#

Vuoden 2017 uudet lehdet: erityisesti elämänhallinta kiinnostaaVuoden 2017 uudet lehdet: erityisesti elämänhallinta kiinnostaa

Vuonna 2017 on ilmestynyt joitakin uusia suomenkielisiä aikakauslehtiä, joista näkyvimmin on lienee ollut esillä joogaan, henkiseen ja hengelliseen hyvinvointiin, elämänhallintaan ja tasapainoon keskittyvä Kolmiokirjojen OMjooga.

 

Sitä mukaa kuin lehtiä poistuu markkinoilta, niitä julkaistaan uusia. Suomalaiset todella ovat edelleen kovia lukemaan paperilehtiä, sillä jokaiselle uudelle lehdelle löytyy oma lukijakuntansa. Uusia lehtiä on viime vuosina ilmestynyt erityisesti harrastusten pariin, kuten Hiihto- ja Juoksija -lehdet sekä Retki- ja Riista- lehdet. Samaan aikaan markkinoilta on poistunut sellaisia ikivihreitä kuin esimerkiksi rakastettu teinityttöjen heppasarjis Villivarsa.

 

OMjooga taas on lehti, jolle oli varmasti tilaus ja tarve. Se antaa ihan käytännön yksinkertaisia vinkkejä ja ohjeita joogan aloittelijoille mutta myös pidempään harrastaneille, muita henkisiä harjoituksia, siinä on haastatteluja, elämäntarinoita, asiantuntijoiden vinkkejä, matkajuttuja ja muita elämänhallintaan tai pikemminkin elämän virtaan heittäytymiseen kannustavia vinkkejä.

 

Henkisillä asioilla on nyt tilaus, sillä ihan tavallisissa naistenlehdissäkin aihepiiri on saanut entistä enemmän tilaa. Samaa trendiä kertoo myös Mielenterveyden keskusliiton lehden uudistus. Se uudistettiin täysin muutama vuosi sitten, nimi muutettiin Käsikädessä lehdestä Tunne&Mieli lehdeksi. Lehti on enemmän ajassa kiinni, jokaisessa lehdessä on paitsi asiantuntijoiden palstat, myös ihan tavallisten ihmisten tarinoita ja julkkisten selviytymiskertomuksia.

 

Katso Suomen suosituimmat 50 lehteä täältä.


Takaisin