Urheilulehdet ohjaavat liikkumaan

 

 

Monet liikunnasta kiinnostuneet kaipaavat toisinaan motivaatiota treeneihinsä. Urheilulehdet ovat hyviä inspiraationlähteitä, jotka motivoivat harrastamaan liikuntaa. Urheilulehtien pääsääntöinen sisältö koostuu yleensä liikunnasta, ravinnosta ja terveestä elämästä kertovista artikkeleista. Lisäksi lehdissä esitellään useasti urheilulajeja ja uusimpia tuulia kauneudenhoidon ja muodin alalta ja tarjotaan myös ruokareseptejä. Näin ollen liikuntalehdet motivoivat lukijoitansa liikkumaan sekä syömään terveellisesti. Useimmat urhelulehdet  ja liikuntalehdet ilmestyvät säännöllisesti. Esimerkiksi Fit ilmestyy 10 kertaa vuodessa. Säännöllisesti ilmestyvä liikuntalehti on liikkujan kannustava kaveri, joka antaa säännöllisesti hyviä uusia ideoita, eikä anna motivaation tai mielenkiinnon lopahtaa.

 

Liikuntalehtien lukijan ei tarvitse olla aktiiviharrastaja. Lehdet tarjoavat paljon tietoa monilta eri aloilta ja ovatkin siksi sopivia niin aloittelijan kuin edistyneemmänkin liikkujan luettavaksi. Erityisesti liikunnan aloittelijalle on hyödyllistä ottaa liikuntalehdet avuksi kuntoiluun, sillä niistä saa paljon hyviä ideoita ja ohjeita. Liikuntalehtien avulla pääsee hyvin alkuun kuntoilussa. Liikuntalehdistä saa helposti ja kätevästi käsityksen eri liikuntalajeista ja ruokavalioista, ja siten ne ovatkin mainioita tiedonlähteitä liikuntaan tutustuville. Liikuntalehdet tarjoavat mielenkiintoista luettavaa myös niille, jotka jo tietävät paljon liikunnasta: Liikuntalehdet, kuten esimerkiksi Me naiset –sport, Fit ja Kuntoplus, esittelevät uusimmat liikuntalajit, sporttimuodin, moderneimmat liikuntavarusteet sekä antavat myös neuvoa keittiön puolella tarjoten kuntoilua tukevaan ruokavalioon sopivia ruokareseptejä. Fit ja muut liikuntalehdet kertovat asiantuntevasti terveen elämän peruspilareista. Liikuntalehtien neuvojen avulla voit parantaa ja ylläpitää omaa kuntoasi ja hyvinvointiasi. Liikuntalehdistä voi myös löytää uudelleen liikkumisen riemun, jos se on päässyt katoamaan.
 

Liikuntalehdistä saa paljon käytänöllisiä ohjeita liikuntaan

Liikuntalehdet kannustavat kaikin puolin terveeseen elämään ja hyvinvointiin. Esimerkiksi Fit-lehden jokainen numero on hyvin laaja ja siitä löytyy luettavaa seuraavan numeron ilmestymiseen asti. Säännöllisesti ilmestyvät, runsaasti liikunta- ja ravinto-ohjeita sisältävät liikuntalehdet ovat hyvä tuki kuntoiluun ja hyvinvoinnin ylläpitoon. Monet liikuntalehdet esittelevät jokaisessa numerossaan uusia liikuntalajeja, mikä voikin inspiroida lukijoita kokeilemaan uusia liikuntamuotoja. Jotkin liikuntalehdet, kuten Fit, tarjoavat lukijoilleen myös neuvoja saliohjelmien laatimiseen. Liikuntalehtien suosittuun klassikkosisältöön kuuluvat myös jumppaohjelmat, jotka ovat kaikkien toteutettavissa, sillä ne on yleensä suunniteltu siten, että ne sopivat kaikille. Jumppaohjelmat ovat käteviä myös siksi, että ohjelman liikkeet on yleensä erityisesti suunniteltu kotona jumppausta harrastaville sopiviksi. Liikuntalehdistä saa sali- ja jumppaohjelmien lisäksi hyviä neuvoja siihen, miten treenit kannatta rytmittää. Liikuntalehdissä liikunnan asiantuntijat kertovat, mikä on sopiva liikuntarytmi aloittelijalle, kuinka nopeasti liikuntaa kannattaa alkaa lisätä ja kuinka useasti edistyneen liikkujan on järkevää liikkua. Asiantuntijan neuvoilla voidaan säästyä liikuntatapaturmilta, liikarasitustiloilta ja muilta liikunnan harrastajien ongelmilta.

 

Osa liikuntalehdistä on erikoistunut vain tiettyihin lajeihin

 

 

Osa liikuntalehdistä on keskittynyt vain tiettyyn lajuun kuten kuntosaliurheiluun keskittynyt Bodaus, jalkapalloon perhetynyt Goal, Golfin erikoislehti Golf Digest tai lätkästä innostuneille Jääkiekkolehti. Liikuntalehdet julkaisevat aina ajankohtaisia juttuja. Liikuntalehdistä löytyy juttuja muun muassa vuodenaikojen mukaan, juuri sillä hetkellä ajankohtaisia artikkeleita. Esimerkiksi talvisin julkaistavissa numeroissa painotetaan talvella harrastettavia liikuntamuotoja, kuten hiihtoa, laskettelua, lumikenkäilyä ja kesällä taas julkaistaan enemmän artikkeleita liikuntalajeista, joissa voidaan hyödyntää kesäsääolosuhteita. Kaikki liikuntalehdet seuraavat myös trendi-ilmiöitä ja esittelevät uusimmat lajit, jotka ovat juuri nyt pinnalla. Näistä kuumimmista uusista lajeista kertovista artikkeleista lukija saa paljon tietoa ja myös rohkeutta uuden lajin kokeilemiseen. Voisitko kuvitella meneväsi esimerkiksi hot yoga -tunnille tietämättä entuudestaan mitään kyseisestä lajista ja siihen tarvittavista varusteista? Lajiesittelyiden ohella liikuntalehdissä esitellään usein myös uusinta sporttimuotia ja muuta liikuntavarustusta. Myös eri liikuntalajien harrastajista ja urheilijoista julkaistavat mielenkiintoiset henkilöjutut tukevat lukijoiden liikuntaharrastusta. Liikkujien omakohtaisia kokemuksia eri aloilta kertovat artikkelit antavat paljon ideoita ja ovat inspiroivia sekä motivoivia. Liikuntalehdet ovat kaiken kaikkiaan käteviä ja paljon kattavia tietopaketteja, jotka tutustuttavat lukijan liikuntaan raikkaalla, hyvinvointia tukevalla tavalla.

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?