Sanoma Media Finland lehdet & lehtitarjoukset

Me Naiset tarjousAku Ankka tarjousET-lehti tarjousKodin kuvalehti tarjousSuuri käsityö tarjousHyvä terveys tarjousGlorian koti tarjousVauva tarjousPrinsessa tarjousMeidän perhe tarjousSport tarjousTiede tarjousAku Ankka Juniori tarjousGlorian ruoka & viini tarjousGloria tarjousMatkaopas tarjousAku Ankka Lataamo tarjousET Terveys tarjousTiede Luonto tarjous

Sanoma Media Finland tietoa

Entinen Sanoma Magazines on osa suurta media-alan yhtiötä, Sanoma Media Finlandia. Sanoma Entertainment Finland, Sanoma Magazines Finland ja Sanoma News yhdistettiin uudeksi yhtiöksi Sanoma Media Finland tammikuussa 2014. Sanoma Media Finland on osa eurooppalaista Sanoman konsernia, joka on yksi Euroopan johtavia aikakauslehtikustantajia. Sanoma toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Hollannissa, Belgiassa ja Puolassa.

Sanoma Media Finland lehdet

Suomessa Sanoma julkaisee noin viittäkymmentä aikakauslehteä miehille, naisille ja lapsille sekä ammattilehtiä. Sanoman aikakauslehdet tavoittavat yli kolme miljoonaa suomalaista. Voidaankin sanoa, että se on Suomen johtava aikakauslehtikustantaja.

 

Lehtien ja kirjojen lisäksi yrityksen palveluihin kuuluvat myös digitaaliset julkaisut sekä suomalaisyrityksille suunnatut monikanavaiset viestintäpalvelut. Kohderyhmäosaaminen, lukijoiden tarpeiden hyvä ja syvällinen tuntemus, jatkuva uudistuminen, korkeatasoinen journalismi ja vahvat lehtibrändit muodostavat Sanoma Media Finlandin menestyksen salaisuuden. Sanoma tarjoaa kuluttaja-asiakkailleen markinoiden parhaita ja laadukkaimpia lukuelämyksiä ja yritysasiakkaille parhaita ratkaisuja ja palveluita. Sanoma palvelee asiakkaidensa toiveita ja tarpeita kehittämällä huippulaadukkaita aikakauslehti- ja verkkobrändejä.


Sanoman lehdet tavoittavat niin suuria massoja kuin tarkasti rajattuja kohderyhmiäkin
 

Sanoma Magazines lehdetSanoma Media Finlandin kattavasta tuotetarjonnasta löytyy mielenkiintoista ja laadukasta luettavaa jokaiselle. Valikoimasta löytyy kirjoja ja lehtiä niin naisille kuin miehille, sinkuille ja perheille, lapsille ja vanhuksille; On liikuntalehtiä, auto-, tiede- ja tekniikkalehtiä, harrastus- ja lifestylelehtiä, sarjakuvalehtiä ja -kirjoja sekä ristikkolehtiä. Tähän mennessä valikoimasta on löytynyt laatuluettavaa jo kolmelle miljoonalle suomalaiselle!

 

Sanoman naistenlehdistä tunnetuimpia lienevät MeNaiset, Meidän Perhe, Vauva, Cosmopolitan ja Gloria, jotka ovat Suomen johtavia naistenlehtiä.

 

Sanoma Media Finlandin naisille suunnattuihin lehtiin kuuluu lisäksi myös Et-lehti, Glorian Antiikki, Glorian Koti, Glorian Ruoka&Viini, Hyvä Terveys, Kodin Kuvalehti, Puutarhassa, Me Naiset, Me Naiset Sport ja Suuri Käsityö. Sanoma on Suomen naistenlehtien markkinajohtaja. Sanoman naistenlehtivalikoima tavoittaa lähes 80 prosenttia suomalaisista naisista. Tämä tarkoittaakin sitä, että Sanoman naistenlehtivalikoimasta löytyy jokaiselle kohderyhmälle luettavaa.

Sanoma Media Finland tarjoaa myös lehtiä miehille

 


Vaikka monesti väitetäänkin, ettei Suomessa ole miesten lehtiä, on Sanoma Media Finland onnistunut todistamaan tämän väitteen vääräksi: Sanoman miehille suunnatut lehdet tavoittavat 70 prosenttia suomalaisista miehistä. Suomalaisia miehiä kiinnostavat autot, tekniikka ja tiede, ja tämä fakta onkin otettu hyvin huomioon Sanoman lehtivalikoimassa, josta löytyy myös miehille paljon luettavaa.

