TOP 20 lehteä lahjaksi pojalle

Suosituimmat lehdet lapsille lahjaksi

Lukeminen on lapselle äärimmäisen tärkeää. Lukutaidon ylläpitämiseen ei aina tarvita paksuja kirjoja, vaan säännöllisesti postiluukusta tupsahtava oma lehti riittää!

Tutkimusten mukaan Suomessa on uusimmassa sukupolvessa ilmennyt tietynlaista lukutaidottomuutta, jota ei edellisellä sukupolvella ollut. Sisälukutaito on saattanyt joillakin jäädä oppimatta koulussa. Tutkijat syyttävät tästä ilmiöstä liiallista pelaamista ja tekniikan käyttöä. Pelit ja pelaaminen ovat toki hyväksi sopivassa määrin, mutta kun ne täyttävät lapsen elämän kokonaan, alkaa lapsen normaali kehitys kärsiä.

 

 

TOP 20 suosituimmat lehdet pojalle

 

1. Aku Ankka

 

Aku Ankka tarjous

Aku Ankka on koko perheen lehti, joten tytöt lukevat sitä aivan yhtälailla kuin pojatkin. Parhaimmillaan Aku Ankasta on iloa koko perheelle, sillä Aku Ankasta voi ammentaa koko perheen yhteisiä hauskoja juttuja! Aku Ankasta saatavilla myös IPad-versio, jossa luettavana on uusien lisäksi jopa 3000 Aku Ankkaa vuosien takaa.

Aku Ankka sopii lahjaksi kaikenikäisille pojille.

 

2. Koululainen 

 

Koululainen tarjous

Koululaista lukee mielellään kaikki koululaiset, tytöt ja pojat. Koululainen viihdyttää pitkään: siinä on paljon kiinnostavaa luettavaa julkkisten haastatteluineen, lisäksi siinä on testejä, pelejä, askarteluvinkkejä ja puuhatehtäviä.

Koululainen sopii lahjaksi 7-12 -vuotiaille pojille.

 

3. Lego Ninjago

 

Koululainen tarjous

Aivan uusi Lego Ninjago lehti pitää sisällään kiinnostavia sarjakuvia Ninjago Cityn taisteluista ja ninjojen seikkailuista. Lehdessä on myös puuhatehtäviä sekä mieluisimpana tietysti on jokaisesta lehdestä löytyvät legoyllätys!

Lego Ningago lehti sopii ninjoista kiinnostuneille 4-8 -vuotiaille pojille.

 

4. Karvinen

 

Karvinen tarjous

Tuon punaisen kissan tuntevat monet, mutta ennen kaikkea Karvisen hauskaan ja yksinkertaisen filosofian sävyttämään maailmaan pääsee käsiksi lukemalla sitä säännöllisesti. Karvisen ideologia vanhene koskaan, joten lehdetkin säilyvät pitkään!

Karvinen sopii hyvin 8-14 -vuotiaille pojille.

 

5. Aku Ankka juniori

 

Karvinen tarjous

Aku Ankka Juniori on uusi, pienille alle kouluikäisille tytöille ja pojille suunnattu lehti. Lehdessä on selkeitä, helppoja sarjakuvia sekä puuhatehtäviä. Lehteen kuuluu lisäksi IPad -sovellus, jossa sarjakuvia ja lisää tehtäviä sekä mahdollisuus katsella ja kuunnella sarjakuvia.

Aku Ankka juniori sopii 4-7 -vuotiaille pojille.

 

6. Jääkiekkolehti

 

Karvinen tarjous

Jääkiekkoa harrastavan ja siitä muuten vain kiinnostuneen pojan ykköslehti on kotimainen jääkiekkolehti! Lehdessä tutut ja tuntemattomat pelaajat tulevat vielä tutummiksi henkilöhaastattelujen kautta. Lehdissä on myös hyödyllisiä vertailuja ja tuote-esittelyjä.

Jääkiekkolehti on oikea lehti jääkiekosta innostuneelle pojalle 7-vuotiaasta lähtien.

 

7. Pelit

 

Karvinen tarjous

Pelit-lehti on tietokone-, video ja nettipeleitä kiinnostuneille ja innostuneille. Lehti on suunnattu aikuisille, joten aivan pienille lehteä ei kannata tilata. Lehdessä esitellään pelejä, testataan, vertaillaan ja arvostellaan.

Pelit-lehti soveltuu pelaamisesta kiinnostuneille yli 12-vuotiaille pojille.

