#

Koko perheen eläin- ja lemmikkilehdet

Lemmikkilehdet ja eläinlehdet netistä

Yhä useammalla suomalaisella naisella on kaverina ja kumppanina koira, eikä mies. Koiraystävät, ja miksei myös kissaystävät, ovat yleistyneet hurjaa vauhtia viime vuosikymmeninä. Kun koirat aiemmin räksyttivät ketjussa pihalla, nykyään niitä pidetään perheenjäseninä ja kohdellaan hyvin.

Tämä toki lisää myös lemmikkilehtien kiinnostavuutta, sillä silloin, kun koiran tai muun lemmikin ottaa, tekee mieli ottaa asiasta mahdollisimman paljon selvää. Toki on helppoa googlata asioita, mutta paras apu tuoreelle lemmikinomistajalle on kuitenkin oma lehti, joka ilmestyy kerran kuukaudessa.

Lemmikkilehdissä käsitellään laajasti oman lemmikin rotuja, tapoja, ongelmia, haasteita, sairauksia, ihania kokemuksia sekä ihan käytännön asioita kuten ruokintaa ja varusteita. Esiemerkiksi Meidän Koira -lehti kannattaa tilata nuorelle, joka haluaa ottaa koiran. Samoin Kissafani tuoreelle kissanomistajalle. Ja miksei siitä ole iloa sellaisellekin omistajalle, jolla on ollut lemmikki aina! Reviiri-lehdessä taas on asiaa sekä kissoista että koirista.

Pets Suomi on lapsille suunnattu lemmikkilehti, jossa käsitellään kaikenlaisia kotieläimiä ja lemmikkejä, esitellään niitä ja niiden rotuja, perustietoja ja faktoja, siinä on haastatteluja, testejä ja tehtäviä lapsille. Pets välittää viihdyttävällä tavalla tietoa kaikenlaisista karvaisista ja karvattomista pienistä eläinystävistä. Pets lehti ilmestyy myös englanniksi ja ruotsiksi.

Hevospuolella voidaan puhua jo lähes ammattilehdistä, sillä esimerkiksi Hevosmaailma on hevosharrastajien ja ammattilaisten lehti, joka kattaa koko hevosalan, myös ravialan. Hevoset ja Ratsastus lehdessä taas on enemmän asiaa nimenomaan ratsastuspuolesta, sekä kilpailu- että harrastustasolla. Lapsia ja nuoria heppojen maailmaan johdattavat sarjakuva- ja tietolehdet Hevoshullu ja Villivarsa.