Tunnetuimpia näistä miehille suunnatuista lehdistä lienevät Auto Bild Suomi, Gti-Magazine, V8-Magazine ja Tiede. Muita miehiselle lukijakunnalle suunnattuja Sanoma Magazinesin lehtiä ovat Blue Wings, GEO, Et-lehti, Aku Ankka, Pelit, Rakennuslehti ja Tietokone. Sanoma Magazinesin valikoimaan kuuluu lisäksi lehti matkailusta kiinnostuneille. Matkaopas-lehti on innostavia matkajuttuja, lifestyleteemoja ja tietoa parhaista kameramalleista sisältävä lehti kaikille matkakuumetta poteville.

Sanoma Media Finlandin lasten ja nuorten lehdet


Myös lapset on huomioitu kohderyhmänä. Sanoman lehdistä löytyy niin klassikkolehtiä kuin uusimpia trendejä ja viimeisimpiä villityksiä seuraavia suosikkilehtiä. Sanoman Disney-lehdet ovat jo pitkään säilyttäneet suosikkipaikkansa lasten ja nuorten lukemistoissa. Tunnetuimpia niistä lienevät niin sanotut Ankka-lehdet eli Aku Ankka ja Roope-setä sekä Sisters Club. Nalle Puh ja Prinsessa ovat myös hyvin suosittuja klassikoita. Suhteellisen uusi lehti on Aku Ankan esikouluikäisille tarkoitettu versio, Aku Ankka Juniori, jossa halutaan entistä paremmin tukea lasten lukemaanoppimista.


Sanoman useimmilla lehdillä on verkkopalvelut, jotka tavoittavat suuria massoja viikoittain myös internetissä. Näistä verkkopalveluista suosituimpia lienevät Hyvaterveys.fi, kiloklubi.fi, pelit.fi ja autobild.fi. Näin ollen Sanoman lehdet tarjoavat luettavaa koko Suomen tavoittavassa muodossa ja tarjoavat samalla myös ilmoittajalle tehokkaat ja toimivat mediat.

Sanoma Media Finland lehtien peruutukset

Kaikki Sanoma Media Finland lehdet on helpointa peruuttaa netissä kirjautumalla Sanoman sivuilla olevalle Sanoma-tilille. Sanoma-tilille pääset kirjautumaan syöttämällä tänne asiakasnumerosi sekä tilaustunnukset ja postinumerosi. Asiakasnumero ja tilaustunnus löytyvät jokaisen lehden osoitekentästä sekä laskusta.

 

Sanoma-tilillä voit myös tehdä muutoksia tilauksiisi, muuttamaan osoitetta sekä jatkamaan tai lyhentämään tilausta sekä tietysti tekemään uusia tilauksia. Sanoma-tilille pääset kirjautumaan niin kauan kuin olet jonkin lehden tilaajana.

 

Netissä:

Irtisano tilaus

 

Puhelimitse:

Sanoma Media Finlandin Asiakaspalvelun puhelinnumero

0203 31010   arkisin klo 9–17

 

Huom. Kaikki lehtien peruutukset tulee tehdä suoraan Sanomalle. Tälle sivulle jätetyt lehtien peruutukset tai muutokset eivät välity perille. 

 

Sanoma Media Finland yhteystiedot

Sanoma Media Finland
Kotipaikka Helsinki
Y-tunnus 1615110-2

 

Asiakaspalvelu  0203 31010   arkisin klo 9–17

 

