#

Matkaideat ja vinkit matkailulehdistä

Kiinnostavimmat markailulehdet

Kuka tunnustaa nojatuolimatkailleensa ja päässeensä siinä melkoisiin fiiliksiin? Nojatuolimatkailu on yksi täysin käyttökelpoinen matkailun muoto, joka tulee todella edulliseksi, helpoksi ja turvalliseksi. Ainoa mitä tämänkaltaiseen matkailuun tarvitaan on matkailulehti ja nojatuoli.

Matkailulehtiä saa tilaamalla netistä tai puhelinmyyjiltä. Matkailulehdissä ideana onkin lennättää lukija hetkeksi sellaisiin paikkoihin, joihin hän pian palavasti haluaa lähteä paikan päälle tutustumaan! Tai joissakin paikoissa riittää sekin, että vain vahvasti kuvittelee millaista siellä olisi. Matkailulehdet ovat täynnä ihania tunnelmallisia kuvia matkakohteista sekä tarinoita matkoista, kulttuureista, erilaisuudesta.

Suomeksi löytyy kaksi matkailulehteä, Mondo ja Matkaopas. Molemmat kertovat upein värikkäin kuvin ja laadukkain tekstein uusimmista matkailutrendeistä, erilaisista matkailukohteista aina miehittämätöntä afrikkalaista vuorenhuippua tai uusinta turistirantaa myöten. Lehdissä on myös teemoja, mutta pääasiassa jokaisessa lehdessä on aina erilaisia kohteita: rantakohteita, eksoottisia kohteita, kaupunkilöytöjä, historiaa, hyvää ruokaa, maaseutua, helppoja lapsiperheen pakettikohteita... Lehtien juttujen ja vinkkien perusteella on todella helppo suunnitella seuraavaa matkaa!

Englanniksi matkalehtiä löytyy enemmän. Esimerkiksi todella laadukas ja suosittu Lonely Planet on yksi maailman johtavia matkailulehtiä. Nojatuolimatkailussa erinomainen lehti taas on esimerkiksi Geo lehti, joka esittelee luontoa, kulttuuria ja ilmiöitä eri puolilla maailmaa.

Kotimaan matkailusta kiinnostunut voi lueskella esimerkiksi Camber-lehteä, eli asuntoautoilijoille suunnattua lehteä, joka kertoo vinkkejä ja esittelee suomalaisia ja miksei myös naapurimaiden ja Euroopan matkakohteita. Toki nämä matkakohteet esitellään karavaanarin näkökulmasta.