseen" josta en voi olla varma...
Maria Kok1
Tilasin Koulurauhaa-kalenterin vuodelle 2015. Hinta oli suolainen (2 x 34,50), mutta halusin auttaa. Avustusjärjestöt ymmärtävät tavallisesti, että ihmiset tukevat heidän toimintaansa vapaaehtoisesti, joskus pienistäkin varoistaan. Jos tukimaksujen suorittaminen ei ole onnistunut ajallaan, muilta järjestöiltä saamani muistutuslaskut ovat olleet kohteliaita ja luottamista herättäviä. KLR -kustannuksen viestit ovat olleet vaativia ja epäkohteliaita: puhutaan \"velasta\" ja uhkaillaan perintätoimistolla, vaikka kalenteri ei ole vielä edes ilmestynyt enkä ole varsinaisesti mitään vielä saanut. Olenkin alkanut epäillä, onko Koulurauhaa aito avustusjärjestö. Hyvien tapojen mukaista heidän toimintansa ei ainakaan ole, eivätkä he arvosta tukijoitaan.
pinja5
Suosittelen lämpimästi Koulurauhaa tukilehteä! Minä tilasin kyseisen lehden lapsilleni jotta saisin vanhimman poikani ymmärtämään että koulukiusaaminen on todella väärin. Suuri kiitos lehden ja kriisipuhelimen kanssa työtä tekeville! Poikani lopetti kiusaamisen ja on nyt kiusatun pojan kaveri koska tajusi miten väärin se on kiusata vaikka pitkiä keskusteluja läpi käytiin niin äidin tai isän sana ei tehonnut yhtä hyvin kuin se että joutui itse lukemaan asiasta. KIITOS!
Lasse Hurttila
Kannattaa lukea lehdestä vähän useammalta sivustolta. Vaikka palautuskäytännöt eivät ilmeisesti ole ihan siinä kunnossa kuin pitäisi ja joillekin on sattunut kohdalle agressiivisia myyjiä, niin ilmeisesti itse lehti on ihan asiallinen. Tulin siihen käsitykseen, että välissä hommaa pyöritti joku huijaripumppu, mutta nyt asiat menvät oikein ja tuki perille. http://ylioppilaslehti.fi/2012/05/osakeyhtio-kiusattujen-asialla/ Itse olen tilannut lehteä 2 numeroa muistaakseni hintaan 79€ ja laittanut toimitusosoitteeksi lähimmän koulun. Soitin juuri kyseiseen kouluun ja lehti on kuulemma tullut perille ja siinä on ollut hyvää asiaa, joten aion jatkaa lehden tilaamista ainakin toistaiseksi, vaikka se on itsellenikin iso raha. Puhutaan kuitenkin pienestä summasta, jos sillä yksikin kiusattu saa apua.
kati1
Samoin. en tarttunut tarjoukseen tilata lehteä, jolloin myyjä alkoi syytää herjauksia siitä etten välitä lapsista yms. Kun vastasin, että tuen kyllä muita reittejä ..sanoi et "niin varmaan" ja löi luurin korvaan. Ziisus sääli mummoja jotka tilaa tätä!
Hillamari4
Itse olen lehden tilannut ja pidän siitä. Rahatkin menevät kerrankin jonkun auttamiseen.
Huijattu
Minäkin taistelen Koulurauhaa -lehden kanssa. Oli niin vakuuttava myyjä, että sai minut tilaamaan lehden, 2 numeroa hintaan 79 euroa. Rahatilanteeni ei olisi tuollaista tilausta sallinut ja tulinkin heti puhelun jälkeen katumapäälle. Koitin soittaa samaan numeroon, josta minulle oli soitettu, mutta puhelin oli kiinni. Lähetin siis tekstarin. \r\n\r\nTuli lehti ja lasku, nyttemmin myös karhulaskut ja uhkaus perinnällä. Peruutukseni ei kuulemma ollut mennyt perille, koska myyjät soittavat tietokoneelta! Mistäköhän minä sen tietäisin?!!\r\nEipä ollut minulle kerrotttu etämyyntisäännösten mukaisia ennakkotietojakaan tilauksesta ja oikeuksistani, mm. 14 pv:n perumisoikeudesta. Näihin vedoten nyt kuluttajaneuvojan kanssa viemme asiaa eteenpäin. Varoituksen sana, ko. yritys myös nauhoittaa puhelunsa ilman, että informoivat siitä, mikä on Henkilötietolain 24§:n vastaista! Jos yrityksen tarkoitusperät ovat hyvät, luulisi, että asiat voisi sitten hoitaa lainmukaisesti...