Sanoma Media Finland

PL 20

00089 Sanoma

Töölönlahdenkatu 2

00100 Helsinki

Puh. 0105 1999

Arvostelut, kommentit ja kokemukset

MARITA NAARALA1
KAHDESTA KODIN KUVALEHDESTÄ LASKU 22,70 TODELLA TÖRKEETÄ EN TILAA ENÄÄ IKINÄ
Aija1
Miksi puhelimeeni tulee jatkuvasti tilaustarjousta ET-lehdestä, tänäänkin 2 kertaa. Olen jo lehden tilaaja. Eikö teillä ole ajantasalla olevaa listaa, keille jo tulee kyseinen lehti. Ärsyttävää mainontaa kun lehti jo tulee. Aika ala-arvoista toimintaa. Onneksi on jo puhelinmyyntikielto voimassa. Voi kun saisi vielä s-postikiellon tällaiselle häirinnälle.
Janne1
Tapa, jolla laskutus ja jatkotilaus toimii on aivan ala-arvoinen. Jatkotilauksen lasku tulee jatkotilauksen 1. lehden jälkeen, joten peruutusta ei saa tehtyä ajoissa ja veloitus irtisanomisen jälkeen tulee irtonumerosta + laskutuslisä 2,90€! Missähän sekin sopimuksessa lukee? Samat kokemukset. Tilasin Ruoka & Viini lehden lahjaksi 4nro. Jonka peruutin ennen kuin uusi lehti ilmestyy 4.4.2019 (kaiken lisäksi laskussa luki tilaus sisältää vain 4nro) Silti joudun maksamaan vielä yhdestä lehdestä 12.91€ joten 4kpl lehden tarjous ei ollutkaan mikään edullinen tarjous. Vaan pakkomyydään vielä yksi numero väkisin... Todella huonoa ja töykeää asiakaspalvelua kaiken lisäksi! Ajattelin tilata lehden itselleni mutta tämän jälkeen en tilaa, vaan katson jonkun toisen...
Leena M-P2
Minulle oli tullut verkkopankkiini E-lasku lehdestä, jota olen tilannut vain määräaikaisena ja en ole uusimassa tilausta. Olen yrittänyt saada kontaktin johonkin fyysiseen tahoon, koska olisin kysynyt, kuka on tilaukseni jatkanut. Tänä päivänähän tilauksissa pitää olla tilaajatahon nimitiedot. Kolme kertaa olen laittanut kirjeen, koska en jouda jonottamaan linjalla päivisin ja sähköpostinne on ruuhkautunut, ei ole tullut mitään vastausta. Viimeisin kirjeeni oli kirjattu, eli olen nyt 3 kertaa perunut kys tilauksen, kukaan ei ole ottanut yhteyttä ja laskunne on edelleen verkkopankissa ja herjaa, että eräpäivä on mennyt ohi. Kysyin jo neuvoa, miten pitää toimia tällaisissa tapauksissa ja vielä kehotettiin laittamaan tuo peruutus - kirjattuna, ennen kuin asia joudutaan siirtämään eteenpäin. Lehti, jonka tilasin, oli Hyvä terveys, tilaajalahja hajosi käsiin ja tästä jatkamattomasta tilauksestani on tullut jo noin 30-40 euron kulut minulle, joka en todellakaan ole jatkanut tilausta. Leena M-P
Paula Kokkonen1
Taas kerran pettymys puhelinmyyjiin! Muistaakseni Jussiksi esittäytynyt myyjä tarjosi edullista jatkotilausta Aku Ankkaan, jota tilaan lapsenlapselleni. Sovimme määräaikaisesta tilauksesta ja nettilaskusta. No nyt tuli paperilasku jatkuvasta tilauksesta. Hintakin on muuta kuin sovittiin (82,90 + 2,90). Kuinka näin voi päästä tapahtumaan?
Pehkonen
Hei,mielestäni en ole tilannut matkaopas lehteä,vaikka minulle tuli helmikuun 2019 numero,minulle on sattunut jo toisen kerran samanlainen tapaus,puhelinmyyjä soittaa ja tarjoaa,kun ei suostu tilaamaan,lehti tulee silti,käsittääkseni tilauksesta pitää tulla sähköpostiin vahvistus,ei ole tullut sellaista. Soitin puhelimella asiakaspalveluunne tilauksen peruutuksesta ja automaatti kyllä lopetti tilaukseni ja ilmoitti laittavansa laskun helmikuun numerosta,mielestäni sitä ei kuitenkaan tarvitsisi maksaa kun en ole tilannut lehteä,mikäli tällaista sattuu vielä,vien asian julkisuuteen olen joskus tilannut lehteä pidemmänkin aikaa mutta nyt se loppuu minulta sadalta parhaalta kaverilta.
Anja Ikonen
Tapa, jolla laskutus ja jatkotilaus toimii on aivan ala-arvoinen. Jatkotilauksen lasku tulee jatkotilauksen 1. lehden jälkeen, joten peruutusta ei saa tehtyä ajoissa ja veloitus irtisanomisen jälkeen tulee irtonumerosta+laskutuslisä 2,90€! Missähän sekin sopimuksessa lukee? Tilasin et-lehden määräaikaistilauksena nuorta myyjää tukeaksen, en tee sitä enää koskaan. Olisi syytä toimia toisin, jos halutaan asiakkaiden olevan tyytyväisiä.