 

8. Mikrobitti

 

Karvinen tarjous

Mikrobitti on tekniikan erikoislehti, jossa esitellään paitsi tietotekniikkaa ja älytekniikkaa, myös kaikenlaista ympärillämme olevaa tekniikkaa. Lehdessä on hyödyllisiä vertailuja, arvosteluja ja testejä.

Mikrobitti on hyvä lehti yli 12-vuotiaalle tekniikkaan hurahtaneille pojalle.

 

9. Erä

 

Karvinen tarjous

Erä-lehdessä pääsee tosissaan fiilistelemään metsään, opettelemaan teoriassa erilaisia erätaitoja ja näkemään mitä mahtavimpia reissuja. Erä-lehti on eränkävijän ja luonnossaliikkujan erikoislehti, kulki hän siellä pyssyn tai kameran kanssa tai ihan muuten vaan.

Erä-lehti sopii yli 12-vuotiaalle luonnosta ja erätaidoista kiinnostuneelle pojalle.

 

10. Tekniikan maailma

 

Karvinen tarjous

Tekniikan Maailmasta löytyvät kaikki tekniikan uusimmat uutuudet autoista robottileikkureihin. Tekniikan Maailma keskittyy aika paljon nimeomaan pärisevään ja eteenpäin kulkevaan tekniikkaan.

Tekniikan Maailma sopii tekniikasta kiinnostuneille yli 12-vuotiaille pojille.

 

11. Kissafani

 

Karvinen tarjous

Kissafani kertoo kaiken kissoista ja kissojen hoidosta. Lehdessä kerrotaan niin roduista, ruokinnasta, sairauksista, hoidosta, tarvikkeita, ruuista, käyttäytymisestä kuin kissojen kanssa matkustamisestakin.

Kissafani sopii kaikille kissaihmisille ikää katsomatta!

 

 

12. Bamse

 

Karvinen tarjous

Maailman vahvin nalle tunnetaan lähes koko maailmassa. Bamse sisältää hauskoja ja viihdyttäviä sarjakuvia nallesta ja tämän ystävistä. Tarinan juonet pyrkivät välittämään lapsille ja nuorille terveitä arvoja, kuten vastustamaan kiusaamista, rasismia ja väkivaltaa.

Bamse sopii suomen- ja ruotsinkielisille 4-10 -vuotiaille pojille.

 

13. Tiede

 

Karvinen tarjous

Tiede-lehti on tyylikäs ja laadukas eri tieteenalojen yhteinen lehti. Lehdessä on juttua historiasta, tekniikasta, fysiikasta, kemiasta, lääketieteestä... Tiede-lehti pitäytyy tarkasti uusimmassa laadukkaassa tutkimuksessa, mutta kertoo niistä viihdyttävästi.

Tiede-lehti on sopiva lehti eri tieteistä kiinnostuneelle yli 12-vuotiaalle pojalle.

 

14. Meidän koira

 

Karvinen tarjous

Meidän koira on koiraihmisen erikoislehti, joka antaa ideoita, vinkkejä ja välineitä koiranomistajalle. Se antaa tietoa ja tunnelmia myös koirista pitäville. Lehdessä on laadukkaita asiantuntija-artikkeleita, joista on hyötyä kaikille koiranomistajille.

Meidän koira on jokaisen koiranomistajapojan ykköslehti!

 

15. Pro Hockey

 

Karvinen tarjous

Pro Hockey Suomi on kansainvälisen jääkiekon huippulehden suomenkielinen versio, josta löytyy lajin uusimmat uutiset niin kotimaasta kuin maailmaltakin. Henkilöhaastattelut, tapahtumajutut, analyysit ja ilmiöjutut antavat syvällistä näkökulmaa lajiin.

Pro Hockey sopii jääkiekosta kiinnostuneille yli 8-vuotiaille pojille.

 

16. Urheilulehti

 

Koululainen tarjous

Urheilulehti on urheiluhullun peruslehti, josta löytyy kiinnostavaa lukemista urheilusta innostuneille vanhemmille ja lapsille myös. Aivan pienelle pojalle urheilulehteä ei kannata tilata. Urheilulehti on täynnä laadukasta suomalaista urheilujournalismia.

Urheilulehti sopii lahjaksi yli 10-vuotiaille urheiluhulluille.

