Parhaat ristikkolehdet

 

 

Ristikoiden ratkominen on hauska ja kehittävä harrastus, joka sopii kaikille. Ristikot ovat mukavaa ajanvietettä ja samalla myös hyvää aivojumppaa. Ristikoiden ratkominen on mukava harrastus myös siksi, että se lisää yleistietoa ja sanavarastoa. Ristikoiden ratkominen on erittäin suosittu harrastus Suomessa. Suomessa julkaistaankin monen montaa ristikkolehteä. Säännöllisesti ilmestyvät ristikkolehdet tarjoavat aina uusia haasteita älynystyröille. Ristikkolehtien ristikoita ratkoessa ei käy aika pitkäksi. Lisäksi ristikkolehdet kulkevat kätevästi mukana paikasta toiseen, ja niitä on mukava ratkoa missä ja milloin vain. Ristikkotehtävät pitävät mielen virkeänä ja tuovat piristystä arkeen. Monet ratkovatkin ristikoita päivittäin, toiset pitävät ristikoita parhaiten lomalle sopivana harrastuksena, joka rentouttaa mielen. Ristikkojen ratkominen on perinteinen harrastus, jota on harrastettu Suomessa jo vuosikaudet. Vuodesta toiseen ristikot tarjoavat ratkojilleen uusia haasteita. Ristikon arvoituksen ratkaiseminen on jännittävää puuhaa, jonka lopuksi ratkoja kokee ahaa-elämyksen, joka onkin mukava palkinto pitkän pohdinnan päätteeksi. Myös se, että ristikot ratkotaan edelleen kynällä paperille on varmasti osa ristikkojen viehätystä. Netissä laajenevat useat verkkopalvelut eivät ole korvanneet perinteisten ristikkolehtien paikkaa.

 

Ristikoista haetaan haastetta

Ristikoiden parhaimpiin puoliin kuuluu myös se, että ne kehittävät ratkaisukykyä. Ristikkolehtiä löytyykin eri tasoihin luokiteltuna. On olemassa lasten-ristikoita, joista lasten on helppo aloittaa ristikoiden ratkominen. Aikuisia ristikkojen ratkomisen aloittelijoita varten on helppoja ristikoita sisältäviä ristikkolehtiä. Tällaisia ovat muun muassa Iisakin Helpot Ristikot, Sylvian Helpot Ristikot ja Matin Helpot Ristikot -lehdet. Joissain ristikkolehdissä, kuten esimerkiksi Punainen Pelikaani -lehdessä, on jokaisessa numerossa eritasoisia ristikoita helposta vaikeaan. Valtaosa ristikkolehtien ristikoista on melko helppoja. Lehtien kannessa on kuitenkin yleensä viitteitä siitä, minkä tasoisia ristikkoja lehti sisältää. Ristikon ratkojan kannattaakin ensi töikseen selvittää oma tasonsa ja valita ristikkojen vaikeusaste sen mukaan. Ristikkojen ratkomisen käydessä helpoksi kannattaa siirtyä vaikeammalle tasolle. Tällä tavoin harrastus pysyy kehittävänä ja ratkoja kehittyy jatkuvasti. Liian helppojen ristikoiden ratkominen taas ei johda kehitykseen ja saattaa käydä pidemmän päälle yksitoikkoiseksi. Ristikoista on mukava hakea haastetta älynystyröille.

Vaihtelevista tehtävistä saa hyvää aivojumppaa

Parhaat ristikkolehdet sisältävät riittävän haastavia tehtäviä, jotka on laadittu huolellisesti. Parhaiden ristikkolehtien arvoitukset ratkeavat kunnon pohdinnan jälkeen ilahduttaen ratkojaa yllätyksellisyydellään. Parhaissa ristikkolehdissä jännitys pysyy yllä arvoituksen ratkeamiseen asti. Huolellisesti laaditut, arvoitukselliset ristikot pitävät ristikkoharrastajan mielen virkeänä. Monissa ristikkolehdissä on myös sudokuja, jotka ovat myös oikein hyvää aivojumppaa sekä mukavaa vaihtelua perinteisten ristikoiden ohella. Suomessa myydään lukuisia ristikkolehtiä, joista tunnetuimpia lienevät Seuran Ristikot ja sudokut sekä Apu-lehden Apu Krypto ja Apu Ristikot,  Ristikkokärpänen ja ET-ristikot. Myös Pelikaani-ristikkolehti on hyvin tunnettu ja suosittu Suomessa. Parhaat ristikkolehdet sisältävät yleensä kuvaristikkojen ohella myös kuva-arvoituksia, kryptoja, piilosana-arvoituksia sekä anagrammeja. Vaihtelevista tehtävistä saa oivallista aivojumppaa. Suosittujen ristikkolehtien tehtävät ovat useasti kilpailutyyppisiä palkintotehtäviä; Ristikon oikein ratkoneet palkitaan ilahduttavilla palkinnoilla, jotka varmasti motivoivat ristikkoharrastajia. Palkinnot ovat usein rahapalkintoja, toisinaan palkintona jaetaan esimerkiksi lehtien vuosikertoja.


Perinteisesti ristikkolehdet haetaan kioskilta, mutta nykyään ristikkolehtiä voi tilata kätevästi netistä ja siksi ne ovatkin entistä helpommin saatavilla. Verkkokaupasta löytyy laaja ristikkolehtivalikoima, josta löytyy varmasti mieluisa lehti jokaiselle. Kaikki parhaat ristikkolehdet ovat taanneet saatavuutensa myös verkkomarkkinoilla. Verkkokaupasta voi nykyään tilata jopa kansainvälisiä ristikkolehtiä, jotka ovatkin hyvä vaihtoehto niille, joita kiinnostavat muutkin kuin suomenkieliset ristikot. Esimerkiksi ruotsinkieliset ristikot ovat helposti saatavilla verkkokaupasta.

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)