#

Naistenlehdet

NaistenlehdetNaistenlehdet ovat aikakausilehtiä, jotka on pääsääntöisesti suunnattu naislukijoita varten. Lehdet pyrkivät keskittymään aiheisiin, joiden katsotaan kiinnostavan ja koskettavan naisia, käsittelivät artikkelit sitten esimerkiksi maailmantapahtumia, henkilöitä, trendejä tai naisena olemista ylipäänsä. Monet naistenlehdistä ovat erikoistuneet käsittelemään vain tiettyä aihepiiriä, toisten ollessa aihepiireiltään kattavampia. On olemassa ainoastaan sisustukseen tai muotiin keskittyneitä naistenlehtiä, kun taas jotkut käsittelevät kansiensa välissä muun muassa matkailua, ihmissuhteita, julkisuuden henkilöitä sekä kulttuuria. Naistenlehtiä on sekä nuoremmalle että varttuneemmalle lukijakunnalle. Nuoremmille suunnatuista voidaan mainita esimerkiksi Cosmopolitan, Demi sekä Gloria. Hieman varttuneemmalle lukijakunnalle suunnattuja naistenlehtiä ovat esimerkiksi Avotakka ja Eeva.

Naistenlehdet pyrkivät peilaamaan naisen maailmaa ja sen moninaisuutta. Jotkut lehdet ovat erikoistuneet terveisiin elämäntapoihin ja kuntoiluun, toiset taas kulttuuriin ja ajankohtaisiin asioihin. Jotkut lehdet ovat asiantuntevasti toimitettuja ja journalistiselta tasoltaan korkeita, toiset taas keskittyvät lähinnä uusimpiin julkisuuden henkilöitä koskeviin juoruihin sekä viimeisimpiin muotivillityksiin. Tarjonta on hyvin laajaa, ja oli lukijan kiinnostuksen kohde sitten mikä tahansa, on naistenlehtien joukosta helppo löytää itseä kiinnostava julkaisu.

Nuoremmille suunnatut naistenlehdet käsittelevät usein muotivirtauksia, musiikkia, ihmissuhteita ja muita nuorta naista askarruttavia asioita. Vanhemmille suunnatut lehdet taas käsittelevät esimerkiksi sisustusta, matkustelua, kulttuuria sekä aikuisella näkökulmalla varustettuja artikkeleita tärkeistä asioista. Tarjolla on niin kevyttä rantalukemista kuin vakavaa pohdintaa elämän eri laidoilta. Lehdet tarjoavat viihdettä ja vinkkejä terveydestä, trendeistä ja ihmissuhteista, mutta myös syvällisiä henkilökuvia sekä laadukkaita artikkeleita päivän puheenaiheista. Useat naistenlehdet kiinnostavat aihepiiriltään myös miehiä.

Naistenlehdet ovat aina peilanneet lukijakuntansa asemaa yhteiskunnassa. 1960–luvun naistenlehdet poikkesivat huomattavasti nykypäivän naistenlehdistä sisällöltään ja aihepiiriltään. Tutkijoiden mukaan monia naisen asemaan liittyviä ajatuksia levitettiin juurikin naistenlehdissä. Esimerkiksi feminismiä ja naisen asemaa on käsitelty naistenlehdissä paljon. Yhteiskunnan muuttuessa ja vaurastuessa sekä naisen aseman parantuessa ovat myös naistenlehdet muuttuneet. Myös journalismin taso on usein nykyään hyvin korkealuokkaista. Muotiin ja ruoanlaittoon liittyvien artikkelien ohella naistenlehdissä käsitellään monia kulttuuriin ja päivän polttaviin asioihin liittyviä aiheita. Monet nuoremmille suunnatut naistenlehdet pyrkivät edistämään tervettä itsetuntoa nuorten naisten keskuudessa. Klisee naistenlehdistä joutavana sanahelinänä on hyvin kaukana todellisuudesta.

Oli kyseessä sitten perheenäiti tai nykyaikainen uranainen hyvän lehden parissa vietetty hetki on monelle eräs päivän kohokohdista. Toiset ovat kiinnostuneista elämäntapoihin keskittyvistä lehdistä, toiset taas kulttuuria monipuolisesti syväluotaavista lehdistä. Lehden parissa on helppo rentoutua viihtyen tai itseään sivistäen. Tänä päivänä on tarjolla erilaisia naistenlehtiä enemmän kuin koskaan. Makuja ja kiinnostuksen kohteita on yhtä monta kuin lukijoita, mutta kattava lehtitarjonta takaa sen, että jokaiselle löytyy mieleinen lehti. Myös lehtien saatavuus on nykyisin erittäin hyvä, sillä suurin osa lehdistä on kätevästi tilattavissa Internetistä edulliseen hintaan. Omasta postiluukusta tipahtava kiinnostava naistenlehti tuo helposti iloa arkeen. Mukavassa asennossa sohvalla kiinnostavia artikkeleita lukien ja vaikkapa teetä juoden on erinomainen tapa omistaa itselleen pieni hetki keskellä arjen kiirettä.

Naistenlehdet tarjoavat lukijoilleen monipuolisia lukuelämyksiä kaikista elämiseen ja maailmaan liittyvissä aiheissa. Mittavasta tarjonnasta voi valita juuri itseä kiinnostavat julkaisut, ja esimerkiksi erilaisten lehtitarjousten kautta naistenlehtien tilaaminen on hyvin edullista. Naistenlehtiä on toki kattavasti saatavilla myös irtonumeroina lehtipisteistä. Myös ulkomaalaisten naistenlehtien ostaminen ja tilaaminen on tänä päivänä hyvin helppoa.