Puhelinmyyntikielto lehtitaloille

Puhelinmyyntikielto

Puhelinmyynti on nykyisin hyvin yleinen markkinointitapa. Monet saavat jopa päivittäin puheluita, joissa yritetään myydä jotain tuotetta, useimmiten tiettyä sanomalehteä tai aikakausilehteä sekä niihin liittyviä paketteja. Monet myös kokevat tällaisen markkinoinnin rasittavaksi ja häiritseväksi, jopa yksityisyyttä loukkaavaksi. Vaikka ilmoittaisi puhelun aikana ettei ole kiinnostunut tuotteesta ja toivoisi puhelinmyynnin loppuvan, puhelinmyynti usein kuitenkin jatkuu. Puhelinmyynti ja muu suoramarkkinointi on useimmiten kuitenkin täysin laillista, joten kuluttajan tulee itse asettaa suoramarkkinoinnin esto mikäli haluaa siitä eroon. Puhelinmyyntikielto lehtitaloille on mahdollista asettaa muutamalla eri tavalla. Lehtitilaus esto on esimerkiksi mahdollista asettaa häiritsevää suoramarkkinointia varten erilaisten palveluiden kautta.

Käytännössä kuluttajalla on kolme eri vaihtoehtoa estää puhelinmyyntiä ja muuta suoramarkkinointia:


- ilmoittamalla kiellosta suoraan suoramarkkinointia harjoittavalle yritykselle esim. netissä

- kieltämällä henkilötietojen hyödyntäminen viranomaisten rekistereistä

- tilaamalla suoramarkkinoinnin estopalvelun

 

Puhelinmyyntikielto on helpointa tehdä telemarkinointikieltoon erikoistuneilla sivuilla. Pääset suoraan sivulle klikkaamalla yllä olevaa tilaa puhelinmyyntikielto painiketta. Voit tehdä tilauksen kerralla vuodeksi eteenpäin. Tilauksen hyväksymiseksi tarvitset toimivan matkapuhelinliittymän tai verkkopankkitunnukset.

 

Lainaus ASLM:n sivuilta:

"Rajoituksen voi tehdä liittymäsopimuksen tehnyt täysi-ikäinen henkilö ja vain henkilökohtaisesti. Alaikäisen tai vajaavaltaisen puolesta rajoituksen tekee huoltaja tai edunvalvoja." Ilman jonnottamista teet  suoramarkkinointikiellon antamalla oman puhelinmumeron alla olevan kuvan mukaisesti. Voit siirtyä sivulle suoraan klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

 

Näin asetat puhelinmyyntikiellon netissäSuomen henkilötietolain mukaan kuluttajilla on oikeus asettaa puhelinmyyntikielto lehtitaloille kieltämällä henkilötietojensa käyttö kaikkeen suoramarkkinointiin. Lain mukaan kuluttajalla on oikeus kieltää tietojensa käyttö suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimuksia varten. Laki myös velvoittaa suoramarkkinointia suorittavan puhelinmyyjän merkitsemään puhelinmyyntikiellon yrityksen rekisteriin mikäli kuluttaja puhelinmyynnin kieltää. Tämä kuitenkin estää vain kyseessä olevan yrityksen suoramarkkinoinnin. Kuluttajan tuleekin erikseen ilmoittaa puhelinmyyntikielto, jokaiselle lehtialan yritykselle joka tätä myyntitapaa harjoittaa. Robinson-palvelun avulla tai ottamalla yhteyttä Väestörekisterikeskukseen ja Liikenteen turvallisuusvirastoon. Telemarkkinoinnin estoon on tullut myös toinen pikapalvelu. Molemmissa sekä telemarkkinointiesto.fi että telemarkkinointikielto.fi on sama idea. Sinun tarvitsee tehdä vain yksi sopimus ja he ilmoittavat telemarkkinointikiellon puolestasi kaikkiin tarvittaviin paikkoihin.
 

Kuluttaja voi ottaa myös suoraan yhteyttä Väestörekisterikeskuksen suoramarkkinoinnin estopalveluun. Monet suoramarkkinointiyritykset käyttävät Väestörekisterikeskuksen rekisteriä hyväkseen asiakastietoja etsiessään. Kiellon voi asettaa puhelimitse. Väestörekisterikeskuksen kautta asetettava puhelinmyyntikielto lehtitaloille on ilmainen lukuun ottamatta puhelinmaksua. Kiellon voi asettaa myös täyttämällä henkilötietojen luovutusta koskeva lomake verkossa tai maistraatissa.
 

Myös Liikenteen turvallisuusvirasto TraFi tarjoaa tietoja yrityksille jotka harjoittavat suoramarkkinointia. Puhelinmyyntikielto tulee tehdä kirjallisesti TraFin tietopalveluun.
 

