#

Lehtialan uutiset

 

 

Hymy-lehti ja Urpo Lahtinen inspiroivat TV-sarjan
Hymy-lehti ja Urpo Lahtinen inspiroivat TV-sarjanHymy-lehti ja lehden takaa löytyvä mies Urpo Lahtinen ovat inspiroineet TV-sarjan tekijöitä ja parhaillaan C-More purkittaa heistä 1970-luvulle perustuvaa Hymyä!-sarjaa. Lehtikeisari Urpo Lahtinen on tunteita herättävä mies, jonka teesi oli: "Hyvä tarina on parempi kuin tylsä totuus." Lehden tekijöille tämä..
» Lue lisää

Demi-lehti lopettaa huhtikuussa
Demi-lehti lopettaa huhtikuussaDemi-lehti ilmestyy viimeisen kerran 8.4.2021, jolloin yksi aikakausi tulee päätökseen. Demi-lehti on ollut mukana seuraamassa teini-ikäisten tyttöjen maailmaa jo 1990-luvulta lähtien ja monet muistavatkin vielä kirkkaasti Megamokat ja legendaariset haastattelupalstat. Demi-lehti on suunnattu 13-19 -vuotiaille nuorille ja lehden aihepiirit ovat käsitelleet niin opiskelua, kauneutta, muotia, ympäristöä..
» Lue lisää

Vauva-lehden viimeinen numero on ilmestynyt
Vauva-lehden viimeinen numero on ilmestynytSuositun Vauva-lehden viimeinen numero on ilmestynyt 10.9.2020. Raskausaikaan ja ensimmäiseen vauvavuotteen keskittynyt lehti on kokenut tilaajamäärien vähenemisen, kun tietoa haetaan nykyään enemmän netistä ja muista lähteistä, kertoo Journalisti-lehden..
» Lue lisää

Digilehdet ja e-aineistot tutuiksi kirjastojen ollessa kiinni
Digilehdet ja e-aineistot tutuiksi kirjastojen ollessa kiinniKorona-aika sulki kirjastoja ja muutti ihmisten lukutottumuksia ihan konkreettisella tasolla. Kirjastojen sulkeutuminen yli kahdeksi kuukaudeksi keväällä 2020 sai aikaan sen, että ihmiset tutustuivat aktiivisemmin e-aineistoihin ja äänikirjoihin. Kirjoja myös lainailtiin toisille, kun haluttiin lukea myös muita kirjoja kuin oman kirjahyllyn sisältöä. Fyysiset kirjat koetaan edelleen tärkeiksi..
» Lue lisää

Koronakriisi saa ihmiset lukemaan
Koronakriisi saa ihmiset lukemaanKoronakriisi on pakottanut suomalaiset viettämään enemmän aikaa kotona ilman ystävien ja sukulaisten seuraa. Oman tilan tarve korostuu, kun viikkoja vietetään sisätiloissa oman perheen kesken. Toisaalta osa elää yksin, jolloin kriisi eristää ainakin fyysisesti muista ihmisistä ja kotona voi tuntua tämän vuoksi ahdistavalta. Lukeminen lisääntyi kriisin alkuvaiheessa..
» Lue lisää

Digilehdillä kaikki irti lehtitilauksesta
Digilehdillä kaikki irti lehtitilauksestaLehtitilauksen yhteydessä asiakas saa usein käyttöönsä saman lehden myöa digi-muodossa. Digitaalisten lehtien lukeminen sujuu missä vain, kunhan asiakkaalla on käytössään toimiva netti sekä laite, millä digilehteä lukea. Digilehtien lukeminen on mukavaa ja vaivatonta, kun varsinaista lehteä ei tarvitse kuskata mukana.   Tällä hetkellä..
» Lue lisää

Kesälukemista 2019
Kesälukemista 2019Kesä ja loma mahdollistavat usein myös lisää aikaa lukemiselle tai e-kirjojen kuuntelemiselle. Nykyään valittavana on suuri määrä lehtiä, perinteisiä kirjoja sekä e-kirjoja. Lehdet sopivat erinomaisesti mukaan kesäkassiin, olipa menossa sitten rannalle, mökille tai kotisohvalle. Vinkkejä kesälukemiseksi 2019 voi hakea esimerkiksi kirjakauppojen sivuilta, blogeista tai kirjastoista. Mitä..
» Lue lisää

Storytel vai Bookbeat - Katso arvostelu
Storytel vai Bookbeat - Katso arvosteluStorytel ja Bookbeat ovat molemmat samanlaisia kirjojen lukuoikeussovelluksia, joissa maksetaan kuukausittain lukuoikeudesta, kuten Spotifyssä kuunteluoikeudesta. Molemmissa on tuhansia kirjoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, niin e-kirjoina kuin äänikirjoina. Molemmissa palveluissa voi lukea ja kuunnella myös offline-tilassa.   Kovin paljoa eroa ei palveluiden välillä..
» Lue lisää