Petri1
Siellä ne kovasti kaupittelee Aku Ankka liiga lehtiä.\r\nTein tilauksen 45 lehdestä jotka luvattiin toimittaa viikon sisällä.\r\n45 lehdestä kahden viikon päästä tilauksesta saapui 3!!!!\r\nJa lasku tietenkin oli 45 lehdestä.\r\nNyt ilmoitettiin että lehtiä ei olekaan enää.\r\n\r\nVarsinaista puuhastelua noinkin isolta firmalta!\r\nEipähän tarvi tilata tuosta lafkasta enää ikinä yhtään mitään!\r\n\r\nTodellakin pettynyt.
Admin:
Suosittelen olemaan yhteydessä suoraan Sanoma Magazinesin asiakaspalveluun. -Lehtikaupat.fi ylläpito
Anne1
Hei, minulle soitti äsken puhelinmyyjä, joka tarjosi Glorian kotia. Ihan järkyttävän ärsyttävä!!! Oikein sieluni silmin näin, kun hän luki litaniaansa suoraan paperista ja kun yritin sanoa väliin jotain, hän ei antanut mitään mahdollisuutta! GRRR! Tuolla toiminnalla ei ainakaan minua saa lehteä tilaamaan. Kiinnittäkää huomiota siihen, miten lehtiänne myydään. Myyjä oli Päivi Kajaanista?!
Admin:
Suosittelen tutustumaan puhelinmyyntikieltoon: https://www.lehtitarjoukset.com/puhelinmyyntikielto/ voit asettaa sellaisen kätevästi puhelimeesi. Lehtien tilaus onnistuu silti jatkossa vaikkapa meidän sivujemme kautta, jolloin voit rauhassa katsoa eri vaihtoehdot ja tarjoukset läpi. Sivustomme kautta ei tehdä minkäänlaista suoramarkkinointia.
Sanna1
Muilla lafkoilla on aina onnistunut lehden peruutus, koska tässä tapauksessa oli pätkästä, ja aina vaan tuntuu jatkuvan. Ymmärrän, jos on kyseessä kestotilaus, silloin on muualla onnistunut peruutus ja on maksanut vain lehdistä, jotka on ehtiny tulla! Nyt oot perkele naimissa jonku Sport-lehden kanssa VUODEN eteenpäin ja maksat satkun moisesta paskasta! Nettisivuilla ei oo mahdollisuutta edes laittaa sähköpostia, jolla on saanut katkeamaan saman tien. Todella huono firma, tämän takia niitä lehtiä kannata tilata ees, ku ei pääse eroon.
Tony Kasari
Miten saan peruttua Suuri käsityö lehden tilauksen? Mikään nettisivu ei toimi,lukee vain että virheellinen sivu. Asiakaspalvenumerossa ei vastata. MIHIN LAITAN VIESTIÄ ETTÄ EN HALUA ENÄÄ LEHTEÄ?
Helena1
Halusin peruttaa jatkotilauksen netin kautta ; asun Sveitsissä ja meillä on postinumerot neljä numeroisia, Suomessa viisi numeroisia=> ei toimi. Puhelinnumerot ovat sellaisia, että en voi soittaa niihin ulkomailta => ei toimi. Siis kirjoitin vanhanaikaisesti kirjeen; ok se toimi!
Päivi4
Vahingossa kun tälle sivulle osuin matkalla lehtitilausasioita katsomaan, niin samalla palautetta: KIITOS hyvästä palvelusta, jota esim lehdenpäättämistilanteissa saanut, puhelimitse myös näin nettiasiointiaikana. (Enempi tai vähempi asiakkaanne päivä- ja aikakauslehdissä hieman yli 30v.) Ja netin kautta omassa palvelussa kätevästi nykyisin näkeekin omat tilaukset ym. Myös pääsee päättämään tilauksen kauden loppuun tarvittaessa. No, niinkin käynyt että ei ole ajoissa tehnyt, mutta asia on puhelimitse hoitunut, kun on soittanut, kun vielä kausi ei ihan ole alkanut. Onhan ne peruurusehdot mainittu, joten jonkin kerran aikanaan tyrittyäni (annoin sitten vielä jatkua, omapa vika kun ei ajoissa) seisoo allakassa,että takaraja päättämiselle, ehtii harkita ;) Lehdenmyyntiä tulee puhelimitse turhan paljon, siitä nyt sanon, koska huhtikuussa oli absoluuttinen markkinointihuti. Samana päivänä, muutaman tunnin väli, soitti kaksi eri myyjää samasta lehtitarjouksesta! Pikkasen liian agressiivista markkinointia. (Tod.näk eivät sanomalaisia, vaan eri puh.markk.yrityksistä, mutta mielikuva jää helposti koskemaan lehtitaloa itseään.) Olin ensimmäiseltä jopa tehnyt tilauksen (lahjaksi). Toinen 'huti' on se, että vaikka kuinka s-postiin tulevien lehtitarjousten kautta käyn blokkaamassa tarjousmeilin tulemisen, niin postia senkuin pukkaa. Siitä miinusta. Mutta sanomalaisille asiakaspalvelijoille sinne tulosmittareihin 9 (jos asteikko 1-10). Ja digipalvelunne ovat kehittyneet monipuolisesti asiakasta palvelevaksi, kiitos. Hyvää kesää!
