#

Otavamedian lehtiä niputetaan yhteenOtavamedian lehtiä niputetaan yhteen

Printtimediassa kuohuu edelleen, kun lehdet hakevat paikkaansa internetin rinnalla. Otavamedia päätti vastata haasteeseen yhdistämällä lehtiään lehtiperheiksi.

 

Kotiliesi, Deko, Maalla ja Moda ovat pian samaa lehtiperhettä, joita vetää yksi päätoimittaja ja työstää yksi toimitus. Samoin Koululainen, Tom&Jerry, Lemmikki, Villivarsa ja Leppis tuotetaan samoista tiloista joulukuun alusta lähtien.

 

Muutos on osa Otavamedian suuria uudistuksia, joilla yhtiö parantaa kilpailukykyään. Paperisille aikakauslehdille on edelleen kysyntää, mutta niiden tekeminen maksaa koko ajan enemmän, mikä pakottaa tehostamisiin. Uudistuksessa 17 erillistä toimitusta yhdistetään neljäksi lehtiperheeksi, joissa työstetään montaa lehteä yhtä aikaa yhden päätoimittajan johdolla. Uudistuksessa yhdistetään naisten- lasten ja perhelehtiä.

 

Edellä mainittujen lisäksi yhdistyvät Viva, Seura, Tv-maailma, Kotilääkäri ja Matkalehti sekä Anna, Kaksplus ja kaksplus.fi omiksi lehtiperheikseen. Kaikki lehdet jatkavat itsenäisinä julkaisuina ja ilmestyvät normaalisti.

 

Uudistuksen uskotaan parantavan markkina-asemaa ja antavan lisää potkua ideointiin ja lehtien sisältöön.


Takaisin