Vuoden 2017 uudet lehdet: erityisesti elämänhallinta kiinnostaa
Vuoden 2017 uudet lehdet: erityisesti elämänhallinta kiinnostaaVuonna 2017 on ilmestynyt joitakin uusia suomenkielisiä aikakauslehtiä, joista näkyvimmin on lienee ollut esillä joogaan, henkiseen ja hengelliseen hyvinvointiin, elämänhallintaan ja tasapainoon keskittyvä Kolmiokirjojen OMjooga.   Sitä mukaa kuin lehtiä poistuu markkinoilta, niitä julkaistaan..
» Lue lisää

Anna Ystävänpäivänä lahjaksi lehti
Anna Ystävänpäivänä lahjaksi lehtiHelmikuun puolivälissä vietettävä ystävänpäivä on täydellinen hetki muistaa ystäviä ja rakkaita ihmisiä. Toki heitä kannattaa muistaa muulloinkin, mutta suomalaisten lahjattomassa kulttuurissa lahjoja ei ole sopivaa jaella joka tilanteessa. Ystävänpäivänä lahjoja sen sijaan saa antaa!   Ystävänpäivänä..
» Lue lisää

Aikuisviihteen klassikkolehti Penthouse lopettaa
Aikuisviihteen klassikkolehti Penthouse lopettaaAikuisviihteen klassikkolehti Penthouse lopettaa ja siirtyy kokonaan verkkoon. Näin Playboy lehti menettää sen tärkeimmän kilpailijan, jonka kanssa lehti on kiistellyt aikuisviihteen kärkisijasta. Miestenlehti Penthouse on ollut Yhdysvalloissa tuttu jo 1950-luvun puolivälistä saakka. 1950 Britanniassa perustettu lehti on hieman tuhmempi versio Playboysta. Nyt lehti aikoo siirtyä..
» Lue lisää

Lehti on joulun toivotuimpia lahjoja!
Lehti on joulun toivotuimpia lahjoja!Talven pimeät illat ja joulun aika ovat monille suomalaisille oikeaa kotiaikaa. Kotiaikaan kuuluvat olennaisesti lehdet, kirja ja lukeminen, ja tämä näkyykin lehtitalojen tilastoissa. Jopa 60 prosenttia koko vuoden lehdistä tilataan syksyllä! Lehtikuninkaan tilastojen mukaan yli puolet lehtitilauksista todella tehdään lokakuun ja joulukuun aikana. Näistä iso osa menee..
» Lue lisää

Joululahjakaruselli pyörittää tilaajalahjan joulun lehtitilauksiin
Joululahjakaruselli pyörittää tilaajalahjan joulun lehtitilauksiinJuuri nyt eletään taas vuoden vilkkainta lehtisesonkia, sillä suomalaiset ovat kovia lukemaan talvisydämmenä. Lehtiä tilataan paitsi itselle myös paljon lahjaksi. Juuri nyt lehtien tarjouksetkin ovat parhaimmillaan.   Ken lahjan antaa hän lahjan saa. Näin ajatellaan myös lehtitaloissa joulun aikaan, sillä sekä Sanoman että A-lehtien joulukampanjoissa panostetaan..
» Lue lisää

Aku Ankka Juniori perheen pienimmille
Aku Ankka Juniori perheen pienimmilleAku Ankan sarjisskaala on laajentunut koskemaan myös perheen pienimpiä: Aku Ankka Juniori tarjoaa puuhaa, lukemista ja kuunneltavaa juuri koulutiensä aloittaville.   Suomenkielinen maailma Akun ympärillä laajelee: perinteisen Akun, Aku Ankka sarjisextran ja Roope-sedän lisäksi Akkari-fanien on nyt mahdollista tilata Aku Ankka..
» Lue lisää

Senioreille uusi terveyslehti: ET Terveys!
Senioreille uusi terveyslehti: ET Terveys!Supersuositun ET-lehden rinnalle lanseerataan uusi terveyslehti, ET Terveys, jossa panostetaan yli 55-vuotiaiden terveyden ja hyvinvoinnin teemoihin.   Suomen suosituimman yleisaikakauslehden ET:n rinnalla ilmestyy kesäkuusta lähtien ET Terveys, jossa keskitytään terveyteen ja hyvinvointiin. ET-lehden 620 000 lukijaa saavat siis hyvinvoinnin..
» Lue lisää

