#

Tilaa ristikkoledet ja sudokut

Ristikkolehdet

Suomi on ilmeisesti sanaristikoiden luvattu maa, sillä niin monta eri ristikkolehteä on mahdollista tilata netistä, tältäkin sivustolta! Täältä löytyy parikymmentä erilaista ristikkolehteä, ja lisää löytyy kioskien lehtihyllyiltä ja muista nettikaupoista. Lue lisää >

Matin Helpot Ristikot

15 lehteä nyt 32,80€

Seura SuperRistikot ja Sudokut

7 lehteä nyt 38,00€

Isoisän ristikot

6 lehteä nyt 19,20€

Isoäidin helpot ristikot

6 lehteä nyt 19,20€

Krypto-Leijona

6 lehteä nyt 19,20€

Ristikko-Leijona

6 lehteä nyt 17,25€

Irmelin Ihanat Ristikot

6 lehteä nyt 17,25€

Helpot Mega Ristikot

6 lehteä nyt 17,25€

Hyväntuulen Kryptot

10 lehteä nyt 25,35€

Sylvin Helpot Ristikot

15 lehteä nyt 34,00€

Hyväntuulen Tavuristikot

8 lehteä nyt 24,50€

Hyväntuulen Ristikot Albumi

4 lehteä nyt 15,75€

Iisakin Ristikot

12 lehteä nyt 34,30€

Hyväntuulen Sanahaut

8 lehteä nyt 24,50€

Ristikkosuosikit

12 lehteä nyt 27,30€

Sudoku Ässä

14 lehteä nyt 42,00€

Helpot Lempi-Ristikot

6 lehteä nyt 18,00€

Jalmarin Helpot Plusristikot

12 lehteä nyt 23,25€

ApuRistikot

12 lehteä nyt 44,90€

Ristikko-Potti

6 lehteä nyt 17,25€

Iisakin Siluettiristikot

12 lehteä nyt 32,30€

Ristikko Raketti

6 lehteä nyt 17,25€

Hyväntuulen Ristikot

6 lehteä nyt 17,25€

Lempi Ristikot Extra

6 lehteä nyt 18,00€

Sanaristikot ja ristikko lehtitilaukset

Suomi on ilmeisesti sanaristikoiden luvattu maa, sillä niin monta eri ristikkolehteä on mahdollista tilata netistä, tältäkin sivustolta! Täältä löytyy parikymmentä erilaista ristikkolehteä, ja lisää löytyy kioskien lehtihyllyiltä ja muista nettikaupoista.

Ristikkolehdet ovat erityisesti vanhemman väestön suosiossa, mutta kyllä nuoremmatkin ratkovat niitä erityisesti matkoilla ja muuten vain ajavietteeksi. Sanaristikot eivät ole mitään ihan turhaa ajanvietettä, sillä niitä tehdessä aivot toisaalta rentoutuvat päivän työstä, siitä rasituksesta joka syntyy tietokoneen päätettä katsellessa, mutta toisaalta joutuvat ratkomaan arvoituksia ja päättelemään asioita. Ristikot ovatkin todella hyvää ja rentouttavaa aivojumppaa! Hyvää palautumista työpäivän jälkeen.

Suosittuja ristikkosanoja ovat esimerkiksi Sylvin ristikkolehdet, joista löytyy eri tasoisille ristikonlaatijoille omansa, Matin ristikkolehdet, Apu Ristikot ja Kryptot, Hyväntuulen ristikkolehdet, joisa onkin jo tosi monta erilaista, kuten sokkeloita, sanahakuja, sudokuja, tavallisia ristisanoja ja kuvaristikoita. Jos vasta aloittelee ristikonlaatijana, kannattaa ensin ostaa vaikka irtonumerona ja kokeilla, mikä näistä kymmenistä olisi itselle mieluisin tapa laatia ristikoita, sillä näitä todella on paljon erilaisia! Joku tykkää numeroarvoituksista, toinen sana-arvoituksista, kolmas piilosanoista ja sudokuista!

Ristikkolehdet voi tilata netistä kestotilauksena kotiin, toki niitä saa myös määräaikaisena. Määräaikainen ristikkolehtitilaus on esimerkiksi iäkkäille isovanhemmille tai vanhemmille aivan loistava lahja! Niistä riittää molemmille tekemistä, kun joka kuukausi tipahtaa uusi lehti postiluukusta suoraan kotiin! Ja mikä parasta, useimmissa ristikoissa on vielä se vanhanaikainen palkintosysteemi, eli useissa ristikoissa on rahapalkinnot! Kun ristikon lähettää, osallistuu arvontaan, josta voi voittaa rahapalkinnon. Tämä kiehtoo monia vanhempia ihmisiä, jotka tuntevat vetoa arvontoihin.

