#

Storytel vai Bookbeat - Katso arvosteluStorytel vai Bookbeat - Katso arvostelu

Storytel ja Bookbeat ovat molemmat samanlaisia kirjojen lukuoikeussovelluksia, joissa maksetaan kuukausittain lukuoikeudesta, kuten Spotifyssä kuunteluoikeudesta. Molemmissa on tuhansia kirjoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, niin e-kirjoina kuin äänikirjoina. Molemmissa palveluissa voi lukea ja kuunnella myös offline-tilassa.

 

Kovin paljoa eroa ei palveluiden välillä ole, joten vertailu on hankalaa. Löysimme kuitenkin joitakin eroja, joiden perusteella uuden käyttäjän on mahdollista tehdä valintansa.

Storytel vai Bookbeat hinta

Hinnassa palveluiden välillä ei ole oikeastaan mitään eroa: Storytel maksaa 16,99€ kuukaudessa ja Bookbeat 16,90€. Molemmat sovellukset tarjoavat ilmaisen kahden viikon kokeilujakson, jonka loputtua tilaus muuttuu automaattisesti maksulliseksi jatkuvaksi tilaukseksi. Molempien palveluiden peruutus ja lopetus onnistuu milloin tahansa, sillä tilaus ei sido mihinkään tilausjaksoihin.

 

 

 

 

 

 

E-kirjaston valikoima

Storytelin ja Bookbeatin e-kirjastojen valikoima on melko lailla samanlainen. Kotimaista kaunokirjallisuutta löytyy kyllä, mutta edelleen melko rajallisesti sekä uusista että vanhemmista teoksista. Minkä toki ymmärtää, kun e-kirjaston koko on vasta tuhansia teoksia, ja tähän kuuluvat myös ruotsin ja englanninkieliset teokset. Suomenkieliset klassikot toki löytyvät, Tuntematon sotilas ja Sinuhe, egyptiläinen, sekä tunnetuilta nykykirjailijoilta aina muutamia kirjoja.

Lasten ja nuorten kirjojen valikoimassa on vaihtelua, mutta molempia löytyy molemmista sekä äänikirjana että e-kirjana.

Äänikirjoja ja e-kirjoja suoraan netistä sekä offlinena

Storytelillä ja Bookbeatilla on molemmissa sekä e-kirjoja että äänikirjoja. Kirjahyllyn valikoimasta riippuu kumpana kukin kirja on saatavilla, vai onko molempina. Usein tarjolla on sekä äänikirja että e-kirja.

 

Äänikirjojen kuuntelu tapahtuu molemmissa kännykällä tai tabletilla sovelluksen kautta, jolloin tarvitaan nettiyhteys. Äänikirjat kuitenkin striimataan mp3-muodossa, joten ne on helppo ladata omalle laitteelle käytön ajaksi. Tällöin kirjan kuuntelu onnistuu myös ilman nettiä offline-tilassa.

E-kirjojen lukeminen, Storytelillä lukulaite

Tässä tulee merkittävin ero näiden kahden sovelluksen välillä: Storyteliltä on tulossa lähiaikoina Storytel Reader lukulaite, jolla e-kirjojen lukeminen on helppoa, silmiä vähemmän rasittavaa ja nautinnollista. Toki Storyrelin kirjoja voi lukea myös omalla kännykällä tai tabletilla, mutta lukulaite ilman taustavaloa on kuin lukisi paperikirjaa ja siten vie lukukokemuksen sille entisaikojen nautinnolliselle tasolle.

 

Bookbeatilla ei ole omaa lukulaitetta, joten sen e-kirjat täytyy lukea sinivaloa heijastavilta näytöiltä. Jos nimenomaan lukee paljon e-kirjoja, kannattaa harkita tätä kohtaa vertailussa tosissaan.

Storytel ja Bookbeat tilauksen peruutus

Tilauskäytännöt ovat molemmissa sovelluksissa samat: tilaus on aina voimassa toistaiseksi ja sen voi peruuttaa milloin tahansa. Koskan tilaus ei sido mihinkään tilausjaksoihin. Peruutus onnistuu netissä kirjautumalla palveluun sisään.

Bookbeat ja Storytel kokemuksia

Storytel ja Bookbeat ovat molemmat uusia sovelluksia, jotka ovat Suomessakin toimineet vasta vähän aikaa. Kokemuksia sovelluksista on kuitenkin jo kertynyt, vaikka niitä ei vielä kovin paljon olisi jaettu netissä.

 

Kaipaamme käyttäjien kokemuksia molemmista sovelluksista tälle sivulle, jotta voimme paremmin auttaa sivustomme käyttäjiä valitsemaan sopivin palvelu. Mikäli sinulla on palveluista kokemusta ja haluat jakaa sen kanssamme, kerro kommenttisi alla olevalla lomakkeella. Lomakkeen täyttäminen ei vaadi kirjautumista.

 

Voit kertoa esimerkiksi olitko ylipäätään tyytyväinen luku- tai kuuntelukokemukseen sovelluksessa. Löytyikö mieleisiä kirjoja? Millaista lukemista hait ja vastasiko palvelu tarpeeseesi? Koitko saavasi rahalle tarpeeksi vastinetta? Mitä ominaisuuksia tai teoksia kaipasit palvelun valikoimaan? Voit jakaa minkä tahansa kokemuksen kanssamme!


Takaisin