Hägglund Maila2
Kiitos huomaavaisuudesta. Sain lehden no 3 ja siihen ne toimitukset sitten ovat loppuneetkin. Laskunne saitte kyllä toimitettua perintään. Asiakaspalvelun yhteystiedotkin ovat kiven alla.
Sari Leskinen1
Minulla on ollut tämä puhelinnumero käytössä vuodesta 2003. EDELLEEN MINULLE SOITETAAN SANOMALTA JA TAVOITELLAAN NUMERON EDELLISTÄ OMISTAJAA. OLEN ILMOITTANUT TÄMÄN ASIAN SOITTAJILLE ELI MYYJILLE VARMASTI JO 100 KERTAA -> VOITTEKO YSTÄVÄLLISESTI KORJATA ASIAKKUUDENHALLINTAJÄRJESTELMÄÄN OIKEAT YHTEYSTIEDOT.ikö Sanoma Osakeyhtiöllä todellakaan ole CRM JÄRJESTELMÄÄ? Tämä asiakasprosessien hoitamisen laatu on järkyttävä ja surkea. Liiketoimintajohto tehkää nyt tälle asialle jotain.
Jukka Rautiainen1
Ja jos lehti jää tulematta, ei kerrota oikeaa syytä, on vain jakeluhäiriöitä
Asiakasrekisterinne1
Hei, miksi puhelinmyyjänne eivät voi korjata väärän puhelinnumeron tietoa pois toisen henkilön takaa. Minulle soitetaan jatkuvasti Sakarin Turusta syntynyt 1939 lehtiasioilla. Sakarin tiedoissa on minun numero joka on ollut minun numeroni jo vuodesta 1992. Minulla on itsellä puhelinmarkkinointikielto, mutta tällä Sakarilla ei ole. Minun pitäisi maksaa siitä että soitan asiakapalveluunne asian korjaamiseksi. Onko Reilua? Sanna n. 40 vuotta, Pohjois-Pohjanmaa
Leena1
Tilauksen peruuttaminen on tehty vaikeaksi! Kestotilaus jatkuu toki automaattisesti, mutta uuden jakson lehti lähetetään ennen kuin lasku tulee, ja tämän jälkeen peruminen vaikeaa. Lisäksi yhteystietoja ei löydy tuon puhelinnumeron lisäksi mistään. Lehti siis tulee minulle vielä puoli vuotta, mutta sen jälkeen ei ainakaan tästä puljusta tule mitään minulle!
Anne Hillervo1
Lupaavat tilaajalahjan, mutta eivät toimita niitä. Itse pitää perään kysellä. Ei vastata sähköpostiin, ei puhelimeen. Eivät lähetä sitä tilaajalahjaa,minkä olet valinnut. Törkeää,törkeää,törkeää!
Leila Rintamäki
Luin edellisestä et-lehdestä että, jotkut olivat saaneet lehden numero 18 joka oli ollut käsityönumero. Se oli kuulemma lähetetty tilaajille. Olen ollut et-lehden tilaaja jo aika usean vuoden, mutta en ole kyseistä lehteä saanut. En ole aikaisemmin huomannut jääneeni ilman tilattua lehteä. Leila Rintamäki Pinnonäsinkatu 38 A1 68620 PIETARSAARI
Admin:
Hei, ole yhteydessä suoraan Sanoman asiakaspalveluun. Yhteystiedot löydät tältä sivulta. He osaavat varmasti vastata sinulle. Terveisin, Lehtitarjoukset.com ylläpito
Mari
Jos Sanomaa kiinnostaa lainkaan asiakaslähtöisyys, suosittelisin keksimään parempia keinoja uusille lehtitilauksille kuin puhelinmyynti. Olen jo hetken katunut sitä, että ylipäänsä tulin tilanneeksi joskus lehtiä. Lehtimyyntiin liittyvien soittojen määrä on jotain käsittämätöntä, ja sattuvat usein keskeyttämään ajatustyötä tekevän "flown". Jo pelkästään tämä saa kaupiteltavat lehdet tuntumaan vastenmielisiltä.
Hanna CH2
Tahtoisin tehdä osoitteeenmuutoksen, mutta koska asun ulkomailla ( Sveitsi), ei asiakaspalvelun käytäntö kirjautua postinumeroa käyttäen onnistu, koska Sveitsissä kaikki postinumerot ovat nelinumeroisia!
Admin:
Hei, meidän kautta tämä ei valitettavasti onnistu. Sinun tulee saada yhteys Sanoman asiakaspalveluun. Terveisin, Lehtitarjoukset.com ylläpito
Entinen tilaaja1
Lehtiä myydään lupaamalla lahjoja: halpa lelukoru ja Savonia kakkulapio. Rihkama kyllä toimitetaan mutta kakkulapio ei. Ei enää ikinä lehtiä teiltä.
Sanoma Oyj1