Uskomaton myyjä1
Minulle äsken kyseisen lehden tarjoaja soitti. Ensimmäinen kysymys oli, olenko törmännyt koulukiusaamiseen, johon aloin vastailemaan tarkastettuani vielä soittajan. Henkilö joka kysymyksen esitti ei halunnut kuunnella vaan puhui päälle koko tuon ajan erilaisista esimerkeistä. Kiusaannuin asiasta, koska jos kerran kysyy, minusta pitäisi kuunnella vastauskin, edes lyhyt. Vanhempi nainen, jolla oli hyvin tasapaksu ääni, valittavin äänin alkoi pääsemään ytimeen: lehteen. Kysyin tarjoaako hän lehteä minulle, vai mikä tämä juttu nyt on kun kysytään mutta puhutaan päälle. kerroin itse olevani myös tukemassa eri tavoin lasten kiusaamista, myös opettajan puolelta kiusaamista lasta kohtaan ja sanoin etten nyt lehteä aio ostaa koska tietoa on kertynyt auttavista tahoista jo työnkin puolesta. Hän sanoi tähän tyyliin joo, ja paiskasi puhelimen alas. Olin aivan äimistynyt ja tämän takia aloin tutkia tätä kyseistä lehteä ja sen palvelua enemmän. Haluan moittia ns. lehtimyyjän käytöstä.
KML1
Minun tyttärelleni apu löytyi Koulurauhaa lehden auttavasta puhelimesta. Tyttö oli sinne soitellut oma-alotteisesti ja saanut apua jo ennekuin itse pääsin kiusaamisesta edes jyvälle. Älkää aina heti tuomitko, jos ei ole tarkempaa tietoa. Kaikki apu nuorille on tarpeen, ja minä ainakin olen mukana täydestä sydämestäni. Kiitos myös tyttäreni puolesta. Älkää julkaisko nimeäni, etteivät kiusaajat saa tietoa meistä enää. Asiat ovat tällä hetkellä oikein hyvin!
Selja5
Itselläni on hyviä kokemuksia lehdestä, poikani sai lehden päivystävän numeron kautta apua koulukiusaamiseen ja saatiin hyvien neuvojen ansiosta kiusaamiseen loppu. Aihe on tabu ja kolussa poikaani ei ensin otettu todesta kun kiusaaminen ilmeni, ilman päivystän puhelimen auttajan neuvoja emme olisi osanneet konsultoida koulun henkilökuntaa miten toimia tilanteessa.
kyllästynyt vedätyksiin
Minäkin sain Koulurauhaa-lehdestä avustussoiton vuonna 2011, ja nyt sitten tällä viikolla yllättäen. Otan aina selvää soittajista mm. yritystietopalveluista ja olen kirjoittanut ylös tuosta Koulurauhaa-lehdestä, että ainakin yhdellä sen taustajoukoista oli tuolloin vuonna 2011 myös pikavippiyritys. Olen myös kirjoittanut ylös, että tuolloin vuonna 2011 heidän kiusatuille tarkoitettu auttava puhelimensa oli toiminnassa vain kahtena päivänä viikossa klo 12-17, mikä tuntui minusta oudon vähältä ajalta. Eli kyseessä tuntuu olevan pelkkä rahantekobisnes. Marjo Singhille: puhut niin kuin me joilta rahaa ruinataan antaisimme muka tukea teidän soittajien työllistämiseen, mutta eiköhän kuitenkin tarkoitus olisi tukea niitä koulukiusattuja. Itse olin koulukiusattu ja minua raivostuttaa, että joku tekee bisnestä asialla. Kaltaisenne avustuksien avulla rahaa itselleen keräävät yritykset ovat pilanneet koko avustuskentän Suomessa.
