TOP 10 lehteä lahjaksi lapselle ja nuorelle

Suosituimmat lehdet lapsille lahjaksi

Lehti on lahja, jota lapsi ei välttämättä hoksaa toivoa lahjaksi. Silti siitä on pitkä ilo lapselle tai nuorelle, varsinkin jos lehti on valittu oikein.

 

Kaikki lapset voivat lukea lehtiä. Pienemmät katselevat kuvia, lehtiä voi lukea vaikka yhdessä vanhemman kanssa. Lastenlehdissä riittää askarteluvinkkejä, piirustuskuvia ja tehtäviä lukemisen lisäksi. Näistä tehtävistä on puuhaa niillekin lapsille, jotka eivät vielä osaa itse lukea. Isommat lapset viihtyvät sarjakuvien parissa tuntikausia.

 

 

TOP 10 suosituimmat lehdet lapsille

 

1. Systeri

 

Systeri tarjous

Systeri on suunnattu 8-14 vuotiaille tytöille ja se sisältää mm. askarteluvinkkejä. Systeri kertoo erilaisista harrastuksista, haastattelee teineille tuttuja julkkiksia ja tarjoaa joka kuukausi ihania julisteita.

Sopii 8-14 -vuotiaille tytöille.

 

2. Aku Ankka

 

Aku Ankka tarjous

Aku on tuttu jo useamman vuosikymmenen takaa, joten sitä tuskin tarvitsee esitellä tarkemmin. Aku Ankan voi tilata lahjaksi kenelle tahansa, lapselle tai aikuiselle. Parhaimmillaan Aku yhdistää koko perhettä: pienemmät katsovat kuvia, isommat lukevat tarkemmin ja koko perheellä Akun jutuista voi ammentaa hauskaa huumoria!

Aku Ankasta saatavilla nyt myös IPad-versio, jossa luettavana on uusien lisäksi jopa 3000 Aku Ankkaa vuosien takaa.

 

3. Hevoshullu

 

Hevoshullu tarjous

Heppahullun unelmalehti, jossa on ihanat kauniisti piirretyt ja värikkäät sarjakuvat. Hevoshullu säilyy eläinrakkaan lapsen ja nuoren kaapissa vuosikausia. Siitä voi ammentaa käytännön vinkkejä hevosteluun, lukea juttuja alan ammattilaisista ja muiden kokemuksia.

Hevoshullu sopii lahjaksi hevosista pitävälle 7-14 -vuotiaille tytöille ja pojille.

 

4. Muumi

 

Muumi tarjous

Muumi-lehti on perheen lasten yhteinen lehti. Siinä on viihdyttävät sarjakuvat uusine ja klassikkotarinoineen sekä paljon juttua muumeista, askarteluvinkkejä, leivontaohjeita, tehtäviä, arvoituksia, julisteita. Muumi-lehden parissa lapset viihtyvät kauan.

Sopii 5-12 -vuotiaille lapsille.

 

5. Prinsessa

 

Prinsessa tarjous

Prinsessalehden päärooleissa seikkailevat Disneyn prinsessahahmot. Lehdestä saa lukea värikkäät sarjakuvat, siinä on paljon puuhatehtäviä, askarteluohjeita, pelejä ja julisteita. Jokaisen lehden mukana on prinsessaleikkeihin liittyvä yllätyslahja.

Sopii 6-10-vuotiaille tytöille.

 

5. Koululainen 

 

Koululainen tarjous

Koululainen on koululaisten yleislehti, jossa on paljon mukavaa ja viihdyttävää luettavaa tytöille ja pojille. Siinä on haastatteluja julkkiksista, testejä, pelejä, askarteluvinkkejä ja puuhatehtäviä. Koululainen jakaa kouluikäisen arkiset murheet ja ilot.

Koululainen sopii lahjaksi 7-12 -vuotiaille tytöille ja pojille.

 

6. Lego Ninjago

 

Leppis tarjous

Lego Ninjago on uusi sarjakuva- ja puuhalehti ninjoista innostuneille pojille. Lehden sarjakuvien teemat mukailevat Lego Ninjago-elokuvien teemoja, eli hyvän ja pahan taistelua Ninjago kaupungissa. Jokaisessa lehdessä on mukana yllätyspakkaus.

Lego Ninjago sopii 4-8 -vuotiaille pojille.

 

7. Karvinen

 

Karvinen tarjous

Mikä on Karvisen lempiruoka? Tämän tietää kaikki Karvisen ystävät ja tämän ja paljon muuta tietoa tarjoaa Karvinen hauskasta punaisesta kissasta. Karvissarkilkset ovat suosittuja ja ikivihreitä: ne säilyvät kirjahyllyissä jopa vuosikymmeniä. Karvisen elämänviisaus ei vanhene koskaan.

Karvinen sopii hyvin varsinkin 8-14 -vuotiaille tytöille ja pojille, miksei myös aikuisille.

 

9. Villivarsa

 

Villivarsa tarjous

Jos lapsi pitää hevosista ja sarjakuvista, Villivarsa on oikea lehti! Villivarsassa sarjakuvia on hiukan laajemmin kuin Hevoshullussa. Toki lehdessä käsitellään myös käytännön heppa-asioita hoito-ohjeineen ja ratsastusvinkkeineen.

Lehti sopii lahjaksi 8-14 -vuotiaille heppatytöille ja -pojille.

 

10. Pets Suomi

 

Nalle Puh tarjous

Maailman yksi suosituimmista lemmikkilehdistä on nyt myös suomeksi! Lehdessä on ihania juttuja lemmikeistä ja niiden hoidoista, hyöllisiä ja kiinnostavia rotuesittelyjä sekä faktaa ja käytännön vinkkejä lemmikkien hoitoon. Lehdessä on pieni yllätys ja ihania julisteita.

Pets Suomi sopii lahjaksi kaikille eläinrakkaille lapsille!

 

 

 

 

 

Lehdet ja sarjakuvat ovat äärimmäisen tärkeitä lapsen lukemisen ja puheen ja tekstin ymmärtämisen kannalta. Lapsen sanavarasto kehittyy, maailmankuva laajenee ja mielikuvitus saa lisää aineksia päivän leikkeihin. Varsinkin suosituin sarjakuvalehti Aku Ankka on ollut tärkeä tekijä suomalaisten lasten opettamisessa: eräs tutkija on arvellut, että Aku Ankka on opettanut lukemaan yhtä monta suomalaistalasta kuin aapinen.

 

Lapsille on tarjolla runsaasti erilaisia lehtiä. Pelkästään erilaisia kirjakerhoja on yli kymmenen, lisäksi yksittäisiä lastenlehtiä ilmestyy Suomessa kymmeniä.

 

Nuorten ja lasten lehdet on suunnattu voimakkaammin eri sukupuolille. Varsinkin tytöille on tarjolla muotiin, kauneuteen, poikiin, juoruihin ja teinijulkkiksiin paneutuvia lehtiä, kuten suuri suosikki Systeri. Tämän kaltaisten lehtien määrä lisääntyy, kun niitä käännetään englannista suomeksi. Karkeasti lasten lehdet voi jakaa ainakin seuraaviin luokkiin: Sarjakuvalehdet, harrastelehdet ja lemmikkilehdet. Suurin osa lehdistä sopii sekä tytöille että pojille, mutta varsinkin tytöille on olemassa omia bling-bling -lehtiä kuten Prinsessa-lehti.

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?