Oma Sanomaan ei saa millään yhteyttä muuten kuin soittamalla. Periaatteessa en soita, koska haluan asioida sähköpostitse... no sehän ei onnistu millään. Olisin halunnut pyytää uuden laskun Me Naiset -tilauksestani, kun hävitin alkuperäisen. T. AnneP.
Pettynyt tilaaja1
On todellista pakkomyyntiä! Olen yhteydessä kuluttaja-asiamieheen. Tilasin MÄÄRÄAIKAISEN Me Naiset -lehden jonka piti päättyä maaliskuussa, mutta kuinka ollakaan, tupsahti uusi lasku. Ja kun minulle vielä tarkastukseni jälkeen vakuutettiin, että ei tarvitse tehdä mitään ja että lehden tilaus loppuu automaattisesti, uskoin tietenkin kuulemaani. Lisäksi kävi vielä niin, että ainakin kaksi lehteä tilauksestani (keskivaiheella) jäi tulematta. Nyt kauhulla odottelen, miten kävi toisen tilaukseni kanssa, menikö peruutus läpi vai vieläkö sieltäkin ahdistellaan! On myös huono asia, että ei voi antaa palautetta suoraan omat tiedot/tilaukset -sivulla, josta peruutukset/keskeytykset tms. menisivät heti perille ja koskisivat tiettyä tilausta. Nytkin aioin muuttaa toisen tilaamani lehden saajan tiedot, niin eipä onnistukaan, toivottavasti peruminen noteerattiin, koska tilauksen piti alkaa 1.5. joten olkaa tarkkoina hyvä ihmiset! vaikka myyjät lupaavat määräaikaisen tilauksen päättyvän automaattisesti, ei kannata uskoa!
Anne Mikkonen
Yritän soittaa Sanomakauppaan Ruotsista. Ei onnistu. En onnistu myöskään kirjautumaan sivuille vaikka vaihdan salasanan. En IKINÄ tilaa mitään kyseisen sivun kautta, koska asiakaspalveluun on MAHDOTONTA saada yhteyttä. EI tätä voi sanoa asiakaspalveluksi.
Haistakaa paska1
Saan jatkuvasti paskapostia milloin miltäkin palvelimelta. Nyt tarjottiin Aku Ankkaa. En halua mitään roskapostia. Teen äsken tulleesta roskapostista 999 euron paskapostin käsittelylaskun ja lähetän sen teille 50 kertaa fontilla 36 ja saman paskapostin. Tilaan joka kerran lehden ja perun sen 13 päivää tilauksen jälkeen etämyyntiehtojen mukaan. Ha haa...laitetaan paha kiertämään...olette jo kerran lähettäneet postia, että teillä ei ole tekemistä jonkun postittajan kanssa. En minäkään ole tilannyt mitään roskapostia. Onhan tällä työllistävä vaikutus.
Admin:
Hei, en tiedä onko tämä kohdistettu meidän sivustolle vai Sanoma Magazinesiin. Me emme lähetä kenellekään mitään mailia eikä meillä ole edes teidän sähköposteja. Sanoma Magazinesin uutiskirjeen voit perua, mikäli siitä on kyse. Terveisin, Lehtitarjoukset.com ylläpito
Vesa Hyypiä1
Moi! Luokatonta palvelua, jos tilauksesta yrittää päästä eroon. Viime vuonna ei onnistunut Aku Ankan tilauksen peruuttaminen. Nielin kiukun ja maksoin yli satasen. Nyt oli taas joku kahden päivän aikaikkuna mennyt ohi ja tilausta ei saa enää peruttua. Nyt tunti mennyt aikaa kirjautumisten ja sanoma-tiline ihmeellisessä luupissa ennen kuin selvisi että ei onnistu. Niin ja lehteä on tilattu täyteen hintaan kohta parikymmentä vuotta lapselleni, joka ei ole enää taloudessa muutamaan vuoteen asunut. Sähköpostia ei pysty mihinkään lähettämään, faksinumero löytyi. Päivällä en ehdi roikkumaan puhelinjonossa. Saisko tätä kautta jonkun kiinni?
Admin:
Hei, Kyllä sinun tulee suoraan saada yhteys Sanoman asiakaspalveluun. Löydät ohjeet tältä sivulta kohdasta Peruutukset. Peruminen meidän kautta ei onnistu, koska sivustomme tehtävänä on tarjota teille vain parhaat tarjoukset, ei välittää itse tilauksia ja peruutuksia. Meillä ei ole myöskään oikeuksia tehdä niitä. Terveisin, Lehtitarjoukset.com ylläpito
Anneli Geitel
On kyllä ihmeellistä, että mistään ei löydy perutuusnappulaa. Vaikka kuinka menen Sanomamagazines.fi sivuille niin minun silmäni ei kyllä havaitse peruutus mahdollisuutta. Viimeinen kerta kun tilaan Sanoma Magazinen lehtiä.
Admin:
Hei, eikö onnistu tämän kautta? https://www.sanomakauppa.fi/Irtisano-tilaus Terveisin, Lehtitarjousket.com ylläpito
