#

Laadukkaat talouslehdet kotiin ja työpaikalle

Talousuutiset ja talouslehdet netistä

Talousuutiset ovat tärkeä osa päivälehtien sisältöä, mutta silti niihin käytetään korkeintaan se kaksi sivua tilaa. Siksi alan ammattilaiset ja monet muuten vain taloudesta kiinnostuneet tilaavat jotakin lukuisista suomenkielisistä talouslehdistä. Ja jos näissä ei ole riittämiin vaihtoehtoja, erittäin laadukkaita talouslehtiä löytyy myös englanniksi, kuten The Economist ja Harvard Business Review.

Suomen suosituin talouslehti on eittämättä Kauppalehti, joka ihmestyy joka arkipäivä maanantaista perjantaihin. Kauppalehdestä löytyvät niin talouden uutiset kuin analyysit sijoittajan markkinoista, tilannekatsaukset talouteen vaikuttavista poliittisista päätöksistä ja yhteiskunnallisista tapahtumista. Kauppalehti esittelee laajalti Suomen elinkeinoelämää koskevia teemoja sekä tarjoaa tietysti päivittäin ajankohtaiset pörssikurssit, valuutat ja korkoindeksit.

Myös laadukkaita talouden aikakauslehtiä on suomeksi useita. Arvopaperi, Talouselämä sekä Optio ovat niistä suosituimpia, näitä tilaavat kaikki tosissaan sijoittavat sekä muuten vain taloudesta kiinnostuneet yrittäjät ja harrastajat. Näissä kaikissa syvennytään talouden kuumiin teemoihin pintaa syvemmältä.

Ammattiaisille suunnattuja lehtiä ovat johtamiseen painottuva Fakta, teknisiin aloihin keskittyvä Tekniikka&Talous, markkinointiin ja mainontaan painottunut Markkinointi&Mainonta sekä taloushallinnon alan erikoislehti Tilisanomat. Nämä kaikki ilmestyvät kuukausittain. Maaseudun Tulevaisuudessa taas käsitellään maatalouden ja maaseudun talousasioita.

Myös talouslehtien mukana saa monesti hyviä ja hyödyllisiä tilaajalahjoja, jotka voi antaa lahjaksi tai pitää itse. Kaikki lehdet voi tilata määräaikaisena tai kestotilauksena. Tilaus on helpoin tehdä netissä, mutta toki puhelinmyyjältäkin voi tilata. Tarjous on usein sama, oli lehtitilaus tehty netistä tai puhelimella. Talouslehden lahjatilaus sen sijaan on loistava lahja esim syntymäpäivänä.