 

17. Roope-setä

 

Karvinen tarjous

Vanha kitupiikki on tuttu kaikille Aku Ankan lukijoille, Roope-setä kun liittyy olennaisesti Akun elämään. Tilattu Roope-Setä pokkari tulee postilaatikkoon joka kuukausi ja on siten todella hyvä lisälukeminen myös Akun tilaajille.

Roope-setä sopii 5-15 -vuotiaille pojille.

 

18. National Geographic

 

Karvinen tarjous

National Geographic on yksi maailman vanhimmista aikakauslehdistä. Lehdestä löytyy upeita kuvia ja kiinnostavia juttuja ympäristöstä, luonnosta, historiasta, yhteiskunnasta, kulttuurista ja ilmiöistä.

National Geographic sopii lahjaksi historiasta ja yhteiskunnasta kiinnostuneelle yli 12-vuotiaalle.

 

19. Tieteen Kuvalehti historia

 

Karvinen tarjous

Tieteen Kuvalehden Historiaan erikoistunut lehti on erittäin kiinnostava ja laadukas lehti historiasta, uusimmasta tutkimuksesta, ilmiöistä ja tapahtumista. Lehti on upeasti toteutettu ja kuvitettu, se on helppolukuinen lehti myös nuorelle.

Tieteen Kuvalehti Historia sopii historiasta kiinnostuneelle yli 12-vuotiaalle pojalle.

 

20. Villivarsa

 

Villivarsa tarjous

Myös pojat voivat olla innostuneita hevosista. Villivarma on hyvä ja viihdyttävä lehti nuorille heppapojille, lehdessä on laadukkaita sarjakuvia sekä käytännön vinkkejä hevosen hoitoon ja ratsastamiseen.

Villivarsa sopii lahjaksi 8-14 -vuotiaille hoppapojille.

 

 

Lehdet kuuluvat osaksi lapsen normaalia kehitystä, sillä niistä lapsi voi itsekseen lukemalla ja kuvia katselemalla tutustua uusiin asioihin ja maailmoihin. Lehti kannattaakin koskea aihepiiriä, joka lasta itseään kiinnostaa.

 

Kaikista lehdistä on pojille ja nuorille miehille hyötyä. Lukeminen rentouttaa, kehittää sanavarastoa ja mielikuvitusta sekä laajentaa lapsen käsitystä maailmasta. Varhaisteineille ei välttämättä kuitenkaan enää riitä lasten lehdet, vaan heitä saattaa kiinnostaa selailla itseään kiinnostavia aikuisten lehtiä. Esimerkiksi superutelias ja historiasta ja tieteestä kiinnostunut varhaisteini voi viihtyä tuntikausia Tieteen Kuvalehden tai National Geographicin seurassa.

Pojille on nykyään myös kirjakerhoja. Esimerkiksi Mauri Kunnaksen -kirjakerho on todella suosittu.
 

Listassa on monia aikuisten lehtiä, joita suositellaan yli 12-vuotiaille pojille. Esimerkiksi tieteenalan ja historian lehdet saattavat kuitenkin sisältää raakoja kuvia ja karuja aiheita esimerkiksi sodista, joten lehden soveltuvuus lapselle täytyy aina harkita erikseen. Herkemmän lapsen ei kannata lukea lehdestä raakuuksia. Jotkin miesten lehdet voivat myös sopia pojalle vaikkapa lahjaksi.

Arvostelut, kommentit ja kokemukset

Määki2
Ihmettelen tätä tarjontaa. Ei ihme, että pojat ei lue.
Ninjago myös tytöille
Outoa määritellä Lego Ninjago vain poikien lehdeksi. Meillä 6-vuotias tyttö on hulluna Lego Ninjagoon ja ostaa lehden joka kerran kaupasta. Silmä kovana katsotaan telkusta jokainen uusi jakso. Muutoin hän on semmoinen barbeilla leikkivä prinsessasatujen ihailija, ja ovathan nuo nykyiset Disneyn leffatkin varsin huimia seikkailuja - tytöt pääosassa. Eikö Lego Ninjago sitten voi olla myös tyttöjen juttu? Yrityksenä Lego on korostanut sitä, että se on sekä tyttöjen että poikien tuotesarja.
äiti1
Eipä ole kovin kummoista valikoimaa n. 7-vuotiaalle pojalle, jos vertaa tyttöjen valikoimaan. Ja sitten ihmetellään, mikseivät pojat lue.
Tapio Antero Markus1
En ole lukenut eikä kiinnosta pätkääkään

Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)