janis Kunnap1
Ei voi tehdä peruutusta suoraan nettisivujen kautta, Korjatkaa asia. Teen tästä myös valituksen kuluttajavirastoon. Hoitakaa nettisivut kuntoon ensiksi. Toistaiseksi on latanut irtisanomis/asiakaspalvelu sivuja jo viimeiset 10 min. Ei aukea. Ei voi kirjautua tiliini. Enkä soita maksullisen asiakaspalveluunne. Maksullista jonottusta ei vastausta. En pystyy perumaan tilaustani. Sorry, mutta en maksa enää tilaustani. Tein peruutuksen kirjallisesti 8.1.2017. Ja kuluttajalain mukaisesti se on sallittua. Minulla on todiste siitä myöskin. Joten ei kannatta lähetä mitään muistutus laskuja Kiitos.
Admin:
Hei, peruaksesi tilauksen ole hyvä ja ole yhteydessä suoraan Sanomalle. Me kerromme vain lehtien tarjouksia ja esittelemme lehtitaloja. Toki julkaisemme myös kokemuksia eri lehdistä ja lehtitaloista. Meidän kautta ei ole mahdollista perua tilauksia. Terveisin. Lehtitarjoukset.com ylläpito
Palmu1
Mikä on sanomakaupan sähköpostiosoite? Sähköpostista jää asiakkaalle todiste yhteydenotosta. Nyt näyttö asiakasyhteydenotosta esim. puhelusta on Sanomakaupan oman näkemyksen varassa. Kannattaa siis äänittää puhelu; muista puheluussa todeta ajankohta (päiväys ja kellonaika ja kysy henkilön nimi, joka vastaa palvelussa). Useissa älypuhelimessa on puhelun äänitysmahdollisuus. Muista kertoa äänityksestäsi vastaajalle heti aluksi!
Heh
Ei onnistu kotisivujen kautta ja puhelin ei vastaa. En tilaa enää näitä lehtiä, koska peruuttamismahdollisuus on ihan huijausta. Ei sellaista käytännössä ole.
Admin:
Hei, oletko kokeillut tällä sivulla olevien peruutusohjeiden avulla? Yleensä Sanoma Magazinen lehtien peruutus onnistuu suoraan netin kautta. Terveisin, Lehtitarjoukset.com ylläpito
merja haikonen1
Ei koskaan enää tämän puljun lehtiä tule tilattua, oo niin vaikeaa saada peruttua kestotilaus Hyvä Terveys lehdestä. Peruutin lehden heidän sivullaan monta kuukautta aiemmin ja nyt väittävät ettei ole tullut heille irtisanomista. Eli heidän juttunsa ei toimi. Ja pistivät pankkitililleni hyväksytyksi odottamaan laskun seuraavasta kaudesta ja lähettivät uuden kauden lehden. Sitä ennen eivät vastanneet asiakspalvelussa asiaani mutta kun kiitin ilmaisesta lehdestä ni jopa tuli postia mulle. Ja pitäisi maksaa yhdestä lehdestä normihinta. En tule maksamaan kun en ole tilannutkaan!
Riitta Nieminen1
Mikä on teidän firman sähköpostiosoite johon voi lähettää kysymyksiä esim. laskusta kun puhelimella ei ehdi jonottaa koko päivää. Sivuiltanne ei löydy mistään....
Eini2
Todella tympeä asiakaspalvelu.
Päivi1
Cosmopolitan -lehden tilaajalahjana Lumene nc-meikkisetti. Lahja tuli heinäkuun lopussa 2016, nc-voide oli VANHENTUNUT KESÄKUUSSA 2016 !!!! Lehden olin tilannut lahjaksi.
lehden peruutus1
En enää tilaa täältä koskaan ikinä mitään.....kaksi kertaa olen kestotilauksen peruuttanut , kodin kuvalehti ja nyt viimeisin matkaopas lehti. Kodin kuvalehti tuli peruutuksen jälkeen ja kun soitin asiakaspalveluun, sain lehden peruttua mutta siitä tuli vielä lasku 10,90.....nyt etmakaopas oli peruttu jo toukokuussa, mutta viime viikolla tuli lehti ja lasku....soitin TAAS asiakaspalveluun...sieltä kerrottiin että peruutus tullut liian myöhään?????!!!!! Käskettiin pitämään lehti, ja HE LÄHETTÄÄ MULLE PIENEN LASKUN tästä yhdestä lehdestä....sanoin että ei käy, koska en ole tätä tilannut....pyysin osoitetta mihin palautan lehden ja laskun, niin ei he kuulema tarvi tätä lehteä.....olen ottamassa yhteyttä kuluttajasuojaan, tämä tapa ei ole oikea tapa toimia!!!!! siirryn irtonumero ostajaksi, kiitos tämän hel#%tin huonon palvelun. Päivi Turusta
Mirka1
