#

Ulkoaiset ja suomalaiset sanomalehdet netistä

Sanomalehtien tilaus netistä

Sanomalehtiä tilataan edelleen Suomessa enemmän kuin missään muualla maailmassa, siis kotiin. Muualla ostetaan kioskista tabloidi työmatkalla.

Suomen suurin, laajalevikkisin, sanomalehti on Helsingin Sanomat, joka nimestään huolimatta kertoo paljon muitakin kuin Helsingin uutisia. Lehdessä on laajat kotimaan ja ulkomaan uutiset, sekä useita liitteitä, joista tunnetuin lienee kuukausittain ilmestyvä yhteiskunnallinen aikakauslehti Kuukausiliite.

Toiseksi suurin sanomalehti on Maaseudun Tulevaisuus, joka on Suomen Maa- ja metsätaloustuottajien keskusliiton (MTK) pää-äänenkannattaja, mutta jota nykyään tilataan yhä useammin myös kaupunkeihin. Maaseudun Tulevaisuudessa kerrotaankin maaseudun asioista laidasta laitaan, mikä tekee siitä kiinnostavan aiemmin maalla asuneille kaupunkilaisille.

Aamulehti taas on Pirkanmaan alueen oma sanomalehti, joka ilmestyy joka päivä. Myös aamulehdessä on kotimaan ja ulkomaan uutiset laajasti. Muita paikallisia suurempia sanomalehtiä ovan Oulun alueen Kaleva, Turun Sanomat, Pohjanmaalla ilmestyvä Ilkka, Savon Sanomat.

Sanomalehtiö voi tilata myös netistä, esimerkiksi Lehtitarjoukset.com sivustolta, jossa on listoilla useampi sanomalehti.

Useimmat paikallisesti ilmestyvät sanomalehdet ilmestyvät kerran viikossa. Nämä viikkolehdet koskevat yleensä pääasiassa alueen omia uutisia, sillä pienellä lehdellä ei ole resursseja ulkomaan uutisiin!

Toki ulkomaan uutiset voi lukea myös suoraan ulkomaisista sanomalehdistä, kuten Guardian Weeklystä. Tässä brittilehdessä onkin todella laajasti Euroopan uutisia.