#

Musiikkilehdet ja elokuvalehdet taustatietoa suosikeistasi

Musiikkilehdet ja elokuvalehdet

Vaikka monet musiikkilehdet ovat lopettaneet, vielä useimmat klassiset musiikkilehdet voivat hyvin Suomessa. Edelleen on musiikin harrastajilla varaa valita mieluisan lehtensä, joka edustaa omaa musiikkilajia. Elokuvalehtiä sen sijaan ei ole montaa.

Kevyeen musiikkiin keskittyvistä musiikkilehdistä Soundi on kenties tunnetuin. Soundi lehti yrittää kattaa suomalaista ja miksei vähän ulkomaalaistakin musiikin kenttää mahdollisimman monipuolisesti, mutta toki sen ulkopuolelle jää väkisin marginaliset suunnat. Rumba on samantapainen lehti, joka pyrkii kattamaan mahdollisimman laajan osan kevyen musiikin kentästä.

Raskaampaan musiikkiin keskittyy ruotsinkielinen Rock'nRoll lehti sekä pohjoismaiden suosituin metallilehti Inferno. Englanninkielinen Metal Hammer kertoo metallimusiikin kentästä vielä hieman laajemmin. Rondo taas on lehti, joka keskittyy klassiseen musiikkiin Suomessa ja ulkomailla.

Elokuvalehtiä Suomessa on vain yksi, Episodi, joka siis keskittyy laadukkaisiin elokuva-arvosteluihin ja esittelyihin. Myös TV-maailma lehdessä on hyviä, joskin suppeampia elokuva-arvosteluja. TV-Maailmassa on pääjuttuna kuitenkin koota viikon televisio-ohjelmat mahdollisimman laajasti sekä esitellä myös uusia sarjoja.