Liikunta- ja terveyslehdet ovat in alkuvuodesta
Liikunta- ja terveyslehdet ovat in alkuvuodestaUuden vuoden lupaukset pakottavat suomalaiset liikkumaan. Kuntoiluinnostus näkyy myös alkuvuoden lehtisuosikeissa.   Suomalaisten liikkumisessa on selvä piikku aina alkuvuodesta. Liikumme jopa kolmasosan enemmän kuin laismpina aikoina kuten kesälomalla ja joululomalla. Liikkuminen liittyy tietysti uudenvuoden lupauksiin, joissa useimmiten aiotaan aloittaa parempi ja terveellisempi elämä.   Liikuntapiikki..
» Lue lisää

Seiska lahjalehtien kärjessä
Seiska lahjalehtien kärjessäLehdet ovat vuodesta toiseen yksi joulun suosituimmista lahjoista. Seiska vetää lahjalehtien kärkeä, sillä se sopii monenikäiselle lahjansaajalle.   Lehtitalojen ehdoton sesonkiaika on joulua edeltävä aika: tällöin myydään koko vuoden myynnistä kolmasosa. Lehti on helppo joululahja kenelle tajansa. Tarjontaa on runsaasti, lehtivalikoimista löytyy mieluisaa..
» Lue lisää

Joulu on lehtien sesonkiaikaa
Joulu on lehtien sesonkiaikaaErilaiset lehdet ovat suomalaisten lempilahjoja, sillä yli puolet vuoden lehtitilauksista tehdään ennen joulua. Lehti sesonki alkaa lokakuussa.   Sanonta siitä, että Suomi on tilattavien lehtien luvattu maa, ei ole sananhelinää. Erilaisia kotiin tilattavia lehtiä ostetaan jatkuvasti, varsinkin lahjaksi. Netissä lehtiä myyvän Lehtikuninkaan..
» Lue lisää

Otavamedian lehtiä niputetaan yhteen
Otavamedian lehtiä niputetaan yhteenPrinttimediassa kuohuu edelleen, kun lehdet hakevat paikkaansa internetin rinnalla. Otavamedia päätti vastata haasteeseen yhdistämällä lehtiään lehtiperheiksi.   Kotiliesi, Deko, Maalla ja Moda ovat pian samaa lehtiperhettä, joita vetää yksi päätoimittaja..
» Lue lisää

Fit-lehti sivuston toiseksi suosituin!
Fit-lehti sivuston toiseksi suosituin!Fit-lehden suuri suosio kertoo paljon siitä, mitä pidämme tärkeänä elämässä. Tänä päivänä terveys ja hyvinvointi ovat erittäin tärkeässä roolissa nuorten naisten arjessa.   Nuorten naisten ja miksei myös vanhempienkin naisten terveys- ja hyvinvointilehti FIt..
» Lue lisää

Iiris-lehti lyö pillit pussiin
Iiris-lehti lyö pillit pussiinKeski-ikäisille naisille suunnattu Iiris-lehti ei ottanut tuulta alleen. Lehti lopetetaan vuosi sen perustamisen jälkeen.   Sanoma Magazines ilmoitti lopettavansa tappiollisen Iiris-lehden. Lehti ei vuodessa löytänyt paikkaansa lehtimaailmassa. Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Anu Nissisen mukaan "tappiollisista lehdistä luopuminen auttaa keskittämään..
» Lue lisää

50-vuotias Tuulilasi edelleen autolehtien huipulla
50-vuotias Tuulilasi edelleen autolehtien huipullaSuomen suosituin autolehti Tuulilasi täyttää 50 vuotta. Juhlalehti kolahtaa postilaatikkoon huomenna torstaina.   Kun Tuulilasi ilmestyi ensimmäisen kerran 1963 Suomen autokanta oli vain murto-osa nykyisestä. Tuulilasi hyppäsi suoraan ajoneuvotekniikan nousuhuumaan ja on siellä edelleen.   Tuulilasi..
» Lue lisää

Uusi Aku Ankka joka päivä? Uudella sovelluksella tämä on mahdollista
Uusi Aku Ankka joka päivä? Uudella sovelluksella tämä on mahdollistaAku Ankka luo uutta sarjakuvamaailmassa: uusi Applen lukulaitteisiin ja tietokoneille ladattava sovellus, Aku Ankka Lataamo, mahdollistaa aivan uudenlaisen sosiaalinen lukukokemuksen.   Missä sarjassa Aku sanoi ajavansa ilman päätä? Moni akkari-harrastaja muistaa sen ulkoakin, mutta uudella sovelluksella se on helppo tarkistaa. Aku Ankka Lataamon hakumahdollisuudet..
» Lue lisää