#

Digilehdillä kaikki irti lehtitilauksestaDigilehdillä kaikki irti lehtitilauksesta

Lehtitilauksen yhteydessä asiakas saa usein käyttöönsä saman lehden myöa digi-muodossa. Digitaalisten lehtien lukeminen sujuu missä vain, kunhan asiakkaalla on käytössään toimiva netti sekä laite, millä digilehteä lukea. Digilehtien lukeminen on mukavaa ja vaivatonta, kun varsinaista lehteä ei tarvitse kuskata mukana.

 

Tällä hetkellä suosituinta on käyttää sekä painettua lehteä, että digilehteä yhdessä. Aikakausilehdissä painettu lehti on pitänyt paremmin pintansa, mutta digilehtien hyödyntäjät ovat kasvava joukko erityisesti alle 35-vuotiaiden ryhmässä. Digitaalisesti lukevia oli kyselyssä 65% vastaajista ja heistä joka toinen lukee sisältöä matkapuhelimella. (MediaAuditFinland Oy:n tutkimus 2/2019). 

Digilehdet.fi avaa myös aikakausilehtien arkistot lukijalle

Digilehdet.fi -verkkosivuilla voi lukea Sanoman aikakausilehtiä, jos on vähintään yhden lehden tilaaja. Palvelusta on myös olemassa iOS- ja Android-sovellukset. Uusin lehti on nähtävillä aina heti ilmestymispäivänä. Digilehdet-palvelussa asiakas pääsee lukemaan myös aikakausilehtien arkistoja, jolloin nähtävillä on myös muiden kun tilatun Sanoman aikakausilehtien arkistot. Palvelussa on mahdollista käyttää lehtiä myös offline-tilassa, jolloin aikakausilehdistä pääsee nauttimaan esimerkiksi lentokoneessa. Digilehdet.fi arkistoista löytyy aikakausilehtiä useiden vuosien ajalta, joten lukemista riittää. Palvelussa voi myös helposti tutustua lehtiin, joiden tilaaja ei vielä ole. Digilehdet.fi -palvelun avulla omasta lehtitilauksesta saa siis paljon enemmän irti ja sivusto tarjoaakin todella runsaasti luettavaa. 

Kansalliskirjasto digitoi luettavaa koko kansalle

Lehtitilausten lisäksi digi-muodossa on saatavilla nykyään myös vanhempaa tuotantoa. Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot on tuonut yleisön ja tutkijoiden nähtäville uutuutena 2000 kirjaa. Digitointia on tehty runsaasti myös vanhojen sanoma- ja aikakausilehtien osalta, joten jos historia kiinnostaa, on vanhoja lehtiä luettavissa digi-muodossa Kansalliskirjaston verkkosivuilla. Tämän lisäksi Kansalliskirjasto on digitoinut 1000 tietokirjaa kaikkien käyttöön sekä 1000 kaunokirjaa tutkimus- ja opetuskäyttöön. Digi.kansalliskirjasto.fi -palvelussa on luettavissa kokoelmia aina vuoden 2021 loppuun asti. Kokoelmat painottuvat 1900-luvun alkuun ja teoksia löytyy aina vuoteen 1972 saakka.


Takaisin