#

Joulu on lehtien sesonkiaikaaJoulu on lehtien sesonkiaikaa

Erilaiset lehdet ovat suomalaisten lempilahjoja, sillä yli puolet vuoden lehtitilauksista tehdään ennen joulua. Lehti sesonki alkaa lokakuussa.

 

Sanonta siitä, että Suomi on tilattavien lehtien luvattu maa, ei ole sananhelinää. Erilaisia kotiin tilattavia lehtiä ostetaan jatkuvasti, varsinkin lahjaksi. Netissä lehtiä myyvän Lehtikuninkaan mukaan jopa 60 prosenttia vuoden lehtitilauksista tehdään lokakuun ja joulukuun välillä. Tiedot selviävät Lehti-tarjoukset.com -sivuston tekemästä kyselystä.

 

Suomalaiset tilaavat syksyllä lehtiä paitsi itselleen myös lahjaksi läheisilleen. Ennen joulua tehdyistä Lehtikuninkaan tilauksista yli puolet on lahjatilauksia. Tästä Lehtikuninkaan on helppo pitää tilastoa, sillä Lehtikuninkaan sivuilta lokakuusta lähtien lehden voi tilata erikseen joululahjaksi. Lahjatilaus alkaa ilmestyä vasta joulun jälkeen.

 

Myös Tilastokeskuksen tekemissä joulukyselyissä lehdet ja lehtitilaukset ovat olleet jo vuosia toivotuimpien ja annetuimpien lahjojen kärjessä yhdessä kirjojen kanssa.


Takaisin