#

Lehti kannustaa lukemaan Lasten suosikkilahja!

Lasten- ja nuortenlehdet

Systeri

4 lehteä nyt 23,20€

Koululainen

7 lehteä nyt 39,00€

Hevoshullu

13 lehteä nyt 43,20€

Muumi

6 lehteä nyt 27,20€

Top Model

3 lehteä nyt 18,40€

Pets Suomi

4 lehteä nyt 22,40€

Karvinen

6 lehteä nyt 27,20€

Pelit

7 lehteä nyt 29,00€+ TILAAJALAHJA

Bamse

10 lehteä nyt 34,40€

Pelaaja

6 lehteä nyt 33,00€

Anime

4 lehteä nyt 39,00€

LEGO Ninjago

5 lehteä nyt 48,50€

Knasen

11 lehteä nyt 69,00€

Barbie

3 lehteä nyt 18,00€

Pets Ruotsi

5 lehteä nyt 30,00€

Julia

6 lehteä nyt 36,00€

Lastenlehdet ja nuorten lehdet

Aku Ankka on perinteisesti ollut suomalaisten lasten ja nuorten kestosuosikki. Suomalaisella lehtikentällä on kuitenkin valtavasti myös muita upeita ja kiinnostavia lehtiä, liittyen harrastuksiin, lemmikkeihin, sarjakuviin ja vaikka pop-kulttuuriin.

Suomalaiset lapset ja nuoret lukevat edelleen paljon. Eivät välttämättä enää kirjoja yhtä paljon kuin aiemmin, mutta erilaiset lehdet viipyvät pitkään nuortenkin käsissä, sillä Suomessa tilataan kotiin lehtiä keskimäärin selvästi enemmän kuin muualla Euroopassa.

Aivan ehdoton ykkössuosikki on Aku Ankka, ja se on ollut sitä jo 1950-luvulta saakka. Joku viisas onkin maininnut, että suomalaislapset ovat paitsi oppineet amerikkalaista kulttuuria Aku Ankasta myös oppineet lukemaan sen avulla. Tuhannet ja tuhannet lapset ovat tavanneet huudahduksia ja siitä äkänneet lukemisen. Nykyään pienille lukijoille onkin oma Akunsa, Aku Ankka Juniori. Isommat taas tykkäävät lukea vanhoja klassikoita Akun nettiarkistosta Lataamosta.

On suomeksi muitakin hyviä sarjiksia: ikiklassiset heppasarjikset Hevoshullu ja Villivarsa, Roope-Setä, Muumi, Karvinen, Bamse ja Tom ja Jerry. Lisäksi vastikään on alettu julkaista ninjafriikkipojille suunnattua Ninjago -lehteä, jossa on sarjakuvia, tehtäviä, tarinoita ja aina joku yllätyslelu. Tytöille suunnattu Prinsessa-lehti on sisällöltään saman tyyppinen. Sarjakuvalehti on toki myös japanilaista magnaa sisältävä Anime.

Mikäli sarjikset eivät kiinnosta, kaikille koululaisille suunnattu Koululainen kiinnostaa kaikkia. Siinä on monipuolisesti juttuja, testejä ja tehtäviä koululaisia kiinnostavista asioista sekä kiinnostavia julkkishaastatteluja.

Tyttöjen omia lehtiä ovat Prinsessan lisäksi TopModel, jossa ihanat supermallit seikkailevat ja niille voi itsekin suunnitella vaatteita. Nuorille taas Systeri on kuin kaveri tai sisko, sillä se jakaa paitsi huolet ja murheet se antaa hauskuutta ja uusia asioita elämään.