#

Ammattilehdet itselle ja yrityksille

Parhaat tarjoukset ammattilehdistä

Ammattilehti on parhaimmillaan yksinyrittäjän ainoa työkaveri, sosiaalinen työporukka ja se tukee ammattilaisen ammatti-identiteettiä. Suomessa on hyvin laajasti eri alojen ammattilehtiä, tässäkin listauksessa on vain osa ammattilehdistä, joita Suomessa julkaistaan.

Suuri osa ammattilehdistä on alan oman järjestön julkaisema. Esimerkiksi Arkkitehti-lehti on Suomen Arkkitehtiliiton julkaisema lehti.

Suomen suurin ammattilehti on epäilemättä kolme kertaa viikossa ilmestyvä Maaseudun Tulevaisuus, joka tosin on todella suosittu lehti muidenkin kuin maaseudun ammattilaisten keskuudessa. Yllättävää kyllä, suurin osa Maaseudun Tulevaisuus-lehdistä tilataan kaupunkeihin, ja se onkin Suomen ainoa sanomalehti, joka on viime vuosinakin onnistunut kasvattamaan levikkiään. Levikiltään se on Helsingin Sanomien jälkeen toiseksi suurin lehti Suomessa.

Maaseudun Tulevaisuus-lehteä julkaiseva Viestilehdet konserni julkaisee myös maatalouyrittäjille ja koneyrittäjillä suunnattua Koneviestiä sekä metsäammatilaisille tarkoitettua Aarre-lehteä.

Talousalan ammattilehtiä on Suomessa useita. Näitä tilatakseen ei tietystikään tarvitse olla alan ammattilainen, vaan ainoastaan kiinnostunut taloudesta. Kauppalehti on jokamiehen talouden yleislehti, jossa talous ja talouteen vaikuttava politiikka ja yhteiskunnallinen keskustelu on kätevästi ja laadukkaasti samassa paketissa. Kauppalehdellä on erittäin suosittu nettilehti myös. Arvopaperi taas on sijoittajan oma lehti.

Tieteen ja kemian alalta löytyy lukuisia ammattilehtiä, kuten Fakta, Kemia, Energia ja ympäristö sekä terveydenhuollon alan suosittu Mediuutiset lehti. Metalli& Tekniikka lehti taas kertoo metalli ja tekniikan alan ilmiöistä ja ajankohtaisista asioista.

Eläinalan lehtiä taas on esimerkiksi erittäin tasokas KM Vet, Käytännön Maamiehen eläinlehti, jossa karjankarvattajille ja muiden kotieläinten kasvattajille annetaan vähän kättäpidempään uusimpien tutkimusten ja muiden ajankohtaisten juttujen kautta. Hevosalalla suosittu lehti on Karprintin Hevosmaailma. Kaikkia näitä lehtiä on kenties helpoin ja nopein tilata netistä, jossa voi itse määritellä millaisen tilauksen tekee, ottaako kestotilauksena vai määräaikaisena. Myös ammatilehtiin saa usein tilaajalahjoja.