#

Vinkit käytettyjen lehtien kierrätykseen

Näin kierrätät vanhat aikakauslehdet! 6 vinkkiä

Vanhoja aikakauslehtiä kertyy innokkaalle lukijalle kasapäin nurkkiin. Lehtiä ei kuitenkaan kannata heittää heti pois, sillä niille on lukemattomia eri käyttötarkoituksia.

Aikakauslehtipaperista jouluaskasteluja

Lehti-tarjoukset.com pohti omat vinkkinsä kierrätykseen MTV 3:n vinkkilistan innoittamana.

1. Säästä parhaat palat ja vie mökille

Jotkin lehdet ja jutut aikakauslehdissä ovat niin ikivihreitä, ajattomia tai muuten vain koskettavia, että niitä ei kannata heittää menemään. Esimerkiksi leivonta- ja ruuanlaitto-ohjeet ovat arvokkaita arjen pelastuksia myöhemminkin. Säästä mieluisimmat lehdet, jotta voit palata niihin myöhemmin. Voit myös viedä lehtiä mökille ja lueskella niitä vaikka vuosien päästä uudelleen.

2. Anna lehti ystävälle tai sukulaiselle

Kierrätä lehti tuoreeltaan eteenpäin. Kun olet lukenut lehden, annat sen samantien ystävällesi, joka pääsee myös näin nauttimaan uudesta lehdestä. Voitte tehdä ystävän kanssa vaikka diilin, jossa molemmat tilaa yhden lehden ja lehdet vaihdetaan pian lukemisen jälkeen.

3. Kääräise lahjat aikakauslehtipaperiin

Värikkäistä ja kiiltävistä aikakauslehden sivuista saat hauskoja lahjapaketteja. Sanomalehtipaperi sopii myös erinomaisesti lahjapaperiksi, se on vain mustavalkoisena tyyliltään erilainen. Voit vaikka säästää erikseen lehdestä lahjapaperiksi kelpaavat sivut.

4. Tapetoi seiniä aikakauslehdillä

Värikkäistä sivuista saa hauskoja sisustuselementtejä. Varsinkin naisten- ja muotilehdissä on upeita mainoksia, joita voi keräillä ja sittemmin sommitella tyylikkääseen kuvakollaasiin seinälle tai työpisteen viereen. Ennen vanhaan aikakauslehtien sivut olivat oikea sisustusbuumi ulkovessoissa.

5. Anna lehdet lapsille askarteluun

Vanhat lehdet voi antaa pienille lapsille askarteluun. Lapset rakastavat saksilla leikkaamista! Anna heille vanhat lehdet leikattaviksi ja puhdasta paperia ja liimaa, johon he voivat koota omat kollaasinsa. Voit myös itse askarrella aikakauslehdistä vaikka joulukoristeita, kuten Kodin Kuvalehden vinkissä tehtiin (jutussa oleva kuva).

6. Käytä aikakauslehtiä hyllypaperina

Varsinkin paksusivuisten muotilehtien kiiltäväpintaiset sivut sopivat erinomaisesti hyllypaperiksi kaappeihin. Hyllypaperit auttavat pitämään kaapin siistinä, sillä siitä on kätevä pyyhkäistä roskat pois. Hyllypaperit vaihdetaan niiden likaantuessa. Muutama vuosikymmen sitten hyllypapereita käytettiin aina ja kaupasta sai ostaa erikseen tähän käyttötarkoitukseen sopivaa vahapintaista paperia.