Tilauksen peruuttaminen on tehty vaikeaksi! Kestotilaus jatkuu toki automaattisesti, mutta uuden jakson lehti lähetetään ennen kuin lasku tulee, ja tämän jälkeen peruminen vaikeaa. Lisäksi yhteystietoja ei löydy tuon puhelinnumeron lisäksi mistään. Lehti siis tulee minulle vielä puoli vuotta, mutta sen jälkeen ei ainakaan tästä puljusta tule mitään minulle!
Sonja T.
Varokaa kestotilauksia! Niitä ei voi millään peruuttaa, mitkään konstit eivät ole auttaneet? Olen yrittänyt tehdä sen useasti verkkosivujen kautta, mutta aina siinä on jokin este. mm. "päivitämme sivuja, yrittäkää myöhemmin uudelleen" tai "Tällä hetkellä tilaustasi ei voi irtisanoa verkkosivujen kautta. Huom. Jos kestotilauksesi tilausjakso on juuri nyt vaihtumassa, tai tilaus on ihan uusi, tulee irtisanomislinkki tähän kohtaan muutamaa päivää ennen uuden tilausjakson alkua. Irtisanomislinkki on esillä siihen asti, kunnes tilausjaksosi viimeinen lehti osoitetaan sinulle (noin kaksi viikkoa ennen kuin tilausjakso päättyy)." Tämä viesti tulee myös, vaikka tilausjakson loppumiseen on enemmän kuin kaksi viikkoa. Yritin viikon sisällä kolmesti; 5.5. edellisen kerran 29.4. sekä sunnuntaina 1.5 mutta valitettavasti edessäni oli perin tuttu tiedote esteestä. Asiakaspalveluun soittaessa, ei pääse jonotuksesta huolimatta läpi?! Yritin viimeksi 29.4 jonottaen kaksi kertaa pääsemättä läpi. Ensin jonottaen +/-20min ja kuunnellen nauhaa, kunnes puhelu vain katkesi. Sähköpostiyhteystiedot on poistettu kokonaan asiakkkaiden ulottuvuudelta. Älkää vain sortuko virheellisiin lupauksiinne peruutuksen "helppoudesta" ja asiakaspalvelun toimivuudesta.
Mika Airikkala1
Tuntuu olevan kusetus firma,kun asiakaspalvelun nnettisivuille ei pääse mitenkään!
Saara
Miten saan peruttua akun nettiversion?
Admin:
Hei, Ole yhteydessä Sanoman Magazinen asiakaspalveluun. Me välitämme vain lehtitarjouksia, emme voi perua tilauksia. Terveisin, Lehtitarjoukset.com ylläpito
Jaana Salminen
Halutessani antaa palautetta, ainoa löytämäni sivu lähettää palautetta on tämä- joka ilmeisesti tulee kaikkien nähtäville... Minulle soitti mieshenkilö, joka kuulosti jo kypsemmän ikäiseltä eli luulisi omaavan käyttäytymistavat asiakaspalvelutehtävässä. Hän kertoi Aku Ankka- tarjouksesta. Myyntipuheen väliin en saanut sanottua, että ko. lehti tulee meille jo. Kun hän kysyi, laitetaanko lahti tulemaan ja kerrottuani, että lehti tulee meille hän varmisti, kuka on tilaajana. Tämän jälkeen hän löi luurin korvaani. Lehtimyyjien tekopyhyys tuli taas esille. Puhelu alkaa ylistävillä sanoilla ja juuri minä olen onnekas saadessani tarjouksen... Ystävällisesti kuuntelen tarjouksen, johon vastattuani saan luurin korvaani- ala- arvoista.
Admin:
Hei Jaana, tämä on sinäänsä väärä paikka palautteellesi sillä meidän palvelusta ei tehdä puheluita. Oletko harkinnut puhelinmyyntikieltoa? Löydät ohjeet puhelinmyyntikiellon tekemiseen sivuiltamme: http://www.lehti-tarjoukset.com/puhelinmyyntikielto/ Ystävällisin terveisin, Lehti-tarjoukset.com ylläpito
Kirsti2
Jo kuuden vuoden ajan olen yrittänyt viestittää lehtimyyjien kautta pyyntöä tehdä joulun ajan Aku Ankoista oma tilattava paketti = joukuun eka - Uuden Vuoden lehti -väliseltä ajalta. Tilaisin kotiin. Nyt olen jo kuuden (6) vuoden ajan ostanut irtonumeroina. Lapset ovat jo isoja, mutta ne joulun ajan Akut vielä kiinnostavat. Vastaattehan sähköpostiini, kiitos.
Admin:
Hei! Ole hyvä ja laita sähköpostia suoraan Sanoma Magazinelle. Katso yhteystiedot https://www.sanomakauppa.fi/Asiakaspalvelu.html?CatalogCategoryID=bwkK7A8hfSMAAAE9DWYTaEaz
Paula Harju
Perun Suuri Käsityölehden
Admin:
Meidän kautta ei voi perua lehtiä. Lehti-tarjoukset.com ainoastaan kertoo parhaat tarjoukset. Voit tehdä perumiset suoraan sanomamagazines.fi-sivujen kautta.

Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


/