#

Suomen lehtitalot yhteystiedot ja lehtitilaukset

Suomen lehtitalot

LehtitalotSuomesta löytyy useita erikokoisia lehtitaloja. Lehtitalo on yritys joka julkaisee aikakausi- ja sanomalehtiä. Suomen lehtitalot julkaisevat monipuolisia, eri teemoihin ja aihepiireihin keskittyviä julkaisuja. Lehtitalojen koko vaihtelee vain muutamaa paikallislehteä julkaisevista valtakunnallisiin, useita eri lehtiä julkaiseviin suurempiin yrityksiin. Suomen lehtitalot saattavat olla yksityisiä pieniä yrityksiä tai osia suuremmista viestintäyhtiöistä.

Sanoma Media Finland

Sanoma Media Finland on osa Sanoma-yhtymää ja yksi Euroopan suurimpia aikakausilehtikustantajia. Aikaisemmin yritys tunnettiin nimellä Helsinki Media, ja sitten Sanoma Magazines, joka oli Suomen suurin lehtitalo. Yhtiö julkaisee hyvin kattavaa valikoimaa aikakausilehtiä. Sanoma Media Finland kuuluu samaan Sanoma-konserniin, joka julkaisee muun muassa Helsingin Sanomia, Ilta-Sanomia ja Taloussanomia. Sanoma Media Finland julkaisemien lehtien joukkoon kuuluu useita kaikkien hyvin tuntemia lehtiä, kuten Aku Ankka, Me Naiset, Kodin Kuvalehti ja MB-lehti.

A-lehdet

A-lehdet on yksi Suomen suurimmista ja tunnetuimmista lehtitaloista. Yritys on koko toimintansa ajan ollut perheyhtiö. A-lehdet kuuluu konserniin, johon kuuluvat myös Image Kustannus sekä Markkinointi- viestintä Dialogi. Pitkään toimineen lehtitalon tunnetuin julkaisu on Apu. Muita mainittavia ja tunnettuja julkaisuja ovat muun muassa Avotakka, Kauneus ja Terveys, Soundi ja Tuulilasi. A-lehtien julkaisemat aikakausilehdet käsittelevät useaa eriaihepiiriä aina musiikista talon rakentamiseen. Image Kustannuksen julkaisemat Image ja matkailulehti Mondo ovat laadukkaita, monipuolisesti kulttuurista ja matkustamisesta kiinnostuneelle suunnattuja lehtiä. Markkinointiviestintä Dialogi julkaisee Pirkka-lehteä.

Alma-media

Alma-Media julkaisee yli 30 lehteä. Yritys onkin Suomen suurin pääasiassa sanomalehtiin keskittynyt lehtitalo. Osa lehdistä on valtakunnallisia, kuten esimerkiksi Iltalehti ja Kauppalehti. Alma-media julkaisee myös useita maakunta- ja paikallislehtiä ympäri Suomea. Paikallisiin sanomalehtiin lukeutuvat muun muassa Aamulehti, Kainuun Sanomat, Lapin Kansa ja Satakunnan Kansa. Myös asuntokaupan verkkopalvelu Etuovi.com kuuluu Alma-Mediaan. Alma Mediaan fuusioitui vuonna 2016 myös talouslehtiin erikoistunut Talentum, josta tuli sitten osa Alma Talentia.

Otavamedia

Otavamedia tunnettiin aikaisemmin nimellä Yhdistyneet Kuvalehdet. Otavamedia on Otava-konsernin aikakausilehtien julkaisija. Yhtiö julkaisee yli 30 aikakausilehteä. Tunnetuimpia ovat muun muassa Suomen Kuvalehti, Anna, Seura, Hymy ja Kotiliesi. Lisäksi yhtiöön kuuluva Kynämies julkaisee erilaisia asiakas- ja henkilöstölehtiä.

Pop Media

Pop Media keskittyy elokuva- ja musiikkialan julkaisuihin. Yhtiö ylläpitää verkkosivustoja ja julkaisee aikakausilehtiä. Julkaisut sisältävät muun muassa Rumban, Infernon, Hifimaailman sekä Rytmin, joka on yksi maailman vanhimmista musiikkilehdistä.

Ksf Media

Ksf Media on ruotsinkielisiin lehtiin erikoistunut lehtitalo. Yhtiö julkaisee muun muassa neljää ruotsinkielistä sanomalehteä joista tunnetuin on valtakunnallinen Hufvudstadsbladet.

Bonnier

Suomessa toimii myös kansainvälinen kustannusyhtiö Bonnier. Yhtiö julkaisee Suomessa erikoisaikakausilehtiä sekä elämäntapalehtiä. Lehtitalon julkaisuihin kuuluvat muun muassa Tieteen Kuvalehti, National Geographic sekä Divaani.

Pienet ja suuret lehtitalot Suomessa

Suomalaisiin lehtitaloihin kuuluu myös paljon pienempiä ja paikallisempia yrityksiä. Jotkut ovat keskittyneet paikallis- ja kaupunkilehtiin, toiset taas pääasiassa julkaisevat erikoisaikakausilehtiä. Suomen lehtitalot tarjoavat kattavan valikoiman erilaisia sanoma- ja aikakausilehtiä suomalaiselle kuluttajalle. Suomen lehtitalot voivat verrattain hyvin, sillä muun muassa maakunta- ja paikallislehdet ovat suosittuja. Ihmisiä kiinnostaa heille läheinen tieto.

Kuten muuallakin maailmassa, ovat suomen lehtitalot yhä enemmän siirtyneet myös verkkopalveluiden tarjoamiseen. Ilmaiseksi on yleensä luettavissa perusuutiset sekä kotimaasta että ulkomailta, muu sisältö on maksullista. Usein kuluttaja tilaa lehden ja saa kylkiäisinä kyseisen lehden verkkopalvelun. Verkon maksullisilla palveluilla pyritään myös houkuttelemaan kuluttajia myös paperilehden tilaajiksi. Lehtien tarjoamien maksullisten verkkopalveluiden pelättiin aluksi syrjäyttävän lehtien paperiset versiot, mutta näin ei ole kuitenkaan laajemmin käynyt. Suomen lehtitalot ovatkin luottavaisia myös paperilehtien myyntiin tulevaisuudessakin.