#

Parhaat vinkit ruuanlaittoon ja leivontaan

Leivontalehdistä leivontaohjeita ja reseptejä

Leivonta on ehdottomasti lähellä suomalaisten sydäntä. Kautta vuosikymmenten pulla on ollut se kaikkein näkyvin rakkaudenosoitus, ja leipä taas on ollut se millä on pysytty hengissä, ruokavalion kulmakivi.

Suomalaiset rakastavat leipomista, keskimäärin varmasti enemmän kuin ruuanlaittoa. Siksi on oikeastaan ihme, että Suomessa on niin vähän leivontaan erikoistuneita lehtiä. Vai onko syy siinä, että jokaisesta lehdestä löytyy ainakin muutama uusi resepti, kauden kakkuihin ja leivonnaisiin? Esimerkiksi perusnaistenlehdissä, kuten Kotiliedessä, Kotivinkissä ja Kodin Kuvalehdessä leivontaohjeet ja kuvat ihanista leivonnaisista ovat ehdottomasti yksi syy siihen, että lehtiä säilytetään pitkään. Reseptejä on nykyään ihan päivälehdissä, kuten Helsingin Sanomissa ja Maaseudun Tulevaisuudessa.

Leivontalehtiä on suomeksi oikeastaan kolme lehteä: Maku, Leivotaan ja HerkkuLeivonta. Maku-lehdessä on myös ruokaohjeita, mutta kaksi jälkimmäistä keskittyy ainoastaan leivontaohjeisiin. Niissä onkin todella monipuolisesti viimeisimmän trendin mukaiset kakut, suolaiset ja makeat, pikkuleivät, karkit ja muut herkut. Resepteistä löytyy sekä helpompia että vaativampia sekä lisäksi lehdissä perehdytään aina opastamaan jokin yksityiskohta tarkemmin, kuten esimerkiksi sokerimassan käyttö kakun päällä.

Leivotaan ja HerkkuLeivonta lehdet ovat myös loistavia reseptipankkeja. Yhdessä vuosikerrassa tulee varmasti niin paljon reseptejä, ettei niitä ehdi leipoa monessakaan vuodessa. Näin saat helpolla vuosiksi leivontaideoita kotiisi.

Usein lehtien mukana tulee myös ihania ja käytännöllisiä tilaajalahjoja, kuten keittiövälineitä, laadukkaita puukkoja tai keittiötekstiilejä. Kannattaa vähän tsekkailla, onko tilaajalahjoja saatavilla.