Asiakkuusmarkkinointiliitto ASMLasiakkuusmarkkinointiliiton (ASML) jäsenyritysten harjoittamaa suoramarkkinointia. Kaikki ASML:n jäsenyritykset ovat sitoutuneet noudattamaan kuluttajan palveluun antamaa rajoitusta puhelinmyyntitoiminnassaan. Kolme vuotta voimassa olevan puhelinmyyntikiellon voi tilata soittamalla Robinson-palvelun asiakaspalveluun. Kuluttaja voi rajoittaa puhelinmyyntiä soittamalla palvelunumeroon 0600 13404 ma-pe klo 8-18 (puhelun hinta 0,39 €/min+pvm, jonotus on maksuton). Ainoastaan palveluautomaattiin ilmoitetut rajoitukset kirjautuvat palveluun. Liittymästä jossa on palvelunumeroesto, ei voi soittaa palvelunumeroon. Palvelu maksaa 0.39 euroa. Yritykset tarkistavat säännöllisesti puhelinnumerot Robinson-palvelun rekisteristä. Rekisteriä käyttävät useat sadat suoramarkkinointia harjoittavat yritykset. Puhelinmyyntikielto lehtitaloille koskee ainoastaan lehtitaloja, jotka ovat asiakkuusmarkkinointiliiton jäsenyrityksiä, ei muita puhelinmyyntiä harjoittavia lehtitaloja.
 

 

Usein lehtitalot saavat kuluttajan tiedot jonkin aikaisemman tilauksen kautta. Kannattaa siis tarkkaan lukea tilauksen ehdot, sillä usein niissä kysytään lupaa tietojen luovuttamiseen suoramarkkinointia varten. Virallisten rekisterien ja erityisten palveluiden kautta asetetut puhelinmyyntikiellot ovat kattavia, mutta eivät täysin takaa puhelinmyynnin ja muun suoramarkkinoinnin loppumista. Näissä tapauksissa kuluttajan tuleekin siis itse suoraan ilmoittaa suoramarkkinointia harjoittavalle yritykselle puhelinmyyntikiellosta.

Arvostelut, kommentit ja kokemukset

puhelinmyyntikieltolinkki ei t
puhelinmyyntiin ei toiminut, en uskaltanut tilata lehtiä, ne kysyvät aina puhelinnumeroa ja siitä alkaa soittokierre.
Jeesus On Herra
Mitäpä jos sanot puhelinmyyjän tyrkyttäessä, että en tarvitse lehtiä vaan minulle riittää tämä Raamattu, jota luen aamuin illoin?! Jumala siunatkoon tätä synnissä vaeltavaa ja niin rakasta sekä kallista Isänmaatamme, amen:D P.s. rakkaat ihmiset; lukekaa Raamattua, tuota maailman luetuinta kirjojen Kirjaa ja erityisesti sieltä Joh.3:16 jälkeen sama kirja Joh.14:6, kiitos.
Muistisairas
Tätä kohderyhmää on helppo hyväksikäyttää.
arja raitikainen1
an tarvi lehtiä kiitos kielto on myyntiin
Tapio
Olen huomannut hyväksi keinoksi sellaisen menettelyn, että kun soittaja paljastuu lehtimyyjäksi niin en sano enää mitään vaan laitan puhelimen jonnekkin etäämmälle esim. sohvatyynyn alle. Annan soittajan puhella itsekseen siihen asti, että tämä sulkee yhteyden. Tämä konsti toimii tosi hyvin. Minun ei ole tarvinnut menetellä em. tavalla kuin muutaman kerran. Puhelinmyynti minun numeroon on lähes kokonaan loppunut.
Lasku tuli juuripostiluukusta
Voiko lehtiä myydä puhelimessa alaikäisille, siis tarkoitan viralliset lehtien myyjät esim. a-lehdet jne.
senja vanhanen4
en tarvitse lehtiä. enkä terveys tuotteita
Muuan mies4
Puhelimessani on itsestään estotoiminto jonka voin laittaa mille hyvänsä soittajalle, oli vaikka poliisi niin estää tehokkaasti. Tieto artikkelissa on mainio jota voi lukuisat käyttää ja hyvä näin.
Taina Leinonen5
En halua tilata lehtiä, jos kiinnostaa jokin erityisesti niin ostan irtonumeron.
Saila Lunki4
Ostan irtonumerona ne lehdet, jotka kiinnostaa
Anneli Mäkiaho5
Hei, kiitokset tästä! Olenkin pitkään miettinyt miten saisin stopin näile lehtimyyjille. Nyt uskaltaa taas vastata tuntemattomiinkin numeroihin. Lehtimyyjistä kun ei tahdo millään päästä eroon. En ehkä ole itse riittävän tiukka sanomaan, etten tahdo mitään. Tuntuu myös todella epäkohteliaalta soittajaa kohtaan sulkea puhelin suoraan, joten olen monet kerrat kuunnellut heidän tarinansa alusta loppuun. Joskus erehdyksessä tilannutkin ja katunut jälkeenpäin. Luen kyllä lehtiä, mutta mieluummin itse päätän mitä tilaan ja milloin.
Ari Front
en tarvitse lehtimainoksia, tai mitään muutakaan suoramainontaa.
Eija Borén
en halua kaupustelua. Jos haluan tilata jotain,teen sen itse ja omasta halusta.
Leena Touru3
En tarvitse lehtiä

Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?