#

Näin löydät juuri sen Sinun lehtesi! 12 vinkkiä lehden valintaan

Haluaisit tilata jonkun lehden, mutta et tiedä millaisen lehden tilaisit valtavasta valikoimasta. Tässä on 12 vinkkiä, jotka auttavat sinua valitsemaan sinulle mieluisan lehden.

1. Mieti tarve, mihin lehden tilaat. Millaiseen tarpeeseen haluat lehden tilata? Haluatko rentoutua sen parissa, haluatko tietoa ja vinkkejä harrastukseesi tai työhösi liittyen? Haluatko vertaistukea elämäntilanteeseesi tai apua ajattelun avuksi?

2. Mieti, haluatko lukea vai katsella kuvia. Esimerkiksi juorulehdissä, sisutuslehdissä ja kevyissä naistenlehdissä on paljon kuvia, joten niitä on helppo selailla ja katsella ilman intensiivistä keskittymistä. Harrastus-, yhteiskunta- ja päivälehdistä saat lukea pidempiä juttuja ajan ja ajatuksen kanssa.

3. Mieti, kuinka usein haluat lehden. Halutko sen päivittäin, viikoittain vai kuukausittain? Sanomalehdet ilmestyvät yleensä päivittäin ja sisältävät uutisten lisäksi kevyempiä artikkeleita arkisiin asioihin ja harrastuksiin liittyen. Useimpien sanomalehtien tilaukseen kuuluu myös aikakauslehtimäinen viikko- tai kuukausiliite. Juoru- ja tv-lehdet ilmestyvät usein viikoittain ja monet naistenlehdet parin viikon välein. Sisustus- ja lifestylelehdet jaetaan kuukausittain ja monet harraste- ja ammattilehdet joka toinen kuukausi.

4. Mieti ikä, elämäntavat ja kiinnostuksen kohteet. Lehtitaloissa on tarjolla valtava määrä erilaisia aikakauslehtiä suomeksi eri ikäisille, eri sukupuolille ja eri aiheista. Kiinnostaako sinua sisustus, lifestyle, luonto vai yhteiskunta? Entä juorut, televisio-ohjelmat, musiikki?

5. Mieti, paljonko sinulla on aikaa lehden lukemiseen, tai oikeastaan, paljonko haluat käyttää aikaa siihen. Päivälehden lukemiseen kuluu joka aamu vartista tuntiin riippuen lehdestä ja lukijasta, naistenlehden lukemiseen pari tuntia kerralla, yhteiskunnallisen artikkelipainotteisen lehden lukemiseen vierähtää helposti useita tunteja. Juorulehdet on yleensä luettu läpi jopa tunnissa, sillä niissä on yleensä paljon kuvia ja nopeita helppoja juttuja.

6. Selaa lehtiä kaupan lehtihyllyllä. Jos sinulla on aikaa, katsele hyvin varustellun tavaratalon lehtivalikoimaa ja selaa niistä kiinnostavimpia. Pistä merkille minkä tyyppisiin lehtiin tartut ensimmäiseksi. Ota kuitenkin huomioon, että netissä lehtivalikoima on vielä laajempi, eli se mieluisin lehti saattaa kuitenkin löytyä sieltä.

7. Tilaa ilmaisnumero. Joistakin lehdistä on mahdollista saada ilmaisnumero kokeiltavaksi. Valmiita tilauslomakkeita löytyy netistä, mutta voit myös soittaa asiakaspalveluun ja pyytää heitä lähettämään sinulle vanhan lehden, jotta tiedät haluatko tilata.

8. Tee ensin määräaikainen tilaus. Jos et ole varma, haluatko lukea juuri kyseisen lehden, voit aluksi tilata lehden määräaikaisena. Näin et välttämättä saa parhaita etuja ja tilaajalahjoja, mutta jos lehti ei olekaan oikea, sinun ei tarvitse perua sitä erikseen. Kestotilaus on yleensä halvempi ja senkin voit lopettaa milloin haluat.

9. Tilaa lehti lahjaksi ystävällesi. Voit myös tutustua uuteen lehteen tilaamalla sen määräaikaisena lahjaksi ystävällesi. Jos ihastut lehteen, voit tilata sen myös itsellesi. Lahjatilauksesta saat usein tilaajalahjan itsellesi.

10. Katso mieluinen tilaajalahja. Useimpien lehtitilausten kylkiäisinä tilaaja saa hyvinkin laadukkaita ja hyödyllisiä tilaajalahjoja. Jos et kertakaikkiaan tiedä minkä lehden tilaisit, voit valita lehden myös mieluisen tilaajalahjan perusteella.

11. Tilaa lehti elämäntilanteeseen sopivaksi. Kiinnostuksen kohteet muuttuvat elämäntilanteiden ja iän mukana. Lehden valintaprosessi on erittäin hankala, jos kuvittelet tilaavasi lehden loppuelämäksesi. Tilatessasi varaudu siihen, että voit lukea lehteä vuoden tai kaksi ja tilata sitten uuden.

12. Tilaa useampi vaihtoehto. Jos et osaa päättää esimerkiksi kolmesta eri vaihtoehdosta, tilaa ne kaikki. Voi tilata ne lyhyeksi ajanjaksoksi ja päättää sen jälkeen mistä lehdestä jatkat tilausta. Parhaimmillaan omaan postilaatikkoon säännöllisesti kolahtava lehti antaa sinulle viihdettä, ajattelun aiheita, vertaistukea, vinkkejä, neuvoja arkeen ja esteettistä nautintoa!