Parhaat ristikkolehdet

Ristikoiden ratkominen on hauska ja kehittävä harrastus, joka sopii kaikille. Ristikot ovat mukavaa ajanvietettä ja samalla myös hyvää aivojumppaa. Ristikoiden ratkominen on mukava harrastus myös siksi, että se lisää yleistietoa ja sanavarastoa. Ristikoiden ratkominen on erittäin suosittu harrastus Suomessa. Suomessa julkaistaankin monen montaa ristikkolehteä. Säännöllisesti ilmestyvät ristikkolehdet tarjoavat aina uusia haasteita älynystyröille. Ristikkolehtien ristikoita ratkoessa ei käy aika pitkäksi. Lisäksi ristikkolehdet kulkevat kätevästi mukana paikasta toiseen, ja niitä on mukava ratkoa missä ja milloin vain. Ristikkotehtävät pitävät mielen virkeänä ja tuovat piristystä arkeen. Monet ratkovatkin ristikoita päivittäin, toiset pitävät ristikoita parhaiten lomalle sopivana harrastuksena, joka rentouttaa mielen. Ristikkojen ratkominen on perinteinen harrastus, jota on harrastettu Suomessa jo vuosikaudet. Vuodesta toiseen ristikot tarjoavat ratkojilleen uusia haasteita. Ristikon arvoituksen ratkaiseminen on jännittävää puuhaa, jonka lopuksi ratkoja kokee ahaa-elämyksen, joka onkin mukava palkinto pitkän pohdinnan päätteeksi. Myös se, että ristikot ratkotaan edelleen kynällä paperille on varmasti osa ristikkojen viehätystä. Netissä laajenevat useat verkkopalvelut eivät ole korvanneet perinteisten ristikkolehtien paikkaa.

Ristikoista haetaan haastetta

Ristikoiden parhaimpiin puoliin kuuluu myös se, että ne kehittävät ratkaisukykyä. Ristikkolehtiä löytyykin eri tasoihin luokiteltuna. On olemassa lasten-ristikoita, joista lasten on helppo aloittaa ristikoiden ratkominen. Aikuisia ristikkojen ratkomisen aloittelijoita varten on helppoja ristikoita sisältäviä ristikkolehtiä. Tällaisia ovat muun muassa Iisakin Helpot Ristikot, Sylvian Helpot Ristikot ja Matin Helpot Ristikot -lehdet. Joissain ristikkolehdissä, kuten esimerkiksi Punainen Pelikaani -lehdessä, on jokaisessa numerossa eritasoisia ristikoita helposta vaikeaan. Valtaosa ristikkolehtien ristikoista on melko helppoja. Lehtien kannessa on kuitenkin yleensä viitteitä siitä, minkä tasoisia ristikkoja lehti sisältää. Ristikon ratkojan kannattaakin ensi töikseen selvittää oma tasonsa ja valita ristikkojen vaikeusaste sen mukaan. Ristikkojen ratkomisen käydessä helpoksi kannattaa siirtyä vaikeammalle tasolle. Tällä tavoin harrastus pysyy kehittävänä ja ratkoja kehittyy jatkuvasti. Liian helppojen ristikoiden ratkominen taas ei johda kehitykseen ja saattaa käydä pidemmän päälle yksitoikkoiseksi. Ristikoista on mukava hakea haastetta älynystyröille.

Vaihtelevista tehtävistä saa hyvää aivojumppaa

Parhaat ristikkolehdet sisältävät riittävän haastavia tehtäviä, jotka on laadittu huolellisesti. Parhaiden ristikkolehtien arvoitukset ratkeavat kunnon pohdinnan jälkeen ilahduttaen ratkojaa yllätyksellisyydellään. Parhaissa ristikkolehdissä jännitys pysyy yllä arvoituksen ratkeamiseen asti. Huolellisesti laaditut, arvoitukselliset ristikot pitävät ristikkoharrastajan mielen virkeänä. Monissa ristikkolehdissä on myös sudokuja, jotka ovat myös oikein hyvää aivojumppaa sekä mukavaa vaihtelua perinteisten ristikoiden ohella. Suomessa myydään lukuisia ristikkolehtiä, joista tunnetuimpia lienevät Seuran Ristikot ja sudokut sekä Apu-lehden Apu Krypto ja Apu Ristikot,  Ristikkokärpänen ja ET-ristikot. Myös Pelikaani-ristikkolehti on hyvin tunnettu ja suosittu Suomessa. Parhaat ristikkolehdet sisältävät yleensä kuvaristikkojen ohella myös kuva-arvoituksia, kryptoja, piilosana-arvoituksia sekä anagrammeja. Vaihtelevista tehtävistä saa oivallista aivojumppaa. Suosittujen ristikkolehtien tehtävät ovat useasti kilpailutyyppisiä palkintotehtäviä; Ristikon oikein ratkoneet palkitaan ilahduttavilla palkinnoilla, jotka varmasti motivoivat ristikkoharrastajia. Palkinnot ovat usein rahapalkintoja, toisinaan palkintona jaetaan esimerkiksi lehtien vuosikertoja.

Perinteisesti ristikkolehdet haetaan kioskilta, mutta nykyään ristikkolehtiä voi tilata kätevästi netistä ja siksi ne ovatkin entistä helpommin saatavilla. Verkkokaupasta löytyy laaja ristikkolehtivalikoima, josta löytyy varmasti mieluisa lehti jokaiselle. Kaikki parhaat ristikkolehdet ovat taanneet saatavuutensa myös verkkomarkkinoilla. Verkkokaupasta voi nykyään tilata jopa kansainvälisiä ristikkolehtiä, jotka ovatkin hyvä vaihtoehto niille, joita kiinnostavat muutkin kuin suomenkieliset ristikot. Esimerkiksi ruotsinkieliset ristikot ovat helposti saatavilla verkkokaupasta.