Elisa kirja
411 nro
0,00
+ Yli 400 ilmaista e-kirjaa!

Bookbeat
999 nro
16,90
+ Kokeile 2 viikkoa maksutta

Storytel
999 nro
16,99
+ Kokeile 2 viikkoa maksutta

E-kirjat ja äänikirjat netistä

E-kirjat ja erityisesti äänikirjat ovat aivan uuden suosion aalloissa. Uusi lukemisen tapa on todella lyömässä läpi: nuoret eivät välttämättä enää lue, mutta he kuuntelevat kaunokirjallisuutta. Kuten kaiken ikäiset. Mikä on kätevämpää, kuin startata aamulla tunnin työmatka ja napsauttaa samalla hyvä-ääninen lukija ääneen? Työmatka sujuu leppoisasti ja itse saa samalla nauttia laadukkaasta kirjallisuudesta ja tarinoista. Äänikirjat ovat jo nyt iso juttu, kenties tulevaisuudessa vielä isompi.

 

E-kirjat taas eivät ole lyöneet odotetusti läpi, vaikka ovat yleistyneet nekin. Oma e-kirjasto on kevyt kantaa ja kulkee mukana kaikkialle. E-kirjojen suosiota laskee se, että niiden säännölliseen lukemiseen tarvittaisiin lukulaite, sillä tabletilta tai puhelimelta lukeminen rasittaa pidemmän päälle silmiä ja aivoja liikaa. Lisäksi illalla näytön sinisen valon tuijottaminen aiheuttaa univaikeuksia. Lukulaitteet ovat toki edullisia ja helppoja käyttää, mutta jostain syystä eivät ole Suomessa vielä lyöneet kunnolla läpi.

E-kirjat Elisalta vai kirjastosta?

E-kirjojen ja äänikirjojen tarjonta on joka tapauksessa kasvanut huimasti viimeisten parin vuoden aikana. Kirjastot ovat alkaneet tarjota näitä lainaksi, mutta myös kirjakaupat ovat alkaneet myydä niitä netissä.

 

Ensimmäinen e-kirjasto netissä oli Elisa kirja, joka edelleen taitaa olla johtava e-kirjojen kauppias netissä Suomessa. Elisan kirjahyllystä löytyy suurimpien suomalaisten ja useiden pienempienkin kustantamoiden kaikki e-kirjat aina lasten kirjoista ja romaaneista fantasiaan ja tietokirjoihin. Hintatasoltaan e-kirjat ovat edullisempia kuin painetut teokset, mutta verotuksen vuoksi hintoja ei ole saatu niin alas kuin usein käyttäjät olisivat vailla. Kuitenkin melko uusiakin e-kirjoja voi saada myös erittäin halvalla hyvissä tarjouksissa ja kampanjoissa, esimerkiksi Elisalla alkaen 3,90 euroa. Uusille asiakkailleen Elisa tarjoaa yli 400 ilmaista kirjaa henkilökohtaiseen kirjahyllyyn, viime vuosien dekkareista satavuotiaisiin klassikoihin.

 

Elisa Kirjaa vastaava palvelu on eLibris, joka niin ikään tarjoaa jäsenilleen edullisia tarjouksia e-kirjoista. ELibriksellä on käytössä myös entisaikojen kirjakerhosysteemi, eli jäsenet saavat kirjakaupan kirjat tuntuvasti edullisemmalla hinnalla. Kirjakerhon jäsenyys maksaa.

Vai lukuoikeus tuhansiin kirjoihin Bookbeatilla tai Storytelillä?

Vuoden 2015 jälkeen kirjamarkkinoilla on tapahtunut aivan kummia: keksittiin kirjojen Spotify! Kaksi ruotsalaista sovellusta tarjoaa palvelua myös suomalaisille asiakkaille, Bookbeat, joka on Bonnier Booksin palvelu, sekä Storytel. Molemmissa systeemi on sama: noin 17 euron kuukausihinnalla käyttäjä saa lukea palvelun kirjahyllystä niin paljon kuin haluaa. Kirjoja ei osteta eikä omisteta, ainoastaan lukuoikeus niihin.

 

Molemmissa palveluissa e-kirjoja ja äänikirjoja on tuhansia, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kirjahyllyistä löytyy uusimmat romaanit, tietokirjat, lastenkirjat, nuortenkirjat, dekkarit, Harlequinit, fantasiakirjat, jännitysromaanit... Valikoimaa on etenkin käännöskirjallisuudessa, mutta esimerkiksi runokirjallisuus, keittokirjat tms erikoiskirjat loistavat poissaolollaan.

Äänikirjat myös lapsille

Netistä löytyy äänikirjoja myös lapsille, mikä on loistavaa, sillä kiireinen vanhemmuus näkyy usein ensimmäisenä lukemisen vähentymisenä. Paras tietysti olisi, että vanhemmat itse olisivat läsnä lapselle ja lukisivat iltasadun, mutta äänikirja netistä iltasaduksi on kuitenkin parempi kuin ei iltasatua ollenkaan. Näin lapsi pysyy kiinni kielessä, tarinoissa, historiassa, kansanperinteessä. Äänikirjoja lapsille löytyy myös Bookbeatin ja Storytelin palveluista.

E-kirjat ja äänikirjat

Elisa kirja tarjous

411 lehteä 0,00€ 
Elisa kirja
Eli kirjan asiakkaana saat lukea jo yli 400 Suomen ja maailman kirjallisuuden klassikkoa e-kirjana ilmaiseksi! Lisäksi pääset hyödyntämään Suomen suurinta e-kirjakauppaa.... Katso Elisa kirja tarjous

Tilaajalahjaksi
Yli 400 ilmaista e-kirjaa!

Tarjous: 411 nro / 0,00€

Bookbeat tarjous

999 lehteä 16,90€ 
Bookbeat
Bookbeat on Bonnier Booksin e- ja äänikirjasovellus, jossa voi lukea ja kuunnella rajoituksetta kirjoja Bookbeatin kirjahyllystä kuukausimaksun hinnalla. Bookbeatista voi ladata kirjoja.... Katso Bookbeat tarjous

Tilaajalahjaksi
Kokeile 2 viikkoa maksutta

Tarjous: 999 nro / 16,90€

Storytel tarjous

999 lehteä 16,99€ 
Storytel
Storytel on tuhansien e-kirjojen ja äänikirjojen kirjahylly, joka kulkee mukanasi kaikkialle. Storytelistä ei osteta itselle yksittäisiä kirjoja, vaan 16,99 euron kuukausimaksulla.... Katso Storytel tarjous

Tilaajalahjaksi
Kokeile 2 viikkoa maksutta

Tarjous: 999 nro / 16,99€

eLibris tarjous

999 lehteä 3,90€ 
eLibris
Elibris on e-kirjojen ja äänikirjojen verkkokauppa sekä kirjakerho, josta löytyy edullisesti ja nopeasti tunnetuimpien kustantamoiden uutuudet sekä vanhat klassikot. Elibriksen.... Katso eLibris tarjous

Tilaajalahjaksi
E-kirjat alk. 3,90€ /kpl - katso myös ilmaiset e-kirjat

Tarjous: 999 nro / 3,90€
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?