#

Ruoka- ja viinilehdet vinkkejä ruokapöytään

Ruoka- & Viinilehdet

Suomalaisista ruoka- ja viinilehdistä ehdottomasti ykköslehti on Maku-lehti, jossa on todella laajasti erilaisia ruokaohjeita ja reseptejä, helppoja ja vaikeita. Maku lehdessä on myös leivontaohjeita ja vinkkejä sekä tietysti parhaiden asiantuntijoiden viinivinkit ja ohjeet. Resepteissä on tietysti myös oivalliset viinisuositukset. Lue lisää >

Kodin kuvalehti

10 lehteä nyt 35,00€+ TILAAJALAHJA

ET-lehti

8 lehteä nyt 35,00€+ TILAAJALAHJA

Koti & keittiö

7 lehteä nyt 34,90€+ TILAAJALAHJA

Kotiliesi

7 lehteä nyt 38,00€

Hyvä Terveys

5 lehteä nyt 29,90€+ TILAAJALAHJA

Gloria

6 lehteä nyt 35,00€+ TILAAJALAHJA

MAKU

5 lehteä nyt 29,90€

Talo & koti

6 lehteä nyt 34,90€

Viinilehti

3 lehteä nyt 39,90€

Kotivinkki

12 lehteä nyt 49,90€

Glorian ruoka & viini

6 lehteä nyt 39,00€

Good Food

12 lehteä nyt 98,00€

Ruokalehdet ja viinilehdet netistä

Suomalaisista ruoka- ja viinilehdistä ehdottomasti ykköslehti on Maku-lehti, jossa on todella laajasti erilaisia ruokaohjeita ja reseptejä, helppoja ja vaikeita. Maku lehdessä on myös leivontaohjeita ja vinkkejä sekä tietysti parhaiden asiantuntijoiden viinivinkit ja ohjeet. Resepteissä on tietysti myös oivalliset viinisuositukset.

Toinen todella laadukas ruoka- ja viinilehti on Glorian ruoka & viini, jossa niinikään on ruokareseptejä helpompiin ja nopeampiin kuin monimutkaisiin ja pitkiin viiden ruokalajin illallisiinkin viinisuosituksineen! Tämän ruokalehden perusteella suurempien ja hienompienkaan pitojen järjestäminen ei ole ongelma.

Viinilehti on aktiivisille viiniharrastajille suunnattu lehti, jota on julkaistu pian 30 vuotta. Toki ruoka-asiaa tulee siinä sivussa, mutta tässä lehdessä viinit ovat keskiössä. Viinimaailmaa tarkastellaan koko maailman näkökulmasta, maistellaan, haistellan ja arvioidaan. Netistä löytyy myös tästä lehdestä parhaat tarjoukset tilaajalahjoineen!

Ulkomaisista lehditä englanninkielinen Good Food sekä Food and Wine ovat erinomaisia ja monipuolisia ruoka- ja viinilehtiä.

Ruokalehdistä vinkkejä ruoanlaittoon

RuokalehtiRuoka ja kokkaaminen ovat nykyään yhä useammalle rakas harrastus. Ruokalehdet ovat innostava apu ruokaharrastuksessa, sillä niistä löydät niin tutut reseptit kuin kuumimmat ruokatrendit sekä Suomesta että maailmalta. Ruokalehdistä löydät hyödyllisiä vinkkejä tavalliseen arkiruokaan ja juhlallisempiin monen ruokalajin illallisiin. Ruokalehdissä käsitellään myös muiden maiden keittiöperinnettä, joten voit oppia vaikka mausteisen intialaisen tai terveellisen välimerellisen ruokavalion salat. Usein ruokalehdet, kuten Maku, keskittyvät yhdessä numerossa yhteen tai useampaan teemaan, jotka johdattavat lukijan syvemmälle kulinaristiseen maailmaan.
 

Ruokalehdet eivät kuitenkaan ole vain intohimoisten ruokaharrastajien lehtiä, sillä ne ovat myös erinomainen tapa oppia uutta ruoan maailmasta. Jos et tiedä miten liha paistetaan, miten tehdään hollandaise-kastike tai kuinka marengit syntyvät, ruokalehdet ovat oiva apulainen opettamaan uusia taitoja keittiössä. Ruokalehdet antavat myös uusia ideoita ruoanlaittoon, jos olet jämähtänyt valmistamaan vain muutamia hyväksi havaittuja ruokia. Ruokalehdistä saat myös kausiluontoisia ruokavinkkejä, esimerkiksi kaalireseptejä syksyllä, mausteisia jouluruokia talvella, parsan valmistusvinkkejä keväällä ja raikkaita mansikkaunelmia kesällä.


Ruokailuun liittyy tietenkin myös ruokajuoma. Viikonloppuisin tai juhlallisella päivällisellä ruokajuomana on usein viini. Monet ruokalehdet, kuten Glorian ruoka ja viini, antavat hyviä viinivinkkejä tiettyjen ruokien ja ruoka-aineiden kanssa. Illalliskutsut onnistuvat täydellisesti, kun valitset joka ruokalajin luonteeseen sopivan viinin. Ruokalehtien viiniarvosteluista voit myös saada vinkkejä siihen, mihin viineihin ei kannata rahojaan sijoittaa. Ruokalehtien viiniarvostelujen perusteella voit löytää omaan makuusi soveltuvia uusia viinituttavuuksia, joita ei muuten tulisi kaupan hyllyltä valittua.


Jotkut lehdet, kuten Koti ja Keittiö sekä Kotiliesi, käsittelevät ruoan lisäksi myös muita aiheita, kuten kodin sisustusta, terveyttä, hyvinvointia tai matkailua. Tällaisia lehtiä kannattaa tilata, jos on kiinnostunut ruoasta, mutta ei jaksa lukea pelkkiä ruoka-aiheisia artikkeleja koko lehden täydeltä.

Ruokalehtiä voi siis suositella niin täysin ruoanlaittoon hurahtaneille, aloittelijoille, kuin tavalliselle arkikokkaajalle. Itselle sopivan lehden valintaan kannattaa käyttää aikaa ja miettiä haluaako tilata pelkästään ruokaa käsittelevän lehden, viineihin painottuneen lehden, vai esimerkiksi kotia ja ruoanlaittoa käsittelevän lehden.