#

Ohjeet lehden tilaukseen Näin teet lehtitilauksen

Näin tilaat lehden! 6 vaihtoehtoa lehtitilaukseen

Haluaisit tilata lehden, mutta et tiedä miten tilaaminen kannattaa hoitaa. Suomi on edelleen tilattujen paperilehtien luvattu maa, joten vaihtoehtoja lehtitilauksen tekemiseen on monta:

1. Tilaa lehti netissä. Nykyään yksinkertaisin tapa tilata lehti on täyttää tilauslomake netissä. Netissä myös lehtien ja eri lehtitarjousten vertailu on helppoa: esimerkiksi lehtitarjoukset.com -sivuilla on esillä lehden päällekkäiset tarjoukset tilaajalahjoineen. Netissä on myös helppo vertailla määräaikaisen ja kestotilauksen hintoja.

2. Soita lehden asiakaspalveluun. Asiakaspalvelun numeron löydät joko netistä tai painetun lehden takaa tai aivan alusta löytyvästä ns. ”apinalaatikosta” eli lehden yhteystietolaatikosta.

3. Tilaa lehti postissa lähetettävällä kaavakkeella. Useimmissa lehdissä on edelleen vanhanaikainen mustekynällä täytettävä tilauskaavake, joka täytetään ja lähetetään postissa. Kaavakkeessa on osoite valmiina ja yleensä myös postimaksu on valmiiksi maksettu. Lehtien takaosassa tilauskaavakkeen yhteydessä on usein esitelty myös tilaajalahjat.

4. Tilaa lehti e-lehtenä. Voit myös lukea lehteä lukulaitteelta joko näköisversiona tai lehden verkkoversiona. Monissa lehdissä verkkoversio tai sen riisuttu versio on ilmainen, mutta yleensä joudut maksamaan tietyn taksan verkkolehden tunnuksista. Joistakin lehdistä on saatavilla myös ilmaiseksi ladattavia pdf-versioita lehden ilmestymisen jälkeen.

5. Lehden tilaaminen ulkomailta. Yleensä lehden tilaaminen ulkomailta onnistuu helpoiten netissä tai sähköpostilla joko lehtitarjoussivustojen kautta tai lehden omien nettisivujen kautta. Useista ulkomaisistakin lehdistä on saatavilla ilmaisia pdf-versioita lukulaitteella luettavaksi.

6. Odota puhelinmyyjän soittoa. Mikäli et ole kieltänyt telemarkkinointia, saat hyvin todennäköisesti jossain vaiheessa puhelun jossakin lehtimyyjältä. Yleensä lehtimyyjä tarjoaa sinulle jonkin tietyn lehden tarjousta, mutta koska suurin osa suomenkielisistä lehdistä on keskittynyt muutaman mediatalon alle, myyjällä on tarjota sinulle useita muitakin vaihtoehtoja. Kannattaa siis kysyä onko hänellä tarjota haluamaasi lehteä. Jos et halua, että puhelinmyyjät soittelevat sinulle, sinun kannattaa ostaa telemarkkinointikielto. Siitä lisää tietoa löydät täältä.