kyllästynyt vedätyksiin
Olen työssäni viimeisen parinkymmenen vuoden aikana joutunut vastaamaan satoihin avustuspyyntöpuheluihin ja olen täysin kyllästynyt kaikenlaisiin avustussoittoihin. Suurimman osan soitoista tekevät ns. telemarkkinointiyritykset, jotka painavat lehtiä yhdistyksille ja keräävät rahaa ilmoituksiin yrityksiltä ja mahdollisesti yksityisiltäkin. Telemarkkinointiyritys luonnollisesti ottaa omat kulut välistä. Avustettava yhdistys ei loppujen lopuksi paljoa noista rahoista näe, mikäli telemyyjien minulle kertomat jutut pitävät paikkaansa. Olen vuosien aikana taistellut noiden soittajien kanssa ja lopulta vuosi pari sitten sain suurimman firman soitot loppumaan meille. Se vaati käytännössä soittajille huutamista ja lopulta yhteydenottoa heidän suurimpaan keräyskohteeseensa, joille ilmoitin, että monista kielloista huolimatta soittajat häiritsevät jatkuvasti, josta hermostuneena telemarkkinointifirman pomo soitti minulle, ja lopulta jouduin uhkailemaan poliisilla, elleivät soitot lopu.
jep5
Hei! Ihan tietoa vain artikkelin kirjoittajalle kuin kommentoijillekkin. Koulurauhaa-nimistä lehteä julkaisee moni eri yhdistys. Tämä KLR koulurauhaa on eri lehti ja jos olette sen tilanneet ja haluatte perua, niin oikea osoite on koulurauhaalehti.fi, ei suinkaan koulurauha.fi. Jos saatte soiton myyjältä joka edustaa kriisipuhelinta, jossa toimii Esko Leipälä ja toiminnan ylläpitäjä on KLR kustannus, niin kyseessä on eri järjestö kuin tässä artikkelissa mainittu.
Ari-Pekka
Kannattaa tutustua myös tähän: http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/356893/Nimisekaannukset+MLLn+Koulurauhaohjelman+kiusana
Miika
Hei! Ihan tietoa vain artikkelin kirjoittajalle kuin kommentoijillekkin. Koulurauhaa-nimistä lehteä julkaisee moni eri yhdistys. Tämä KLR koulurauhaa on eri lehti ja jos olette sen tilanneet ja haluaate perua, niin oikea osoite on koulurauhaalehti.fi, ei suinkaan koulurauha.fi. Jos saatte soiton myyjältä joka edustaa kriisipuhelinta, jossa toimii Esko Leipälä ja toiminnan ylläpitäjä on KLR kustannus, niin kyseessä on eri järjestö kuin tässä artikkelissa mainittu.
Jussi Uotila
Sain itse äsken puhelin kyseiseltä lehdeltä. Ei myyjä ollut tutustunut omien sanojensa mukaan ollenkaan tähän koulurauha.fi sivustoon. Huijausyritykseltä tuntuu, pitänee tutkia tarkemmin ennenkuin tilaan. Jos edes tilaan.
Scarlett
Menin tilaamaan ja puhelun jälkeen googletin ja löysin noita juttuja, jotka nostivat epäilyksen ja päätin perua lehden. Laitoin sähköpostia heidän kotisivuiltaan löytyvään osoitteeseen. Lasku ja lehti tuli 11 päivän kuluttua ja totesin, että siitä löytyvät sähköpostiosoitteet olivat eri kuin kotisivuilla. Laiton molempiin taas viestin, että haluan perua. Muutaman viikon kuluttua tuli uusi lehti. Laitoin taas viestiä, että olen perunut tilaukseni . Tänään tuli karhulasku ja minä laitoin viestiä heille ja kuluttajavirastoon. Kävin myös tarkistamassa, että kotisivuilla on edelleen väärä @-osoite
Kalle Isotalus
Itse olen nyt Koulurauhaa lehti-puljun kynsissä. Suostuin tilaamaan sieltä kassin 29e josta rahat koulukiusatuille. Kassia en saanut postissa, mutta nyt perintätoimiston kirje maksamattomasta laskusta. Puhelinmyyjä tolkutti monta keraa, että mene sitten katsomaan netistä niitä koulurauhaa.fi sivuja. Onko siis niin, että sivuteivät edes ole koulurauhaa-lehden sivut. Poliisille pitäisi mennä....

Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?